Τen: "The Dragon And Saint George"

28/09/2015

Κατηγορία: Κριτικές

3081

Η υπομονή σίγουρα είναι μεγάλη αρετή’ αργεί αλλά αποζημιώνεσαι γευόμενος τους ολόγλυκους καρπούς της!! Χρειάστηκαν 16 ολόκληρα χρόνια για να κυκλοφορήσει το δεύτερο μόλις EP των Άγγλων μελωδικότατων ρόκερ.

 

Στα εικοστά γενέθλια τους επιδόθηκαν σε έναν ανελέητο ορυμαγδό καταπληκτικών κυκλοφοριών, αρχής γενομένης από το επικό άλμπουμ του 2014, το Albion, για να συνεχίσουν φέτος με το περίτεχνα μουσικά υφασμένο, "Isla De Muerta" και έπειτα μόλις από έξι μήνες κυκλοφορούν τούτη δω την κυκλοφορία, το επικό  EP,  "The Dragon And Saint George".
 Με το  καλλιτέχνημα του Gaetano Di Falco για εξώφυλλο, το EP  περιλαμβάνει και τρεις ακυκλοφόρητες συνθέσεις.
Να σημειωθεί, πως δεν υπάρχουν τραγούδια-συμπληρώματα του δίσκου αλλά μόνο δυναμικά, αξιόπιστα, κλασικά, μελωδικά τραγούδια, όπως τα "Muskateers: Soldiers of the King"  ένα από τα καλύτερα επικά τραγούδια των  Ten, όπως και τα "The Prodigal Saviour" και "Is There Anyone With Sense" με περισσότερο μελωδικό  AOR ηχόχρωμα.
Το  E.P. περιέχει επίσης την ευρωπαϊκή επιπλέον/δώρο σύνθεση "We Can Be As One".
Έτσι λοιπόν για τους Γιαπωνέζου οπαδούς της μπάντας και τους απωανατολίτες φίλους της υπάρχουν 4 επιπλέον ακυκλοφόρητες συνθέσεις.
Επιπλέον, στο συνοδευτικό βιβλιαράκι υπάρχουν σημειώσεις του Gary Hughes για κάθε σύνθεση του Isla De Muerta (κάποιες από αυτές υπάρχουν και στην συνέντευξη που ευγενικά παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας rocktime.gr), ολοκληρώνοντας ένα ελκυστικό πακέτο για τους φίλους του μελωδικού hard rock.
Το ομότιτλο  "The Dragon and Saint George" είναι μία από τις δυναμικότερες συνθέσεις του δίσκου "Isla de Muerta".
Τυπικό δείγμα ατμοσφαιρικής, μεγαλειώδους, συμφωνικής σύνθεσης με κιθαριστικές δεξιοτεχνικές γραμμές  και περίτεχνο ρεφραίν…αφηγείται βέβαια την πασίγνωστη ιστορία του Αγίου Γεωργίου και την κατατρόπωση του δράκοντα…
Ένα πρώτης τάξης  E.P. που αποτελεί εξαιρετική εισαγωγή για τους αμύητους στον ήχο της εξαιρετικής μπάντας των Ten. Για τους οπαδούς, όπως πολλοί υπάρχουν και στην Ελλάδα, εννοείται ότι επιβάλλεται η αγορά και κατοχή του δίσκου, ειδικότερα για τα τρία ακυκλοφόρητα τραγούδια.
Υψηλού επιπέδου επικό, κλασικό, μελωδικό  rock με τις τρεις κιθάρες, τη φωνή και την ρυθμική στήριξη του ρυθμού να  ανεβάζουν τον πήχη ψηλά.
Περιμένουμε ήδη την επόμενη επίσκεψη τους στη χώρα μας!

Νότης Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites