Steelheart: "Still Hard" (DVD)

21/05/2015

Κατηγορία: Live Favorites

3741

Πραγματικά ένα μουσικό όνειρο τριών δεκαετιών θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου του 2015!Από την ημέρα όπου ο POP FM το 1991 πρωτόπαιξε τις δύο "υπερηχητικές" μπαλάντες , αρχικά με το "She's Gone" και μετά από μερικές μέρες με έστειλε ως αδιάβαστο μαθητούδι με το "I'll Never Let You Go".

 

Ποτέ δεν περίμενα  ότι ο  Σλάβος (Κροάτης για την ακρίβεια)  Miljenko Matijević και η μπάντα του Steelheart, που δόξασαν τη γενιά του hair metal,  θα βρίσκονταν στην Αθήνα!
Έστω και  κατά το ήμισυ μετά από 3 δεκαετίες ο Mili θα δώσει το παρόν για ένα ακουστικό show  στο Bat City Club. Δε γράφω όμως τούτες τις γραμμές για να πω τι σημαίνει για όλους τους φίλους του μελωδικού Hard Rock το όνομα  Steelheart και πόσο σπουδαία είναι η μουσική τους!
Γράφω αυτή την παρουσίαση για να μοιραστούμε τις αναμνήσεις ενός πραγματικού θησαυρού των  Steelheart : το διπλό , επίσημο DVD που κυκλοφόρησε στα 2007 και συμπεριλάμβανε άπαντα τα ενθυμήματα της μπάντας!!!
Δύο δίσκοι γεμάτοι πραγματικά από Steelheart , που κάθε οπαδός θα το λάτρευε!!!Πέρα από τις 4-5 ανεπίσημες κυκλοφορίες που είχα με κόπο συλλέξει όλα αυτά τα χρόνια , ο τίτλος από μόνος του φτάνει (Still Hard) για να περιγράψει τη χαλύβδινη θέληση του τραγουδιστή (κυρίως ) και της μπάντας , όπου στα τραγικά και δύσκολα τον εγκατέλειψε.
 
Το πρώτο μέρος παρουσιάζει την συναυλία από το  Festival Hall , της Osaka στις 5 Οκτώβρη του  1990. Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας το track list της βραδιάς βασίζονταν μόνο στην πρωτόλεια κυκλοφορία της μπάντας , καθώς το "Tangled in Reins"  (η δεύτερη δημιουργία τους…)  κυκλοφόρησε έπειτα από δύο χρόνια! Υπάρχει και ένα τραγούδι που δεν υπάρχει σε κάποιο δίσκο της μπάντας και είναι το "τα σπάει όλα":
το  "Girl Gone Crazy". Η εμφάνιση αυτή φανερώνει την ενεργητικότητα, το δυναμισμό του γκρουπ και την αλληλεπίδραση με το κοινό που παραληρεί.
Επίσης , στο πρώτο  DVD παρουσιάζονται έξι videos της που είναι τα:
1.) "I'll Never Let You Go" , "Can't Stop Me Lovin' You" , "She's Gone", "Everybody Loves Eileen", "Stick Side Up", "Wait". Κλείνει ο πρώτος δίσκος με ακουστικά  shows , που είναι η εμφάνιση στην εκδοχή της τηλεόρασης του  Hong Kong σε αντιστοιχία με το  MTV Unplugged.
Το επόμενο ακουστικό  show είναι από το τηλεοπτικό Γιαπωνέζικο πρόγραμμα  Bang Up Rock που φιλμογραφήθηκε κατά τη διάρκεια προώθησης στην Ασία του δίσκου "Wait"  στα 1996. Εξαιρετική η παρακολούθηση αυτών των ακουστικών εκδοχών σε συνθέσεις του συγκροτήματος!!
 
Στο δεύτερο DVD παρουσιάζονται: μία ανεπίσημη φιλμογράφηση συναυλίας στο  Toad’s Place στο  New Haven του  Connecticut , πατρίδας των Steelheart, στις 27 Αυγούστου του  1991.
Μπορεί ο ήχος να μην είναι ο καλύτερος αλλά σίγουρα αποτυπώνεται το πάθος και η διάθεση της μπάντας σε ολόκληρη την συναυλία!! Υπάρχουν και ιδιαίτερες παροχές , "τα καλούδια" για τους οπαδούς όπως εμφανίσεις στην τηλεόραση,  δύο  “making of” videos, φωτογραφικό αρχείο και τρεις συνεντεύξεις της μπάντας.
Ιδιαίτερη αξία έχει το ερασιτεχνικό  video με τους "Red Alert" (ζωντανή εμφάνιση στο Pinecrest Country Club στο Shelton, στις 5 Σεπτεμβρίου του  1983).
Οι Red Alert ήταν η αρχική ονομασία της μπάντας  , αλλά όταν υπέγραψαν συμβόλαιο με την MCA , ανακάλυψαν ότι το όνομα ήταν παρμένο από άλλη μπάντα και το μετονόμασαν το συγκρότημα τους σε "Steelheart".
Συγκινησιακή φόρτιση έχει το τελευταίο video , όπου ο Mili είχε το σημαδιακό ατύχημα σε συναυλία στο  Denver το 1992 , όπου ήταν  και η τελευταία συναυλία των αυθεντικών Steelheart ευτυχώς για όλους μας επέζησε από αυτό το φρικτό ατύχημα και μεθαύριο θα είναι ανάμεσα μας!!!
 Θρύλοι λοιπόν οι Steelheart για όλους τους φίλους του  μελωδικού  Hard Rock/Hair Metal. Για τους αφοσιωμένους οπαδούς της μπάντας  των Steelheart εννοείται ότι ήδη το κατέχουν!!!! Και μπορεί στο studio , οι υψίσυχνες φωνητικές ακροβασίες να φαντάζουν εύκολες λόγω της εξελιγμένης τεχνολογίας αλλά είναι τελείως διαφορετικά  να αναπαράγεις τις ίδιες νότες σε μία και μόνο εκτέλεση!!
Και ο Miljenko αποδεικνύει και σε αυτό το διπλό DVD  ότι ήταν και είναι ένας από τους ικανότερους και εκπληκτικούς ερμηνευτές του  hard rock! 
Εννοείται πως αυτό το διπλό  DVD κρίνεται απαραίτητο όχι μόνο για τους θαυμαστές των  Steelheart αλλά και για όλους τους "κολλημένους" με το  hard rock των ‘80ς & 90’ς!!!

 Η μπάντα:
Miljenko Matijevic (a.k.a. Michael Matijevic) – φωνή/κιθάρα/πιάνο
Chris Risola - κιθάρα
Frank Di Costanzo – ρυθμική κιθάρα
John Flower - τύμπανα
James Ward - μπάσο
 
Περιεχόμενα DVD :
Δίσκος I:
Japan Tour '90:
1.) "Love Ain't Easy"
2.) "Like Never Before"
3.) "Gimme Gimme"
4.) "Girl Gone Crazy"
5.) "I'll Never Let You Go"
6.) "Can't Stop Me Lovin' You"
            drum/guitar solo
7.) "Rock n' Roll (I Just Wanna)"
Videos:
1.) "I'll Never Let You Go"
2.) "Can't Stop Me Lovin' You"
3.) "She's Gone"
4.) "Everybody Loves Eileen"
5.) "Stick Side Up"
6.) "Wait"
Acoustic Shows:
1.) "She's Gone"
2.) "Shelia"
3.) "Mama Don't You Cry"
4.) "Electric Chair"
5.) "Shangrila"
δίσκος II:
Bootleg Concert: Toad's Place '91
1.) Backstage
2.) "Like Never Before"
3.) "Everybody Loves Eileen"
        Instrumental Jam
4.) "Shelia"
5.) "I'll Never Let You Go"
6.) "She's Gone"
7.) "Down n' Dirty"
Extras:
1.) "I'll Never Let You Go" (TV appearance)
2.)"She's Gone" (TV appearance)
3.) The making of "Everybody Loves Eileen"
4.) "She's Gone" (alternate version)
5.) Before There Was Steelheart there was Red Alert
6.) Photo Gallery
7.) Interview in London '90
8.) Interview in New Haven '91
9.) Interview in Hollywood '92
10.) The Making of 'Tangled in Reins'
11.) Soundcheck
12.) The accident in Denver


Νότης Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites