Bullet: "Live"

24/08/2019

Κατηγορία: Κριτικές

1647

Σαν οι γιοι των Gravedigger να φάγανε ένεση αδρεναλίνης και ν’ ανέβηκαν στη σκηνή με σκοπό να παίξουν τα άπαντα απ’ ό,τι ξέρουν: Accept/Riot/Judas Priest χωρις τη φωνή/The Rods/πρώϊμους Running Wild, μέχρι το μπαρ να ξεμείνει από νερωμέμη μπύρα σε πλαστικό ποτήρι και ο σβέρκος μαζί κι οι ραχιαίοι να ζητήσουν αναρρωτική μίας εβδομάδας.

 

Αυτόν τον ήχο βγάζουν live οι Hell Hofer (φωνητικά), Hampus Klang και Alexander Lyrbo (κιθάρες), Gustav Hector (μπάσο) και Gustav Hjortsjö (ντραμς).
Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των BULLET, Hampus Klang μας τα κάνει πενηνταράκια : «Δεν υπάρχουν και πολλές μπάντες στις μέρες μας που έχουν αυτό που για μας είναι αυτονόητο : Έναν τοίχο από Marshall, μακριά μαλλιά, ένα σαράβαλο λεωφορείο περιοδειών και διάθεση να παίξουν 100% live, χωρίς προηχογραφημένα μέρη και τέτοια». Ευτυχώς, κάτι τέτοιες μπαντες όπως αυτοί και οι Airbourne θα μας κρατήσουν σε επαφή με τη μουσική που μας μεγάλωσε.
Η ιερή αλαζονεία των Σουηδών να κυκλοφορήσουν ένα διπλό live άλμπουμ με τα καλύτερά τους από τα έξι στούντιο άλμπουμ τους από το 2006 που υπάρχουν, σαν αυτά που δεν τόλμησαν να κυκλοφορήσουν μεγάλα ονόματα ακμή τους, δηλώνει άγνοια κινδύνου, σύμφυτη με την ουσία του heavy metal. Γιατί αυτό παίζουν οι τύποι, χωρίς να δίνουν δεκάρα σε όσους δεν ξέρουν τί και πώς. Ο δίσκος είναι άριστα ηχογραφημένος (από τους Åhman και Arne Lakenmacher – βλ. Annihilator, Doro, Axel Rudi Pell) και άσχετα από το αν όλα τα κομμάτια θυμίζουν κάτι από τις χρυσές μέρες όλων των παραπάνω ομομάτων, επιφέρει την επιθυμητή επίδραση. Νομίζεις ότι είσαι 16, σε συναυλία, με τους φίλους σου και χωρίς σχολείο την επόμενη, με πολύ καιρό ακόμη να ξοδέψεις μέχρι να μεγαλώσεις. Αν ακούσει κανείς τα “Speed And Attack”, “Riding High”, “Stay Wild”, “Bang Your Head”, “Fuel To The Fire” , ξεκρεμάει το τζην με τα ραφτά και αναρωτιέται μήπως όλα τα κρίσιμα πράγματα, όπως το πώς είναι να τρέχει η αδρεναλίνη στις φλέβες, τά’ χε καταλάβει πολύ καιρό πιο πριν και τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα.


Σημειωτέον: Οι Bullet έρχονται στο “CROW CLUB” την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου και για να παραστείτε θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον δεκαήμερη δίαιτα με παλιολιθικό μέταλ (συνιστώνται με συνταγή ιατρού: Thor, U.D.O., Exciter, Sword, Killer, Savatage, Judas Priest, Accept [τα τέσσερα πρώτα]) και να έρθετε με τα πιο ξεβαμμένα ρούχα σας με ή χωρίς περικάρπιο.

Δεν έχει νόημα η όποια περαιτέρω αποτίμηση, καθώς το διπλό αυτό live, το οποίο αποτελείται από τρεις διαφορετικές συναυλίες της “Storm Of Blades tour το 2017 και αυτής για το περσινό άλμπουμ “Dust To Gold” απευθύνεται στους παλαιομεταλλόπαιδες κάθε ηλικίας και δε σηκώνει πολλές κουβέντες.
Παρατίθεται το set – list, περισσότερο ως προειδοποίηση :

CD1
01. Uprising 1:39
02. Storm Of Blades 3:28
03. Riding High 3:04
04. Turn It Up Loud 4:46
05. Dusk Til Dawn 3:51
06. Dust To Gold 5:19
07. Rambling Man 2:50
08. Bang Your Head 5:47
09. Hammer Down 4:38

CD2
01. Speed And Attack 3:10
02. Ain't Enough 2:40
03. Rolling Home 7:17
04. Heading For The Top 3:18
05. Stay Wild 3:16
06. Fuel The Fire 3:25
07. Highway Love 6:35
08. The Rebels Return 6:09
09. Bite The Bullet 4:52

Παναγιώτης Παπαϊωάννου