Βob Dylan: Η συμφωνία «μαμούθ» για την εξαγορά των δικαιωμάτων

07/12/2020

Κατηγορία: Art Rock

1074

Από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ το 1961, έχει πουλήσει πάνω από 125 εκατ. δίσκους σε όλο τον κόσμο και από το 1988 έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες.

 

Mία ιλιγγιώδης συμφωνία για τα δεδομένα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας ανακοινώθηκε καθώς τα τραγούδια του o Bob Dylan περιέρχονται πλέον στη διαχείριση της Universal Music.

Τη συνολική δισκογραφία του Αμερικανού ζωντανού θρύλου της μουσικής εξαγόρασε η Universal Music η οποία κατέχει πλέον όλα τα δικαιώματα στην εποχή του streaming. Το ποσό που διέθεσε η εταιρεία για τα πάνω από 600 τραγούδια που εκτείνονται σε διάστημα 60 χρόνων δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά σύμφωνα με εκτιμήσεις φαίνεται ότι μπορεί να ξεπερνάει τα 200 εκατ. δολάρια.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τεράστιο έργο του έχει συγκεντρώσει την αγάπη και τον θαυμασμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Universal, Lucian Grainge. «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεκαετίες, ακόμη και αιώνες από τώρα, τα λόγια και η μουσική του Bob Dylan θα συνεχίσουν να τραγουδιούνται και να παίζονται -και να λατρεύονται- παντού».

Πηγή: www.protothema.gr


 

// Old Time Rock

// Live Favorites