Accept: "Staying a Life"

06/04/2015

Κατηγορία: Live Favorites

3753

Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 1990 και η γερμανική μπάντα από το Solingen, βρίσκεται στη πρώτη ύφεση της καριέρας της. Ο UDO, έχει αποχωρήσει από το συγκρότημα.

 

Ο αντικαταστάτης του (David Reece), φάνηκε πολύ λίγος για τη θέση πίσω από το μικρόφωνο και οι Accept, είναι ήδη σε διάλειμμα από τα τέλη του 1989, καθώς ο Recee κρίθηκε ανεπαρκής κατά τον κόσμο, μιας και ο απαιτητικός λαός, ζητούσε επίμονα το "γερόλυκο " πίσω και δίκαια.

Η παρέα λοιπόν του Peter Baltes, αποφάσισε τότε, να κυκλοφορήσει αυτό το αριστουργηματικό Live δίσκο, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για το πρώτο Reunion με τον UDO ξανά στις τάξεις της. Ηχογραφημένο στην Osaka της Ιαπωνίας, το 1985, συλλαμβάνει τη μπάντα σε μια εκπληκτική εμφάνιση. Ότι είχαν κυκλοφορήσει τότε το άλμπουμ "Metal Heart" και βρισκόντουσαν στο απόγειο της καριέρας τους κάνοντας διαρκεί και επιτυχημένες συναυλίες ανά το κόσμο.
Ξεκινώντας, εδώ, θα βρείτε όλα τα αγαπημένα (και κλασσικά πλέον) κομμάτια της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, πιο δεμένους από ποτέ να αποδίδουν πιστά, σχεδόν στουντιακά θα έλεγα τις μεγάλες επιτυχίες τους.
Ο δίσκος ανοίγει με τo "Metal Heart", το κοινό ακούγεται έντονο Κι ένθερμο και η σκηνή παίρνει φωτιά με το που πατούν πάνω οι γερμανοί.
Ο UDO, γρυλίζει σαν να μην υπάρχει αύριο, η κιθάρες του Wolf Hoffmann και Jörg Fischer σε συνδυασμό με τις ταχύτητες των τυμπάνων του Stefan Kaufmann, σε προτρέπουν να ανοίξεις Mosh όπου και να είσαι, όποιος και να είναι γύρω σου.


Και συνεχίζουν ακάθεκτοι "Screaming For A Love Bite", "Up To The Limit", "Living For Tonite (Tonight)" και στο καπάκι πάρε και ένα "Princess Of The Dawn" να φύγεις τελείως. Οι Accept, όπως τους μάθαμε, σε τρελά κέφια, να παίζουν τον έναν ύμνο μετά τον άλλο...."Restless And Wild", "Son Of A Bitch", "London Leatherboys", "Dogs On Leads", "Love Child".
Φυσικά κράτησαν για κερασάκι στη τούρτα (και ένα από τα αγαπημένα κομμάτια τους, του γράφοντος) το "Balls To The Wall", σε μια επιβλητική και μεγάλης διάρκειας εκτέλεση, χωρίς να χάνει βέβαια την αίγλη του πρωτότυπου.
Καταφέρνει να σε κρατάει σε ρυθμό, παρακαλώντας να μην τελειώσει το κομμάτι, μιας και αυτό σημάνει το τέλος της συναυλίας και συνεπώς του Cd. Ακόμα και το Solo του Wolf που υπάρχει (απαραίτητο για να πάρει ανάσες ο τραγουδιστής), αν και ψιλό αδιάφορο, σε κρατά και αυτό σε ενδιαφέρον.
Από τα Highlight του δίσκου, είναι, η γνωστή σε όλους μας ατάκα Scream For Me.
Ξεστομισμένη όμως από τα χείλια ενός "λυσσασμένου " σκύλου, στη προσπάθειά του να ξεσηκώσει το κοινό και να ξεχωρίσει (;;;) αν θέλετε από το υπόλοιπο σχήμα (βλέπετε μετέπειτα προσωπική καριέρα του U.D.O.) μιας και οι πρώτες προστριβές είχαν ήδη αρχίσει να εντοπίζονται.
Αυτό που μένει όμως, είναι ετούτο το διαμάντι, που θα κοσμεί τις δισκοθήκες σας και θα φέρνει μια νότα νοσταλγίας στου πιο παλιούς. Όπως λένε, τα διαμάντια μένουν για πάντα.

TRACKLISTING:

01. Metal Heart
02. Breaker
03. Screaming For A Love-Bite
04. Up To The Limit
05. Living For Tonight
06. Princess Of The Dawn
07. Neon Nights
08. Burning
09. Head Over Heels
10. Guitar Solo Wolf
11. Restless And Wild
12. Son Of A Bitch
13. London Leatherboys
14. Love Child
15. Flash Rockin' Man
16. Dogs On Leads
17. Fast As A Shark
18. Balls To The Wall
19. Outro (Bound To Fail)

ΜΕΛΗ:
Udo Dirkschneider: Vocals
Wolf Woffman: Guitars/ Vocals
Jorg Fischer: Guitars/ Vocals
Peter Baltes: Bass Guitar/ Vocals
Stefan Kaufmann: Drums

Γιώργος Βαλιμίτης


// Old Time Rock

// Live Favorites