Nitrate: "Open Wide"

20/06/2019

Κατηγορία: Κριτικές

1179

Η εξαιρετική μπάντα των Nitrate που απολαύσαμε και ακούσαμε μαγεμένοι πριν από αρκετούς μήνες, είναι και πάλι παρόντες με το νέο μουσικό πόνημα τους και φέρει τον τίτλο "Open Wide" ενώ παράλληλα με τις συναρπαστικές συνθέσεις τους δηλώνουν έτοιμοι να μας καταπλήξουν και πάλι!

 

Εμπνεόμενοι (και πολύ χαιρόμαστε γι’ αυτό) από τις δημιουργίες των τελών των '80ς και συγκεκριμένα από μπαντάρες, όπως οι Def Leppard, Europe, Bon Jovi αλλά και οι  Mötley Crüe, οι Nitrate με ιθύνοντα μουσικό νου τον μαέστρο Nick Hogg (μπάσο/πλήκτρα)  και άξιους συνοδοιπόρους τους Rob Wylde (Midnite City, Tigertailz, Teenage Casket Company) που συν-σύνθεσε και παρήγαγε το δίσκο, παίζοντας και ρυθμική κιθάρα στο δίσκο αλλά και τον Pete Newdeck (Midnite City, Eden’s Curse, Blood Red Saints, Newman) στα τύμπανα .
Νέα πνοή στους Nitrate δίνουν όμως οι Marcus Thurston (Vega) στην κιθάρα και στη φωνή από τη "μελωδικοαορομάνα" Σουηδία ο Philip Lindstrand (Find Me, East Temple Avenue, Strong). Το mastering  του δίσκου έκαμε ό σπουδαίος Harry Hess (Harem Scarem) και με συμπληρωμένο το "παζλ της μελωδικότητας" η μπάντα κυκλοφορεί άλλα ένδεκα μελωδικά  διαμάντια!!
Ο δίσκος ξεκινά με το λαμπερό άσμα "You Want It You Got It" δυναμικό τόσο στη φωνητική παρουσία όσο και στη μουσικότητα: κιθάρες, εξαιρετική επωδό, τρομερό ξεκίνημα!
Στα "καπάκια" έχουμε το "Night Time City", μία ακόμη μεγαλοπρεπής σύνθεση που θυμίζει (φυσιολογικά)  δύο άλλες αγαπημένες μπάντες, τους Vega και  Midnight City. Με την μπαλαντοειδή σύνθεση "Only A Heartache Away" στο μουσικό ύφος του σπουδαίου Ted Poley, τα χορωδιακά φωνητικά  και την κιθάρα να "κεντά", η μπάντα κάνει ξεκάθαρο πως η "πρώτη μελωδική κατηγορία" περιλαμβάνει πλέον και τους NITRATE.
Το "Heart Go Wild" "εκτοξεύει την μελωδική πανδαισία στην στρατόσφαιρα"!
Ξεχωρίζει το "I Don’t Want To Live" για την πανέμορφη επωδό του ενώ με το
"Never Surrender" έχουμε μία έντονη αίσθηση από τα  '80ς και το κανάλι που μας έμαθε μουσική (εμάς της ανάλογης γενιάς), το MTV.
"Heartbreak Suicide" ονομάζεται η αγαπημένη μου, σύνθεση από τούτο το δίσκο. Με όλα τα "μελωδικά καλούδια"’ μία πελώρια σύνθεση, έναν μελωδικό hard rock "ύμνο", όπου οι  Nitrate "πετούν φωτιές" από  παντού: ταστιέρες, τύμπανα, μπάσο και μικρόφωνο!!


Επίσης λατρεμένο το "In The Night" να μου θυμίζει νοσταλγικά δύο πολυαγαπημένες μπάντες, τους Bon Jovi  και τους Poison σε μία δυναμική μπαλάντα  που φέρνει δάκρυα στα μάτια για τους ευαίσθητους και ρομαντικούς και για τους λιγότερο, απλά το άναμμα ενός αναπτήρα.
Στο "Bad Girls" το ριφ θυμίζει "You Give Love A Bad Name" και η σύνθεση εξελίσσεται σε μία  μοναδικά ροκάδικη σύνθεση με μεγαλοπρεπή επωδό/ρεφραίν  που "αγκιστρώνεται" στο νου και σε κάνει να θέλεις να τραγουδήσεις, να κουνηθείς ρυθμικά.
Το "Shot In The Dark" είναι ένας συνδυασμός της μελωδικής αρχόντισσα Robin Beck και του "γίγαντα" των μελωδικών κιθαριστικών καλλιτεχνημάτων  Vinnie Vincent.
Αριστούργημα!!
Η τελευταία σύνθεση, το "Waiting On You" παρουσιάζει τη μεγαλειότητα της μπάντας σε αποθέωση. Εξαιρετικό χορωδιακό ρεφραίν, πιασάρικο υπέροχο και μοναδικό για να κλείσει το μεγαλειώδες τούτο μουσικό δημιούργημα.
Λατρεύω να ακούω διαρκώς εδώ και μία εβδομάδα και φαντάζομαι για πολύ καιρό ακόμη, το AOR/Μελωδικό  Rock των "βρετανοκαψουρηδοαοράδων" Nitrate παρά τα "τάχαμου" δημιουργήματα των κάθε "θλιβερομελαγχολικών" Alternative Rockαδοαγοριών  που παραπονιούνται για τη "μαυρίλα" της ζωής.
Απαραίτητο συμπλήρωμα για την μουσική σας συλλογή Ο-Π-Ω-Σ-Δ-Η-Π-Ο-Τ-Ε!!!!

Νότης "Heartbreak Suicide" Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs