Adellaide: 'Flying High"

05/12/2017

Κατηγορία: Κριτικές

1284

Από τη χώρα της σάμπα, της Copacabana και του θρυλικού Πελέ μας χαιρετίζουν οι Adellaide μία μπάντα που δημιουργήθηκε στα 2016 με σκοπό την εγκαθίδρυση της στο χώρο του μελωδικού γένους με το πανέμορφο μελωδικό Hard Rock με στοιχεία A.O.R. που διανθίζει τη μουσική της.

 

Φυσικά η χαρά μας ήταν μεγάλη καθώς στις επιρροές της μπάντας περιλαμβάνονται και τα πολυαγαπημένα καρντάσια από τη Θεσσαλονίκη, οι Wild Rose οι οποίοι είναι γνωστό, για όποιον ασχολείται, ότι έχουν καταφέρει να συμπεριληφθούν στην παγκόσμια κατηγορία του μελωδικού γένους!
Όσο για τις υπόλοιπες επιρροές τους που αναφέρονται στην ιστοσελίδα της μπάντας στο φατσοβιβλίο από Journey, Survivor, Kansas, Asia, αναμεμειγμένες από Lionville, Care of Night, Shy, Sonic Station είναι εμφανέστατες από το πρώτο άκουσμα του δίσκου.
Η μπάντα πρωτοεμφανίστηκε στα 2016 με ένα συνώνυμο E.P. που έκαμε πολύ καλή εντύπωση τους μελωδικούς κύκλους των οπαδών με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό και μία πλήρης μουσική τους δουλειά με ηχογράφηση και παραγωγή από τον γνωστό στους μουσικόφιλους Tito Falaschi, αδελφό του εξαιρετικού τραγουδιστή (πρώην/αρχικό) Edu Falaschi, των επίσης βραζιλιάνων με διεθνή καταξίωση Angra.
Ο δίσκος ονομάστηκε  "Flying High" και έχει καταρχάς ένα πανέμορφο εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο Joey Polycarpo (σας μοιάζει ελληνικό;; οι έλληνες και η ιστορία μας λατρεύονται στη χώρα αυτή)  γνωστό για τις συνεργασίες στο χώρο με τους A.O.R. το project του Γάλλου Frederic Slama, τον Goran Edman, τις Chasing Violets και αρκετούς άλλους.
Ο δίσκος ξεκινά με τις καλύτερες των διαθέσεων:  η εκρηκτική σύνθεση "Running" προσφέρει απλά μελωδικό  rock πλημμυρισμένο με πλήκτρα, εξαιρετικό κιθαριστικό  συνθετικό υλικό βουτηγμένο στο πνεύμα 80'ς!
Το  "Lion's Den" είναι άλλο ένα λαμπρό δημιούργημα: θυμίζει φωνητικά τουλάχιστον, τους H.E.A.T.στα καλύτερα τους. Αρχετυπικό δείγμα  AOR. Όπως κλασικό  '80ς AOR έχουμε και στα προσωπικά αγαπημένα  "Nights In Japan" και  "Stone Of Truth" ενώ το "Blind Love" επιβεβαιώνει τον κανόνα των "σιροπιαστών" χωρίς να λιγώνει ξενέρωτα τους ακροατές  καθώς πρόκειται για μία ταξιδιάρικη μεγαλοπρεπέστατη μπαλάντα.
Το "Heroes" με τις κιθάρες και τα πλήκτρα να μοιράζονται ισόποσα τη μελωδικότητα των συνθέσεων  είναι εντυπωσιακό ενώ στο "Andrea" οι Adellaide δημιουργούν ακόμη ένα AOR "διαμάντι" με ακόμη μία σύνθεση με πανέμορφα πλήκτρα, μελωδικές κιθάρες σε συνδυασμό την καθάρια – κρυστάλλινη φωνή του καλλιτέχνη’ το τέλειο μουσικό, μελωδικότατο αμάλγαμα.
Το "Talisman" σύνθεση  πιασάρικη, έτοιμη να ακουστεί και να τραγουδηθεί από κόσμο ξέφρενα ροκάδικη ειδικά στα απογειωτικά σολάρισματα του κιθαρίστα Ale Nammur.
Το "Learn To Live" που η εύπλαστη φωνή του Daniel Vargas το απογειώνει στην "στρατόσφαιρα του μελωδικού παραδείσου" παρμένο από τα "σεντούκια" όλων των συγκροτημάτων που προαναφέρθηκαν ως επιρροές της μπάντας. Για το "Nothing Will Keep Us Apart"  σημειώνω ότι πρόκειται για  μία σύνθεση εξαιρετικού δείγματος  hard rock με ωραιότατες κιθαριστικές φράσεις. Ακόμη μία πανέμορφη και δυνατή συναισθηματικά σύνθεση είναι το "Caroline" που κλείνει το δίσκο.
 Όπως καταλαβαίνετε πραγματικά ευχαριστήθηκα κάθε στιγμή του πρωτόλειου μουσικού δημιουργήματος των Adellaide μιας και είναι 100% κλασικό μελωδικό Rock/AOR στα καλύτερα του και πλήρως "βαπτισμένο στα νάματα των '80ς.
Με όλες αυτές τις ευκολομνημόνευτες / πιασάρικες μελωδίες  να παραμένουν στο μυαλό και τα αυτιά μετά το πρώτο άκουσμα του δίσκου… θέλετε κι άλλα;; Δεν περιγράφω άλλο!!!

Νότης "Shy" Γκιλλανίδης