Divine Ascension: "The Uncovering"

07/11/2018

Κατηγορία: Κριτικές

1554

Το "The Uncovering" αποτελεί το ιδανικό εγχειρίδιο πλοήγησης... Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και μάλιστα γνωρίζοντας καλά την πληθώρα και τα μουσικά της δρώμενα, μόνο χαρά νιώθω να σας γνωρίσω μια από τις αγαπημένες μου μπάντες των τελευταίων ετών.

 

Γυρίζω όμως νοερά το ρολόι πίσω στο 2011 όπου άρχισε η “πλατωνική” μου σχέση με (τους πρωτοεμφανιζόμενους όντας νεαρούς τότε) DIVINE ASCENSION όπου κυκλοφόρησαν το καθόλα ελπιδοφόρο "As The Truth Appears" ένα όμορφο και αρκετά πλούσιο συνονθύλευμα γνώριμου Symphonic αλλά και “προοδευτικού” (ας μη σας χαλάσω το χατήρι αφού φοριέται πολύ το “Progressive”) metal.
Πως να μην νιώσεις σαν σύγχρονος Οδυσσέας παρασυρόμενος από την σαγηνευτική φωνή της όμορφης σειρήνας ή μήπως Βαλκυρίας; (Πρέπει να την ακούσεις για να καταλάβεις τι σημαίνει πραγματική ομοβροντία!) Ακούει στο όνομα Jennifer Borg και το μελωδικό της κάλεσμα μεταλλάσσεται συνεχώς σαν χρυσαλλίδα. Με λίγα λόγια, όταν έχεις στο πλευρό σου τόσο καλό υλικό από τα πρώτα σου δισκογραφικά σου κιόλας σκιρτήματα μόνο δύναμη θα έχεις αποκομίσει για τα επόμενα βήματα σου στο μέλλον.
To βλέμμα θα παραμείνει καθάριο και καρφωμένο στα ψηλά διαζώματα και στο επόμενο δημιούργημα που λέγεται Liberator (2014) ακόμη πιο μελωδικό κι ευπρόσιτο από το προκάτοχο του θυμίζοντας όλο και περισσότερο τους Ayreon αγκαλιά με τους υπέροχους Brave, ακόμη και Kingfisher Sky και Stream of Passion τόσο σε ρυθμούς και μελωδίες και φωνητικά μα σε καμιά περίπτωση εύκολης αντιγραφής αφού για άλλη μια φορά το εξαιρετικό κουαρτέτο από την Ωκεανία δεν θα σε αφήσει στιγμή ελεύθερο από τα δυνατά του χέρια. Είναι κανείς να απορεί που θα σε οδηγήσει αυτός ο ανθοστόλιστος από ήχους δρόμος, στο έξοχο μελωδικό αυτό ταξίδι, σκέψεις δευτερεύουσες μπροστά στην τελειότητα που ακούς, μέχρις ότου το πλήρωμα του χρόνου θα σου χαρίσει ένα ακόμα εξαιρετικό πόνημα.
Η μπάντα στο μεταξύ χωρίς να μένει μόνο στα ενδότερα της χώρας της θα κερδίσει -όχι άδικα- κι ολοένα νέους φίλους αλωνίζοντας κυριολεκτικά με πετυχημένες εμφανίσεις σε Ευρώπη, δυσμάς και ανατολάς.

Έχοντας δύο πολύ δυνατά όπλα, έχοντας στο πλάι της μια αξιοσέβαστη και πολύ δραστήρια δισκογραφική εταιρία σαν την ViciSolum records, η μπάντα θα επιστρέψει με τη καλύτερη δουλειά της μέχρι σήμερα κι έχοντας προηγηθεί το single Evermore (που μου θύμισε εξαιρετικά τις αρετές των Symphony X!) (“Exhibit A” οι πιο πρόσφατες κυκλοφορίες των δικών μας Poem και Mother Of millions!)
Πως λοιπόν να ξετυλίξεις το μίτο της Αριάδνης που ακούει στο όνομα Τhe Uncovering, (επρόκειτο λοιπόν όντως για “αποκάλυψη”) αν αφήσεις το βέλο του να σε αγγίξει; Η απάντηση κι εδώ θα είναι απόλυτα καταφατική, το διάνυσμα του χρόνου θα φέρει μαζί με την ωριμότητα ακόμη πιο στέρεα βήματα, έχοντας ως πιστό σύντροφο την έμπνευση και μια εξαιρετική παραγωγή σφυρηλατημένη από τους ίδιους. Πως λοιπόν να φοβηθείς μετά τον θεό Ήλιο μη σου κάψει τα φτερά σου;
Oι καιροί όμως άλλαξαν κι ως νέοι Ίκαροι οι DIVINE ASCENSION έχουν προνοήσει με αρκετή γνώση και πίστη και το μόνο βέβαιο είναι ότι οι ουρανοί θα είναι ολότελα δικοί τους όσο και δικοί σου αν τους ακολουθήσεις. Το The "Uncovering" αποτελεί το ιδανικό εγχειρίδιο πλοήγησης ψυχικής ανάτασης που τόσο χρειάζεσαι κι ας μην το γνώριζες πριν, που σε οδηγεί κατευθείαν στις κορυφές της έμπνευσης και πίστεψε με από εδώ πάνω χάρη στους μοναδικούς πιλότους του ονείρου που λέγονται DIVINE ASCENSION, η θέα είναι απλά υπέροχη και το ταξίδι αυτό ας μην έχει τέλος ποτέ!
Τους Divine Ascension αποτελούν οι : Jennifer Borg - Vocals Karl Szulik - Guitars Jason Meracis - Bass Luke Wenczel - Drums

✍ Λεωνίδας Χατζημιχάλης (ECLECTIC SHADOWS team)