Jimmy Waldo & Steven Rosen: "Voices From The Past"

19/01/2019

Κατηγορία: Κριτικές

1878

Ίσως κάποιοι απορήσουν με την παρουσίαση αυτού του διπλού δίσκου από δύο καλλιτέχνες που έχουν τη δική τους διαδρομή στο χώρο oι οποίοι ίσως να μην εκτιμήθηκαν όσο θα έπρεπε από την πλειονότητα του μελωδικού χώρου.

 

Jimmy Waldo και Steven Rosen είναι ένα δίδυμο που για 30 χρόνια περίπου έχουν δώσει συνθέσεις τους σε σπουδαίους ερμηνευτές ειδικά την περίοδο που το  hard rock είχε σε υψηλά επίπεδα τη δημοφιλία του δηλ. στα  '80ς.
Η διάσημη, για πολλούς και διάφορους λόγους, μπάντα των  Alcatrazz που δημιουργήθηκε στα  1983 από Graham Bonnet, τον Gary Shea και τον πληκτρά Jimmy Waldo.
Περισσότερο γνωστοί για τις σπουδαίες συνθέσεις τους: "Island in the Sun" και  "God Blessed Video". Ο Rosen είχε πολλές γόνιμες συνεργασίες με κιθαρίστες όπως οι Edward Van Halen, Jeff Beck, Jimmy Page, Frank Zappa, Billy Gibbons, Zakk Wylde, μεταξύ άλλων.
Επιπλέον ο Rosen συνέγραψε πέντε σπουδαία εγχειρίδια: The Artist Formerly Known As Prince; Bruce Springsteen; The Beck Book (Jeff Beck); Free At Last; και  Wheels of Confusion: The Story of Black Sabbath (ήδη στην τρίτη του έκδοση).
Η συλλογή φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς:
Jeff Scott Soto, Steve Plunkett των Autograph , Keith Howland των Chicago , τον θρυλικό session κιθαρίστα Tim Pierce, τους Tommy Thayer και  Jamie St James των  Black ‘N’ Blue, τον κιθαρίστα των Keel Marc Ferrari, τον σπουδαίο ερμηνευτή Paul Shortino, τον βιρτουόζο κιθαρίστα Bob Kulick και πολλούς άλλους. Ο δε  πολυσχιδής μουσικός JK Northrup επιμελήθηκε την κυκλοφορία των δίσκων.


Η φιλοξενία διαφορετικών μουσικών συνεπάγεται και μίξη μουσικών υφών διαφορετικών ερμηνευτικών προσεγγίσεων: από την ερμηνεία αλά Heart στο "Don’t Give Up) On Me" από την Mona Moore (μία εξαιρετικά παθιασμένη ερμηνεύτρια που εμφανίζεται και σε άλλες τέσσερις συνθέσεις), στην απόδοση του "Phantom Of Passion" από τον Phil Brown που θυμίζει ερμηνευτικά τα μέσα της δεκαετίας των 80ς και συγκεκριμένα τον εκλειπόντα David Bowie.
Για όλους όσοι αρέσκονται στο  '80ς hard rock, το "City Of Angels" θα τους αποζημιώσει καθώς διανθίζεται με το εξαιρετικό παίξιμο της κιθάρας από τον  Michael Angelo και την αίσθηση των '80ς που δίνει το ηλεκτρονικό electronic drumming, ο ανυπέρβλητος ερμηνευτής Jeff Scott Soto "δίνει ρέστα" στο "Ice", ενώ ο ερμηνευτής των Black ‘N’ Blue (τους θυμάστε στο MTV;)  Jamie St James  "ροκάρει ασύστολα" στο "The Other Side". Το ίδιο συμβαίνει σε τρεις συνθέσεις με τον εκπληκτικό ερμηνευτή των  Autograph, Steve Plunkett.
Ιδανική επένδυση ως film soundtrack  των '80ς αποτελεί  το "Blow The Beast", με τον Greg Edelman με απαράμιλλη τεχνική να κάμει το ίδιο για την εξαιρετική σύνθεση "Thinking Is A Dangerous Game".
Ο ιθύνων μουσικός εγκέφαλος Jimmy Waldo παρουσιάζει μία ορχηστρική εκδοχή για το δημιούργημα των  Alcatrazz, "Islands In The Sun", ζωγραφίζοντας με τα πλήκτρα του.
Υπάρχει η ανεπανάληπτη μπαλάντα "Second Nature", ο πιασάρικος συνδυασμός κιθάρας –πλήκτρων στο  "Baby Youre the Blood" και η προσιτή αρμονικότητα  του "When It Was a Game".
Προσωπικά αγαπημένο το "Talking to Myself" μία  AOR  "ομορφιά" με  Pop επιρροές  και πανέμορφα φωνητικά από τον J.P. Palalenka ,το   " (Dont Give Up) On Me"  (ακόμη μία παρόμοια σύνθεση "βουτηγμένη"  στο Pop/AOR πνεύμα για το ραδιόφωνο πίσω στα '80ς), το γοητευτικό πνεύμα της  Country  στο "Toys Night Out", η πληθωρικότητα της μελωδίας στα  "Blow the Beast"  και "Hold the Night".
Ακολουθούν το δυναμικότατο  "The Other Side", το ατόφιας αισθητικής  Pop Rock "Thinking is a Dangerous Game", η "γλυκόπικρη"  αίσθηση του  AOR/Hard Glam "Fire Burns Twice" με τον αγαπημένο μου τραγουδιστή  Paul Shortino και το εκθαμβωτικό κλείσιμο του δίσκου με το  "Death of a Kiss" αρκούν για να ακούω τον διπλό αυτό άλμπουμ και να ξεχνώ τον πόνο της μέσης και όχι μόνο…
 
Νότης "Talking to Myself"  Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs