Crazy Lixx: "Forever Wild"

25/05/2019

Κατηγορία: Κριτικές

1728

Η αλήθεια με τους Crazy Lixx είναι ότι κρατούν τον ήχο των '80ς ζωντανό και μάλιστα με ιδιαίτερο ζήλο και επιτυχία. Το Νοέμβρη του 2007 κυκλοφόρησαν το "Loud Minority" και η εικόνα για το '80ς μελωδικό Hard Rock ήταν αρκετά θολή. Τώρα όμως το 2019 με την κυκλοφορία του έκτου άλμπουμ τους, "Forever Wild" η πραγματικότητα είναι πλέον αρκετά αισιόδοξη.

 

Οι οπαδοί του συγκεκριμένου ήχου, θα έχετε αντιληφθεί πως το  '80ς μελωδικό Hard Rock και μπαντάρες όπως οι  Guns ‘n’ Roses, Aerosmith,Whitesnake, Def Leppard, Skid Row, Mötley Crüe όσο και λατρεμένες άλλες μπάντες,  βλέπουν και ακούν στους  Crazy Lixx, τους "στυλοβάτες" της "αναγέννησης" του σκανδιναβικού '80ς hard rock.
Και για όσους αναρωτιούνται εάν η νέα κυκλοφορία στέκεται επάξια με το θαυμάσιο "Ruff Justice" του 2017 η απάντηση είναι απλά ξεκάθαρη: όχι μόνο είναι ισάξια αλλά την ξεπερνά και "τινάζει τα αυτιά μας στον αέρα"!
Το συγκρότημα μετά από κάποιες αλλαγές στην σύνθεση κυκλοφορεί για δεύτερη συνεχόμενη δημιουργία  με παρόντες τους εξαιρετικούς κιθαρίστες Chrisse Olsson και  Jens Lundgren  που με την συμβολή του έξοχου Danny Rexon στην σύνθεση και τη φωνή  και επιπλέον την στιβαρή παρουσία των ιδρυτικών μελών  Joél Cirera (τύμπανα) και Jens Sjöholm (μπάσο) έχουν ως μπάντα έναν στόχο: να ανεβάσουν τον "πήχη" της μουσικής δημιουργίας και σύνθεσης ψηλότερα.
Ο δίσκος ξεκινάμε το εκρηκτικό "Wicked", μία πελώρια σύνθεση, έναν μελωδικό hard rock "ύμνο", όπου οι Crazy Lixx "πετούν φωτιές" από  παντού: ταστιέρες, τύμπανα, μπάσο και μικρόφωνο!
Γνωρίζω ότι το "Break Out" λατρεύεται ήδη από πολλούς και έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι μεγάλη υπερεπιτυχία συνδυάζοντας τον παλιομοδίτικο όσο και λατρεμένο ήχο των Bon Jovi που συναντιέται με αυτόν των Def Leppard, για αυτόν το λόγο απλά θα σημειώσω: ακούστε το με την ένταση στο τέρμα!
Η "γλυκιά" αίσθηση του AOR υπάρχει σε μία ακόμη συνθεσάρα το  "Silent Thunder" και είναι η απόδειξη ακούγοντας το ότι με το δίσκο "Forever Wild" η μπάντα καθιερώνεται στην "Champions League του μελωδικού γένους".
Με την επόμενη σύνθεση "(She’s Wearing) Yesterday’s Face" οι Crazy Lixx φοράνε το "ένδυμα" της μπάντας που (επιτέλους!!) θα δούμε από κοντά, των Skid Row, συνδυάζοντας δυναμισμό και μελωδία.
Τα έξη λεπτά που ακολουθούν με το "Eagle", εντυπωσιακότατο AOR με τις αναμνήσεις από μπάντες, όπως οι Foreigner, να "πετούν" ολούθε ακούγεται ξανά και ξανά πατώντας το κουμπί repeat στο ηχοσύστημα σας.
To "Terminal Velocity" που ακολουθεί είναι μία μοναδικά ροκάδικη σύνθεση με μεγαλοπρεπή επωδό/ρεφραίν που "αγκιστρώνεται" στο νου και σε κάνει να θέλεις να τραγουδήσεις, να κουνηθείς ρυθμικά ή και να τρέξεις μέχρι το Hills Of Rock στο  Plovdiv της Βουλγαρίας στις 28 Ιούνη   για να τους δεις ζωντανά.
Με το "It’s You"’ έχουμε ένα εκπληκτικό άσμα με μία περισσότερο pop διάθεση σην επωδό άκρως χορευτική. Σπουδαία σύνθεση επίσης.
Η υπέρτατη μπαλάντα "Love Don’t Live Here Anymore" θυμίζει τα μεγαλεία του  AOR φέρνοντας δάκρυα στα μάτια για τους ευαίσθητους και ρομαντικούς και για τους λιγότερο, απλά το άναμμα ενός αναπτήρα.
Και πριν το καταλάβεις καταφτάνει το  "Weekend Lover" που σου δείχνει το δρόμο για το ευθύ και ξεσηκωτικό Rock and Roll με σπουδαία φωνητικά και μουσικότητα στο έπακρο.
Το "Never Die (Forever Wild)" που ολοκληρώνει το δίσκο έχει θαυμάσιες κιθαριστικές γραμμές και ρεφραίν που για μέρες θα τραγουδάς.
Υπέροχο και μοναδικό για να κλείσει το μεγαλειώδες τούτο μουσικό δημιούργημα.

Θα ήταν παράλειψη όμως να μην αναφερθώ και συμπεριλάβω και μία σύνθεση που μέχρι την στιγμή της δισκοπαρουσίασης κυκλοφορεί/πωλείται/ακούγεται μόνο στις μουσικές ηλεκτρονικές πλατφόρμες και δεν είναι άλλη από το "Break Out" (Midnight Danger Remix)- https://www.youtube.com/watch?v=9ZE81r7_jKw&feature=share και αποτελεί αφορμή αναζήτησης και ενθουσιασμού από όλους τους μελωδικούς ρέκτες του φατσοβιβλίου.
Οι Crazy Lixx παρουσιάζουν έναν δίσκο γεμάτο μόνο με επιτυχίες διάχυτο με το μελωδικό πνεύμα των '80ς, με χορωδιακά φωνητικά, τεράστια "άγκιστρα" μουσικότητας συνταιριασμένα με τη μελωδία, "θανατηφόρες" μουσικές φρασούλες, αξιομνημόνευτες συνθέσεις σε μία αξιομνημόνευτη παραγωγή των Danny Rexon και Chris Laney.
Προσωπικά συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη τριάδα των καλύτερων κυκλοφοριών του 2019!
Το  "Forever Wild" αποτελεί την ωριμότερη και σπουδαιότερη κυκλοφορία της μπάντας μέχρι σήμερα.
Εάν κυκλοφορούσε πίσω στα  '80ς θα γέμιζε τα ραδιόφωνα με τις επιτυχίες του.  Απαραίτητο για τη δισκοθήκη καθενός που ονοματίζει και θεωρεί τον εαυτό του ως μελωδικοροκά!!!

Νότης "Wicked"  Γκιλλανίδης