Danny Vaughn: "The Road Less Travelled"

10/10/2019

Κατηγορία: Κριτικές

1125

Ξεκάθαρα το "The Road Less Travelled" είναι ένας ξεχωριστός δίσκος. Πρώτα από όλα είναι ζωντανά ηχογραφημένος παρουσιάζοντας τον ένα και μοναδικό Danny Vaughn και την μπάντα που τον συνοδεύει σε ακουστική απόδοση των τραγουδιών.

 

Στην συνέχεια η επιλογή των συνθέσεων που ακούγονται δεν είναι η αναμενόμενη!
Εάν περιμένετε ένα είδος συναυλίας "All The Hits And More…" έχετε αστοχήσει. Περισσότερο θα λέγαμε πως είναι  μία συναυλία τύπου "στοιχηματίστε, ότι δε φανταζόσασταν ότι θα το τραγουδούσαμε κι αυτό!"
Διπλός δίσκος με σπουδαίες εκτελέσεις ακουστικά σε συνθέσεις που θα έχουμε την χαρά να ακούσουμε ζωντανά και στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αγαπημένο και ανακαινισμένο The Crow Club  σε λίγες μέρες!!
Ίσως ορισμένοι να δυσαρεστηθούν αλλά ο αειθαλής Vaughn δεν συμπεριέλαβε δύο ύμνους/σήμα κατατεθέν της σπουδαίας φωνητικής του καριέρας, το "Forever Young" και "Wings" και στην κυκλοφορία(μονός δίσκος), πραγματικά από τις υπερεπιτυχημένες μέρες των Tyketto, υπάρχει μόνο η  jazzy εκτέλεση του "Lay Your Body Down" ενώ και το "Wings" που παρουσιαζόταν στο πλήρες σετ των συναυλιών υπάρχει μόνο στη διπλή έκδοση που κατέχουμε και παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα που λατρεύει ως ερμηνευτή τον Danny Vaughn και την μπάντα που τον ανέδειξε, τους Tyketto.

Το ευτύχημα είναι για όποιον δεν είχε, -όπως ο υπογράφων- την ευχαρίστηση να απολαύσει τους μοναδικούς Tyketto με τον σπουδαίο frontman Danny Vaughn τόσο στο πρόσφατο στο Chania Rock Festival όπου  τον Ιούλιο του 2016 ή ακόμη καλύτερα κατά τη διάρκεια της επανασύνδεσης τους που εμφανίστηκαν μόνο στη στις 14 Νοεμβρίου του 2004 στο club  "Υδρόγειος" της Θεσσαλονίκης και  κατά τη διάρκεια του σόου, έπαιξαν  και τραγούδια από το νέο CD του σχήματος του καλλιτέχνη  "From The Inside".Η μπάντα που τον συνόδεψε σε αυτήν την περιοδεία ήταν οι Tony Marshall στην κιθάρα, ο Steve McKenna στο μπάσο και ο  Lee Morris τύμπανα, με απαραίτητη την παρουσία του  Mike Corfield στα πλήκτρα.
Στην πραγματικότητα ο δίσκος ηχογραφήθηκε από τη δεύτερη βραδιά εμφάνισης του στο βροχερό Νιουκάστλ.
Η συναυλία άνοιξε με το "Traveller" από την ομώνυμη τελευταία κυκλοφορία(τότε…) του  Danny, ένα  τραγούδι που πραγματικά ταιριάζει άψογα στο ακουστικό ύφος της περιοδείας/συναυλίας. 

Ο Danny γενικά τιμά τις προσωπικές κυκλοφορίες του με τον ύμνο "Restless Blood", το "A Million Miles Of Road", το πιανιστικά συνοδευόμενο "Soldiers And Sailors On Riverside" και το φανταστικό "Lifted" – σίγουρα ένα από τα καλύτερα τραγούδια που συνέθεσε ο  DV !!
Οι δύο κυκλοφορίες "From The Inside" είναι παρούσες με τα "Nothing At All", "Making Waves" και το εξαιρετικό "Visions".
Επίσης το ταιριαστό για τη φωνή του, το "Damn" από τον πρώτο  "From The Inside" δίσκο, που είναι και η σπουδαιότερη ερμηνεία του Danny Vaughn καθώς συνοδεύεται δεξιοτεχνικά από τον  Mike Corfield στο πιάνο και στην συνέχεια με όλη την μπάντα να αποδεικνύει, συνοδεύοντας τον, πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές της γενιάς του!
Το "Jenny Doesn’t Live Here Anymore" που το πρωτακούσαμε με τους  "Flesh And Blood" στο  "Blues For Daze", και πρόκειται για σπουδαίο τραγούδι.
Το πανέμορφο  "When You Walk Away" από το δίσκο  "Fearless" που ποτέ δεν ακούστηκε σε ζωντανή ερμηνεία και πρόκειται για μία από τις αισθαντικότερες ερμηνείες του καλλιτέχνη.
Θα ήταν πραγματικά ασέβεια για όλους τους οπαδούς των Tyketto να μην ακούσουν και συνθέσεις της αγαπημένης τους μπάντας και με το "Lay Your Body Down" ο Danny Vaughn κλείνει την παρουσία του στο δίσκο παίζοντας και φυσαρμόνικα.
Είναι δύσκολο να προτείνω κάποια τραγούδια που ξεχωρίζουν αλλά θεωρώ πως οι συνθέσεις από τις κυκλοφορίες  "From The Inside" μου αρέσουν περισσότερο.
Ελπίζω και είμαι σίγουρος πως στην σκηνή του The Crow Club  θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε και να αποθεώσουμε σπουδαίες συνθέσεις από έναν σπουδαίο καλλιτέχνη.
Για να είμαι ακριβής, όπως και στον δίσκο που παρουσιάστηκε, έστω και χωρίς το "Forever Young"! Η rocktime.gr θα είναι εκεί…Εσείς;;;

Νότης "Forever Young" Γκιλλανίδης

// Old Time Rock

// Live Favorites