Tony Mitchell: ''Hot Endless Summer Nights''

15/12/2021

Κατηγορία: Κριτικές

1239

O Tony Mitchell δεν είναι νέο όνομα στον χώρο της μελωδικής rock. Αντιθέτως έχει βαρύ και πλούσιο βιογραφικό, το οποίο μας πηγαίνει πίσω στη δεκαετία του 1990, όταν ήταν frontman του συγκροτήματος Kiss Of The Gupsy με τους οποίους είχε αξιοπρεπώς επιτυχημένη καλλιτεχνική και εμπορική πορεία τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Μ. Βρετανία.

 

Aυτό μεταφράστηκε τόσο σε περιοδείες σε αυτές τις χώρες, όσο και σε παρακαταθήκη με κλασικά στο είδος τραγούδια, όπως τα ''Whatever It Takes'', ''Take This Old Heart'', ''From The Dirt'' και ''No Prize For The Loser'' .

Και το βεληνεκές του ως όνομα δεν αρκέστηκε στα παραπάνω, αρκεί να αναφέρουμε τις συνεργασίες του ως κιθαρίστας αλλά και ως φωνή,με ονόματα όπως οι Alice Cooper, Alan Parsons Project και Jon Anderson στο αλησμόνητο πολιτιστικό event- περιοδεία της British Rock Symphony στη Νότιο Αμερική το 2000.
Αφιέρωσε επίσης πολύτιμο χρόνο σε συνεργασίες με σπουδαίες μπάντες και καλλιτέχνες του είδους, κυκλοφόρησε άλμπουμ με τους ''Kingdom Of Heaven'', αλλά και  διάφορα σόλο project.
O ασταμάτητος Mitchell επιπροσθέτως ηγήθηκε της μπάντας με το όνομα ''Dirty White Boyz'', με τους οποίους κυκλοφορεί το 2016 το άλμπουμ ''Down And Dirty. Στο συγκεκριμένο ξεχωρίζουν τα τραγούδια ''All In The Name Of Rock N Roll'', ''Hanging On A Heartache'', ''Ride With The Angels'' and ''Dynamite''.
Το 2018 κερδίζει τις εντυπώσεις με το solo album ''Beggars Gold'', από το οποίο διακρίνονται τα τραγούδια ''Play With Fire'', ''What You Make It'', ''Take A Look At Me Now'' , ''Never Say Die'' , καθώς και το ομώνυμο ''Beggars Gold''.
Φτάνουμε αισίως στο 2020, οπότε κυκλοφορεί μέσω της AOR Heaven  το πιο πετυχημένο άλμπουμ του, με τον εντυπωσιακό τίτλο ''Church Of A Restless Soul'' το οποίο περιλαμβάνει τα συναρπαστικά ακούσματα ''Mighty Fall'' (ντουέτο με τον Danny Vaughn), ''Living On The Run'', ''I Believe In Angels'' και το ''Electric'' , τα οποία έτυχαν θερμής υποδοχής .
Καταλήγουμε στις 26 Νοεμβρίου του 2021, στην κυκλοφορία του πιο φιλόδοξου εγχειρήματoς του με τίτλο ''Hot Endless Summer Night'' από την AOR Heaven. To project αποτελεί έναν φόρο τιμής στον hard rock ήχο των 80s, αφού η πηγή έμπνευσής του ήταν οι προσωπικές εμπειρίες και βιώματα, που έζησε στις ΗΠΑ στα τέλη εκείνης της θρυλικής δεκαετίας.
Στο άλμπουμ, το οποίο περιέχει 12 τραγούδια,  συμμετέχουν οι Miles Meakin, Naigel Bailey (3 Lions /Dirty White Boyz), Eddie Antony και Daniel Sings(Whyte Lies).
Όμορφο και δυνατό το ξεκίνημα με το feelgood τραγούδι, το ομότιτλο ''Hot Endless Summer Nights''.
Ανεβαίνει η ένταση σε πολύ πιο hard rock επίπεδα με το ''Can t fight Ιt'', πλημμυρισμένο από δυνατά riff.
Σαφής και ξεκάθαρος φόρος τιμής στο ''We Will Rock You'' των Queen είναι το αυτοβιογραφικό ''Blame It On The Rock N Roll'', ένα τραγούδι που επιβάλλεται να το ακούσετε με την ένταση στο τέρμα.
Ακολουθεί η δυναμική και καθηλωτική power ballad ''Strong Enough'' που παραπέμπει νοσταλγικά στις αντίστοιχες μπαλάντες των hard rock συγκροτημάτων των 80s.
To ''Drowning In A Sea Of Paradise'' αγγίζει τα όρια του καθαρού heavy metal, είναι δυναμικό σε ρυθμό και τόνο και έχει προσεγμένους στίχους.
Πάμε σε πιο ήρεμα νερά με το αργό και ατμοσφαιρικό ''Caught In The Headlights'' όπου τα keyboards έχουν τον πρώτο λόγο.
Το ''Neon Sky'' συνδυάζει τα riff με την techno pop, κλίνοντας περισσότερο προς το δεύτερο.
Το σαξόφωνο του Daniel Sing δίνει μια υπέροχη εισαγωγή και όχι μόνο στο επικό rock track ''Leave The World Behind'', ένα κυριολεκτικό road anthem που θα μπορούσε να λειτουργεί κάλλιστα ως δείγμα heartland rock.
To ''Τurn Back Time'' στο μεγαλύτερο μέρος του έχει αντιγράψει το ύφος και τον ρυθμό του ''Hysteria'' των Def Leppard, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό.
Το ''With You In A Heartbeat'' αποτελεί ένα τυπικό ρομαντικό pop rock τραγουδάκι χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις.
Και πάμε στο σκανδιναβικού τύπου metal ''Faithless'' με την εισαγωγή να παραπέμπει στο υπερκλασικό ''Aint Talk About Love'' των Van Halen.
To album κλείνει εντυπωσιακά με το οικολογικών ανησυχιών ''Calling Mother Nature''.
Σε γενικές γραμμές το  εν λόγω εγχείρημα είναι μια φιλόδοξη και φιλότιμη δουλειά, με δυνατό σημείο το πρώτο μισό του άλμπουμ .
 
Δημήτρης Πολίτης