The LRW Project: "To Love, Repeat & Wonder?"

18/08/2019

Κατηγορία: Κριτικές

1977

Η περιήγηση και οι φιλίες του "φατσοβιβλίου" έχουν και τα καλά τους! Όπως ο συγκεκριμένος δημιουργός που παρουσιάζουμε και η εξαιρετική δημιουργία του!!!

 

Από την ιστορική πόλη του Γιορκ της Γηραιάς Αλβιόνας,  ο  Leon Robert Winteringham δημιούργησε με το σχήμα του, τους  THE LRW PROJECT, την πρώτη κυκλοφορία του που ονομάζεται ευφάνταστα  "To Love, Repeat & Wonder? "
Μόλις 29 χρόνων ο Leon σίγουρα μεγάλωσε ακούγοντας κυρίως κλασικούς AOR δίσκους.
Άρχισε μαθαίνοντας κιθάρα αλλά διαπίστωσε στο μάθημα της μουσικής στο κολλέγιο της πόλης του, πως κανείς δεν ήθελε να τραγουδά σε μία μπάντα που κύριο μέλημα και επιδίωξη της ήταν να εμφανίζεται σε συναυλιακές καταστάσεις …έτσι, όπως λέει ο ίδιος, αποφάσισε να προχωρήσει μπροστά και από τότε ήταν και ο τραγουδιστής στις συνθέσεις του.
Και όχι μόνο προόδευσε ως τραγουδιστής αλλά και ως συνθέτης…
Το "To Love, Repeat & Wonder? " περιλαμβάνει δέκα εξαιρετικά καλοδουλεμένες συνθέσεις στις οποίες ο τραγουδιστής και συνθέτης παίζει με ιδιαίτερη μουσικότητα και όλα τα όργανα και έχει κάνει και την παραγωγή. Υπάρχουν βέβαια και μουσικοί που συνδράμουν στα τραγούδια, όπως ο Sam Graves με την κιθάρα του καθώς και στα φωνητικά, αλλά και ο "θρυλικός"  Mark Holden των αγαπημένων μας Kαναδών AORάδων BOULEVARD.
Γενικά ο δίσκος "χρωματίζεται" από μελωδικά στοιχεία AOR  ή και poppy AOR, καλλιτεχνών που ηχογράφησαν στα πρώιμα 90ς όπως οι αγαπημένοι στο rocktime.gr, Kenny Loggins, Keven Jordan, Bob Halligan Jr., Tommy Funderburk μεταξύ άλλων…
 Η φωνή του Leon ηχεί μελωδικότατη και "κρυστάλλινη", αισθαντική και συνάμα "μεταξένια" και μας "ταξιδεύει".
Ο δίσκος ανοίγει με το "Day By Day" που έχει να μας δώσει πέρα από τα "αραχνοΰφαντα" φωνητικά του δημιουργού και σπουδαίες κιθαριστικές γραμμές.  Στο "Voices of Reason" ξεχωρίζει η παρουσία του Holden στο σαξόφωνο που προσδίδει μία ιδιαίτερη πινελιά στην σύνθεση, ενώ στο αγαπημένο μου "Love Again" ο  "μοντέρνος τοίχος ήχου" του AOR ύφους με ύψιστη φωνητική ερμηνεία(που θυμίζουν τον καναδό ήρωα των εφηβικών μας χρόνων Bryan Adams), με μία ισχυρή δόση κιθαριστικής μαγείας , οδηγούν σε ένα δυναμικό, υμνικό αποτέλεσμα.
Στο "Hard to Find" όλοι εμείς οι λάτρεις του David Hallyday σίγουρα θα βρούμε ευχάριστες μελωδικές ομοιότητες...
Στα "Dream World" και "Individual" θα ακούσουμε "περάσματα" από τις ρυθμικές και αγαπημένες δημιουργίες του άκρως μελωδικού και "καλοκαιρινής" διάθεσης   Richard Marx", ενώ στο ομότιτλο "To Love, Repeat & Wonder?" οι μελωδικές γραμμές της κλασικής ημι-μπαλάντας παραπέμπουν στο αγαπημένο   L.A. Westcoast ύφος πλαισιωμένο με πανέξυπνους/ταιριαστούς απόλυτα στίχους.
Το "Hell & Back" έκαμε ιδιαίτερη εντύπωση και θύμισε  τον παμμέγιστο συνθέτη Stan Meissner, ειδικά στην ευρηματική μουσικά επωδό.
Η σύνθεση "Rain"  που κατακλείνει το δίσκο, διανθίζεται από αγνό 80ς  AOR, μελωδικό rock με "επικάλυψη" από  Westcoast ηχόχρωμα. Με τη μουσική παρακαταθήκη των Toto, Survivor και  Mr. Mister να ακούγεται ολούθε στην σύνθεση.
 Για  πρώτη κυκλοφορία  ο Leon Robert Winteringham είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και φαίνεται να αντιμετωπίζει το  μουσικό μέλλον του με την καλύτερη ποιότητα.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στα  πολυαγαπημένα μας '80ς, έχοντας ως εφόδια πανέμορφα φωνητικά πασπαλισμένα με την "χρυσόσκονη"  των ήχων από με αποτέλεσμα πιασάρικες και εμπορικές (με την καλή έννοια) συνθέσεις!!
 Όσο για τους φίλους του μελωδικού χώρου, πρόκειται ένα δίσκο βουτηγμένο στα '80ς που αξίζει να ελέγξουν  κατεπειγόντως !!!
Οι ιθύνοντες του rocktime.gr το έχουν πράξει ήδη...

Νότης "Voice of Reason" Γκιλλανίδης