Το Ιράν απέλασε την Joss Stone
Δευτέρα

8Ιούλ

Το Ιράν απέλασε την Joss Stone

Δημοσιεύθηκε από:

08/07/2019

Κατηγορία: Νέα

930
Η Βρετανή τραγουδίστρια της σόουλ Joss Stone δήλωσε ότι απελάθηκε από το Ιράν μετά την άφιξή της στη χώρα στο πλαίσιο παγκόσμιας περιοδείας, παρόλο που δεν σχεδίαζε να εμφανιστεί εκεί.
Σε δημοοσίευση στο Instagram, εμφανίζεται σε βίντεο να φορά λευκή μαντίλα λέγοντας: «Λοιπόν, φθάσαμε στο Ιράν, μας συνέλαβαν και στη συνέχεια μας απέλασαν». Η τραγουδίστρια εξήγησε ότι ήξερε ότι οι σόλο παραστάσεις γυναικών είναι παράνομες στη χώρα, αλλά παρ΄όλα αυτά ήθελε να δει το Ιράν.
Η
Joss Stone έγραψε ότι οι ιρανικές αρχές την έβαλαν σε «μαύρη λίστα» επειδή πίστευαν ότι μπορεί να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει δημόσια εμφάνιση. Περιέγραψε δε τους εκπροσώπους των αρχών που την περίμεναν κατά την άφιξή της στο νησί Κις του Ιράν ως επαγγελματίες σε όλες τους τις ενέργειες. «Αυτοί οι άνθρωποι είναι πραγματικά συμπαθητικοί, καλοί άνθρωποι που αισθάνθηκαν άσχημα που δεν μπορούσαν να υπερισχύσουν του συστήματος» έγραψε σε μια λεζάντα.
 
Σύμφωνα με το ιρανικό δίκαιο, οι γυναίκες δεν μπορούν να δώσουν σόλο συναυλίες, αν και γυναίκες είναι μέλη σε μουσικά συγκροτήματα ή ορχήστρες. Δεν είναι σαφές τι σχεδίαζε η Joss Stone
να κάνει στο Ιράν, αν και στην ανάρτησή της στο Instagram περιέγραψε την επιθυμία της να δείξει «τα θετικά της Γη μας» .
Ιρανικές εφημερίδες δημοσίευσαν τα σχόλια της τραγουδίστριας στο Instagram αν και δεν υπήρξε άμεση κυβερνητική αντίδραση στους ισχυρισμούς της. Η
Joss Stone δημοσίευσε φωτογραφίες της από την επιβίβαση σε αεροπλάνο για το νησί Κις του Ιράν στον Περσικό Κόλπο, που είναι μια οικονομικά ελεύθερη ζώνη, στην οποία επιτρέπονται ταξίδια πολιτών όλων των εθνικοτήτων.
Η
Joss Stone έγινε διάσημη το 2003 ως έφηβη από τη μικρή πόλη Ντόβερ με σπουδαία φωνή. Το ντεμπούτο άλμπουμ της «The Soul Sessions» και τα τραγούδια όπως το «Fell In Love With A Boy» γνώρισαν τεράστια εμπορική επιτυχία. Έχει παίξει σε ταινίες και είναι φίλη του πρίγκιπα Ουίλιαμ της Βρετανίας και της συζύγου του, Κέιτ.

Πηγή:
slpress.gr