Rain or Shine: "The Darkest Part Of Me"

14/03/2019

Κατηγορία: Κριτικές

2370

Μεγαλομέτοχος σε εταιρία δεν είμαι, promos δε λαμβάνω, γενικά έννομο συμφέρον δεν έχω όμως μερικές φορές ανακαλύπτω και αξίζει να παρουσιάσω δουλειές - "διαμάντια" και αισθάνομαι την ανάγκη όσο και την χαρά να μοιραστώ με τους υπόλοιπους ρέκτες του μελωδικού χώρου.

 

Τον Απρίλη του 2014  η μπάντα αυτή κυκλοφόρησε την πρώτη δημιουργία της, ΚΑΙ είχε δημιουργήσει αίσθηση στους κύκλους των φίλων του μελωδικού χώρου. Αφενός κρίμα και μόνο κρίμα, διότι εκείνη η "δουλειά" που είναι η επιτομή του μελωδικού, εταιρεία κυκλοφορίας δεν υπήρχε -αφού έπεσαν σε περίοδο λιτότητας- και μόνο έπειτα από 4 χρόνια βρέθηκε ευτυχώς και κυκλοφόρησε το έργο τους από την Lions Pride Music.
Αρκετά με τη γκρίνια όμως: η δεύτερη τους κυκλοφορία που παρουσιάζουμε έχει και αυτή συνθέσεις δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από κυκλοφορίες της αλλοδαπής, καθώς οι επιρροές τους από τους H.E.A.T, Crazy Lixx, Bon Jovi, αλλά και από τους Nickelback, Sixx:A.M. είναι εμφανέστατες χωρίς να αποτελούν κλώνους.
Ο Steve S.R. Verano (άνθρωπος-ορχήστρα) στη φωνή, τις κιθάρες, το μπάσο και τα πλήκτρα, με τον Andy R. McCormick να τον πλαισιώνει/συνδράμει στα τύμπανα και τα κρουστά καθώς και στα δεύτερα φωνητικά, παρουσιάζουν στον καινούργιο δίσκο τους συνθέσεις που δεν στηρίχτηκαν στην επιτυχημένη μελωδική φόρμουλα του πρώτου δίσκου αλλά ανεβάζουν τον πήχη ακόμη ψηλότερα.
Και εξηγούμαι: μερικά δευτερόλεπτα από το εναρκτήριο και ομότιτλο "The Darkest Part Of Me" σίγουρα παρατηρούμε πως οι RAIN OR SHINE ωρίμασαν μουσικά ως μπάντα σίγουρα. Από την σχεδιαστική προσέγγιση στην παραγωγή, την σύνθεση στα τραγούδια η πρόοδος είναι εμφανέστατη.
Με μία εκρηκτική σύνθεση που περιλαμβάνει πολλές επιστρώσεις κιθαριστικές, συνθεσάιζερ απλόχερα, πεντακάθαρα φωνητικά και φωνή που "απογειώνει" την σύνθεση παράλληλα με μία εξαιρετικά στιβαρή ρυθμική γραμμή.
Στο "Top Of The World" που ακολουθεί και το λάτρεψα από το πρώτο άκουσμα η επιτομή του πιασάρικου τραγουδιού, ένα μοντέρνο μελωδικοροκάδικο κομμάτι "βουτηγμένο στα νάματα" του σκανδιναβικού μελωδικού ήχου ολούθε που θυμίζει ό,τι αγαπάμε από ECLIPSE και τον Erik Martensson!
Η "βόμβα" που ακολουθεί, το "New Love" ένα  midtempo μελωδικοροκάδικο άσμα με αρμονικότατα φωνητικά που παραπέμπουν σε  DEF LEPPARD  του 20ου αιώνα. Με τον Steve S.R. Verano να σολάρει "ασύστολα" στα τάστα της κιθάρας…
Το  AOR αίσθημα είναι διάχυτο στο  "Where Are You Now", μοντέρνο μεν στην παραγωγή αλλά με την '80ς ατμόσφαιρα έντονη. Το πιάνο και οι ηλεκτρικές κιθάρες δημιουργούν  μία μοναδική "ραχοκοκαλιά" στην σύνθεση και την απογειώνουν στα καλύτερα.
Δε λείπει η μελωδικότητα και στο καλοκαιρινής αίσθησης  "Around The Corner": ακουστική κιθάρα συνδυασμένη με ηλεκτρική, μία σύνθεση που θέλει τα ακούσματα της για να εκτιμήσεις την ομορφιά που κρύβει, ταξιδιάρικο άσμα.
Το "Shot Of Life" είναι μία σύνθεση που με κέρδισε με το πρώτο άκουσμα και συμπεριλαμβάνεται σίγουρα στη λίστα μου για το μήνα που τρέχει.
Ογκώδη μελωδικά ριφ που θυμίζουν,  τους αναμενόμενους στην Αθήνα στο τέλος του μήνα, HEAT, αλλά  και μία άλλη αγαπημένη μπάντα/project τους BROTHER FIRETRIBE και με ένα "θανατηφόρο" σολάρισμα στην κιθάρα.
Το "We All Back Down" έχει τα πολύτιμα στοιχεία της μελωδικότητας που ξυπνά την καλή διάθεση με το πρώτο άκουσμα και προσομοιάζει δύο πολυαγαπημένες μου μπάντες: τους  WHITE WIDDOW και τους WILD ROSE. Αγαπημένο…
Στο "Back On Track" οι τόνοι χαμηλώνουν σε ένταση αλλά όχι σε ποιότητα σύνθεσης: πανέμορφα φωνητικά σε τούτη, την ημι-μπαλάντα που η μελωδία της παραπέμπει σε μπάντες που μεσουράνησαν στην σκανδιναβική χερσόνησο, όπως οι Treat και Da Vinci, ενώ με το επιμελώς πιασάρικο "Into The Storm", θα ενθουσιάσουν όσους αρέσκονται στο μελωδικό "νέο αίμα" της χερσονήσου, τους Taste και  Perfect Plan.
Και ο δίσκος κλείνει με το ανάλαφρο  "We Only Live Once", μία σύνθεση που τον πρώτο λόγο έχει η ακουστική κιθάρα συνεπικουρούμενη από κρουστά, συνθεσάιζερ και πανέμορφα φωνητικά.
Πρόκειται για μία κυκλοφορία που είναι "βαπτισμένη" στο μελωδικό  hard rock με διάχυτη την αίσθηση των  '80ς, εξαιρετικά ακούσματα μουσικότητας, με ταιριαστές  δοσολογίες σε πλήκτρα, καθώς οι "πλούσιες" συνθέσεις και η φωνή του πολυτάλαντου Steve καθηλώνουν τον ακροατή… 
Ευκολομνημόνευτα χορωδιακά φωνητικά και πιασάρικες ενορχηστρώσεις που εντυπωσιάζουν, συν την "κρυστάλλινη" παραγωγή.
 Αρκεί για να πείσει και τον πλέον δύσπιστο, η κυκλοφορία αυτή,  ότι ή μπάντα μπορεί να κάνει ΜΟΥΣΙΚΗ!
Στενοχωριέμαι, που σε δύσκολες εποχές οικονομικής κρίσης, οι προτάσεις εξαιρετικών κυκλοφοριών είναι πολλές και η αγορά τους, "στεγνώνει" τα ήδη "αποστραγγισμένα" πορτοφόλια μας.
Προσωπικά, ήδη συγκαταλέγεται στις καλύτερες κυκλοφορίες του 2019 και συμπληρώνει τη μελωδική ελληνική σκηνή που παρουσιάζει ήδη καταπληκτικές κυκλοφορίες ή αναμένει οσονούπω και άλλες από τους Adrenalize, Farraday,  Kingdragon, Soundtruck, Raw Silk, Redrum και Wild Rose.
 
Νότης "Top Of The World" Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs