Outloud: "Virtual Hero Society"

06/09/2018

Κατηγορία: Κριτικές

3939

Τέταρτο άλμπουμ για την παρέα του ακούραστου, Bob Katsionis που κλείνει σχεδόν μία δεκαετία με τους Outloud και όπως φαίνεται το μελωδικό πάρτυ θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη. Δεν έχουν αλλάξει πολλά από τις προηγούμενες κυκλοφορίες του σχήματος αλλά σίγουρα σε αυτό τον δίσκο βρίσκουμε καινούργιες και εμπνευσμένες μελωδικές φόρμες.

 

Το άλμπουμ ξεκινά με το συναρπαστικό "Fool's Train" που περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό κιθαριστικό ριφ και εμπλουτίζεται στην συνέχεια με ενδιαφέροντα ανατολίτικα στοιχεία, κυρίως στο σημείο που σολάρουν τα πλήκτρα θυμίζοντας κάτι από Deep Purple. Ακολουθεί το πανέμορφο και μελωδικότατο "My Promise" με την φωνή του Chandler Mogel, να δίνει το δικό του ιδιαίτερο χρώμα στην συγκεκριμένη σύνθεση ενώ το "Virtual Heroes" περιγράφει εύστοχα την σημερινό ψηφιακό τρόπο ζωής με την απίθανη "κιθαριστική παράνοια" του Bob Katsionis να προσδίδει μία ξεχωριστή δυναμική που θυμίζει άλλοτε Annihilator και άλλοτε Eclipse.
Επόμενη σύνθεση είναι το κορυφαίο "I Am The One" που ξεκινά με πλήκτρα "made in Katsionis" και συνεχίζει με μία υπέροχη μελωδική γραμμή δίνοντας στον aor/melodic hard rock ήχο έναν πιο σύγχρονο και φρέσκο αέρα με την ενορχηστρωτική του δομή, να εκπλήσσει. Ειδικά στο μέσο της σύνθεσης, αιφνιδιάζει ευχάριστα με την ξαφνική λυρική του πλευρά ενώ το ρεφρέν και το κιθαριστικό σόλο σε οδηγούν σε melodic rock ουρανούς.
Το "Share My Dreams" είναι μία αγαπησιάρικη αμερικάνικη μπαλάντα με το πιάνο να συνοδεύει αρχικά, άψογα την θαυμάσια φωνή του Chandler Mogel και έπειτα να μετατρέπεται σε μία άκρως λατρεμένη σύνθεση χάριν του υπέροχου ρεφρέν και του κιθαριστικού σόλο.
Το "World-Go-Round" είναι ένα άκρως γοητευτικό κομμάτι διότι περιέχει έντονες '80s επιρροές , αφού ανακατεύει Fleetwood Mac, Russ Ballard αλλά και ποπ χορευτικούς ρυθμούς εκείνης της εποχής, με το σόλο σαξόφωνο να κερδίζει ολοκληρωτικά τις εντυπώσεις ενώ το We Got Tonite" που ακολουθεί αφήνει πίσω, τους ανάλαφρους ρυθμούς και το melodic hard rock επιστρέφει με τους Bon Jovi και τους Winger να ανακατεύονται ολίγον με Accept και Guns & Roses.
Η συνέχεια ανήκει στο "Borrowed Time" που είναι μία κλασσική Outloud σύνθεση θυμίζοντας παλιότερα άσματα της μπάντας όπως και το "Live With It" που αναδεικνύει την άρτια τεχνικότητα του γκρουπ με το κιθαριστικό σολάρισμα να είναι εκρηκτικό. Επίσης το "...And I Tried" είναι άλλο ένα καθηλωτικό τραγούδι, με άρωμα από Metallica όπου κυριαρχεί το πάθος και η ένταση  με το ρεφρέν να ακούγεται μνημειώδες.
Τέλος το "Fallen Love" αιφνιδιάζει για την a-capella απόδοσή του και σίγουρα παραπέμπει στους Queen ενώ ο επίλογος γράφεται με το "Fight On!" όπου τα heavy metal "απωθημένα" έχουν την τιμητική τους.
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι οι Outloud έκαναν ένα ακόμη δημιουργικό και εμπνευσμένο βήμα όπου θα ικανοποιήσει όλους εκείνους που τους πίστεψαν από την πρώτη στιγμή και όπως έχουμε ξαναγράψει πρέπει κάποια στιγμή να κάνουν το μεγάλο μπαμ γιατί εκτός από ταλέντο, την παραγωγικότητα και την σκληρή δουλειά θέλει και λίγη τύχη παραπάνω.
Μακάρι να την βρουν γιατί το αξίζουν πραγματικά...
 
Φώτης Μελέτης