Mayank feat. Gui Oliver: "Mayank’’

10/10/2021

Κατηγορία: Κριτικές

984

O Guy Oliver είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους, καταξιωμένους και συμπαθείς τραγουδιστές στη μελωδική ροκ κοινότητα. Οι φωνητικές του ικανότητες παραπέμπουν σε μεγάλες φωνές της classic rock, όπως οι Steve Perry, Jimi Jamison και Mickey Thomas.

 

O δε πρόεδρος της Frontiers Music, Serafino Perugino, τον είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση, καθώς το 2010 είχε υπό την εποπτεία του τη μπάντα Auras και μάλιστα από το πρώτο τους άλμπουμ, ο Oliver είχε κερδίσει τις καρδιές των οπαδών της melodic classic rock.
Μετά τη διάλυση των Auras, ο Guy Oliver εντάχθηκε στο δυναμικό μιας άλλης επιτυχημένης βραζιλιάνικης μπάντας του είδους, τους Landfall, οι οποίοι κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους "The Turning Point’’ με τη Frontiers Records.
Εκεί, έτυχαν της προσοχής του γνωστού παραγωγού Alessandro Del Vecchio, με τον οποίο ο Oliver και τα μέλη της  μπάντας ανέπτυξαν βαθιά φιλία. Σε αυτό το σημείο, αναπόφευκτο ήταν ο Del Vecchio με τον Oliver να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες και να θελήσουν να υλοποιήσουν ένα καινούριο μουσικό project. Σε όλα αυτά, προσθέστε την μεγάλη θέληση του CEO της Frontiers, Perugino να δημιουργήσει μια ομάδα εκλεκτών και χαρισματικών μουσικών ταλέντων από τον χώρο της μελωδικής ροκ και έτσι προέκυψε το σχήμα των Mayank.
Και τα καλύτερα δεν σταματούν εδώ διότι στο όλο εγχείρημα ήρθε και ο περίφημος Σουηδός, Rolf Nordstrom, από τους Perfect Plan, προκειμένου να συμβάλει με τις εκπληκτικές ικανότητές στην κιθάρα και την ομάδα "όνειρο’’ ολοκληρώνει ο drummer Nicholas Papapicco.
Η πανδημία και οι καραντίνες λειτούργησαν εποικοδομητικά στο να υπάρξει αρκετός χρόνος, ούτως ώστε να γίνει μια προσεγμένη και καλοφροντισμένη δουλειά σε επίπεδο ηχογράφησης και εφαρμογής μουσικών ιδεών.

Έτσι, στις 6 Αυγούστου του 2021, βγήκε στην κυκλοφορία το ομότιτλο άλμπουμ "Mayank’’, καρπός των κόπων, της αγάπης για το αντικείμενο και των ταλέντων του Gui Oliver και της υπόλοιπης ομάδας των ταλαντούχων καλλιτεχνών ενώ τα 11 τραγούδια αποτελούν το σύνολο του άλμπουμ.
Eπική αρχή με το "Destiny s Calling’’ ένα ολοκληρωμένο, καθώς πρέπει μελωδικότατο track, το οποίο προσωπικά με καθήλωσε και αποτελεί πολύ καλό ζέσταμα για αυτά που θα ακολουθήσουν.
Απογειωτικό το "Billy s On The Run’’, με δυνατή ερμηνεία από τον Oliver, εξαιρετικά riff, ρυθμικότατο και με ενθουσιώδη chorus.
Ανεβάζουμε hard rock ταχύτητες στο "Miracle Mile’’ με πιο σκληρά riff, χωρίς να προδίδεται η μελωδικότητα όμως και υπέροχα φωνητικά.
Πλήκτρα και riff συνεργάζονται άψογα με τη φωνή του Oliver στο "We Are One’’ ένα ενθουσιώδες τραγούδι το οποίο μεταδίδει μια έκδηλη αισιοδοξία.
Καταιγιστικά τα riff στο "Long Live The Soulless’’ ένα καθαρόαιμο hard rock τραγούδι.
Διάχυτος ο ρομαντισμός στο "Julia s Smile’’, μια όμορφη hard rock power ballad με τον Oliver να δίνει τον καλύτερο εαυτό του , φωνητικά που σε στέλνουν στον παράδεισο , και απίστευτη ατμόσφαιρα που απαρτίζουν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ.Κατεβάζουμε ακόμα περισσότερο τους τόνους και κλείνουμε τα μάτια όταν ακούμε το "Sign Of Love’’, ένα συγκινητικό ερωτικό τραγούδι, που θυμίζει τις στιγμές των συναυλιών που το κοινό ανάβει κεριά.
Ο τίτλος του πλέον χαρακτηριστικού AOR τραγουδιού του άλμπουμ πηγαίνει δικαιωματικά στο "Hold On’’.  Δυναμικό pop rock με τα πλήκτρα να δημιουργούν θαυμάσια ατμόσφαιρα, τέλεια chorus, ένα απέριττο solo  και μια αίσθηση Survivor να πλανάται .
Το "From The Heart’’ κινείται και αυτό στα επίπεδα της pop rock μελωδίας και είναι ένα τραγούδι που ακούγεται ευχάριστα.
Το "Eternal Dream" είναι ένα δυνατό καλοδουλεμένο και ατμοσφαιρικό track που απογειώνει τη διάθεση του ακροατή, όπου riff, πλήκτρα και φωνή του Oliver ενορχηστρώνονται ιδανικά.
Το τελευταίο τραγούδι, "Road To Paradise’’, ενσωματώνει όλες τις αρετές ενός πολύ καλού AOR rock που σέβεται τον θαυμαστή του είδους , χωρίς όμως να είναι η απόλυτη κορύφωση που θα ήθελα προσωπικά για κλείσιμο του άλμπουμ.
Ως σύνολο το "Mayank’’ αποτελεί ένα έξοχο AOR μελωδικό ροκ εγχείρημα ,πλούσιο σε δημιουργικότητα και έμπνευση που καταδεικνύει το αδιαμφισβήτητο μεράκι των καλλιτεχνών που εργάστηκαν για αυτό.
Εννοείται ‘’must’’.
Line Up
Guy Oliver-Vocals
Rolf Nordstrom-Guitars
Alessandro Del Vecchio-Bass, Keyboards, Backing Vocals
Nichola Papapicco-Drums
 
Δημήτρης Πολίτης