Kee of Ηearts: "Kee of Ηearts"

03/10/2017

Κατηγορία: Κριτικές

1722

Όταν μια μπάντα έχει στις τάξεις της έναν καταπληκτικό τραγουδιστή και έναν ακόμα καλύτερο κιθαρίστα αυτό δεν σημαίνει αυτόματα πως έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ποιότητα.Πολύ δε περισσότερο με την επιτυχία…

 

Οι Kee of Hearts είναι ένα ακόμα project της Frontiers που περιλαμβάνει τον σπουδαίο τραγουδιστή Tommy Heart (Fair Warning) και τον Kee Marcello πρώην κιθαρίστα των εμβληματικών Europe.
Την μπάντα συμπληρώνουν ο Ken Sandin (ex-Alien) στο μπάσο και ο Ιταλός ντράμερ Marco Di Salvia (Pino Scotto). Την παραγωγή έχει αναλάβει ο πασίγνωστος στους κύκλους του μελωδικού χώρου Alessandro Del Vecchiο.
Όπως αντιλαμβάνεστε οι προσδοκίες πριν ακούσω το άλμπουμ ήταν μεγάλες ειδικά μετά την απελευθέρωση των 2 πρώτων singles (Α New Dimension – The Storm). Γλυκές μελωδίες, ερμηνείες επιπέδου, καταπληκτικά solos με όλη αυτή τη μανιέρα του μελωδικού hard rock να βρίσκεται στα καλύτερα της. Οφείλω να ομολογήσω ότι ψήθηκα αμέσως μόλις τα άκουσα και σκέφτηκα, επιτέλους ο Kee Marcello με έναν κανονικό τραγουδιστή.
Ακούγοντας όμως ολόκληρο το άλμπουμ δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα διότι το να γράψεις ένα με δύο τραγούδια που μπορούν να λειτουργήσουν ως κράχτες είναι σχετικά πιο εύκολο από το να δημιουργήσεις ένα καλό άλμπουμ.
Ακούγοντας προσεκτικά το cd είναι ξεκάθαρό πως όσο περνάει η ώρα η ποιότητα πέφτει. Για την ακρίβεια τα τραγούδια δείχνουν να έχουν βγει από ένα συγκεκριμένο καλούπι, το οποίο όσο και αν μ’ αρέσει το συγκεκριμένο είδος μουσικής, δεν παύει να γίνεται βαρετό.
Το άλμπουμ μ’ αυτό τον τρόπο γίνεται πολύ safe, απευθυνόμενο αυστηρά σε οπαδούς του συγκεκριμένου είδους ενώ δεν γίνεται ούτε καν προσπάθεια για πρωτοτυπία ή πειραματισμό, έστω μέσα στα πλαίσια του μελωδικού hard rock/aor  ήχου και είναι κρίμα επαναλαμβάνω γιατί Heart και Marcello δείχνουν να περνάνε δεύτερη νιότη (John Norum ακούς;)
Στο δια ταύτα, αν το συγκεκριμένο project δεν πεθάνει πριν γεννηθεί όπως τα περισσότερα και εξελιχτεί σε νέους Last Autumn's Dream (δισκάρες τα 2 πρώτα τους cd) είμαι σίγουρος πως στο άμεσο μέλλον θα ακούσουμε πολύ καλύτερα πράγματα απ’ αυτούς.
Παρόλο που οι εποχές για το συγκεκριμένο μουσικό είδος δείχνουν να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, το άλμπουμ δείχνει να έχει αναλογικά μεγάλη απήχηση (κρίνοντας από τα views στο youtube), σε σύγκριση με άλλες δουλειές του είδους. Ίσως να «φταίει» το γεγονός ότι συμπέφτει χρονικά με το νέο άλμπουμ των Europe που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες, «επενδύοντας» σε όλους τους δυσαρεστημένους με την οβιδιακή μεταστροφή των Σουηδών…
Όπως και να ‘χει το cd είναι αρκετά καλό, αλλά περιμένω στο μέλλον πιο δουλεμένες συνθέσεις. Το ταλέντο άλλωστε περισσεύει… Για να είμαι ξεκάθαρος, το προσωπικό άλμπουμ του Kee Marcello αν είχε τραγουδιστή τον Tommy Heart θα ήταν πολύ καλύτερο.

Αριστοτέλης Βασιλάκης