Loverboy: "Turn me Loose" and "Love will Rise Again"

01/06/2022

Κατηγορία: Rocktime Songs

6255

Όταν σκέπτομαι μουσικά , για τα προηγούμενα 30-40 χρόνια περίπου, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου είναι το ξεκίνημα του MTV και το πλήθος των νέων καλλιτεχνών, που παρουσίαζε τότε.

 

Τα μάτια και τα αυτιά μου ορθάνοιξαν όταν για πρώτη φορά video clip ''Working For The Weekend'' των Loverboy.
Παρουσιάζουμε λοιπόν 12 συνθέσεις που τους έδωσαν την ευκαιρία να είναι από τις πιο επιτυχημένες μπάντες στο μελωδικό χώρο!


Από το '' Working For The Weekend'' μέχρι το  ''Lovin' Every Minute Of It''  και το ''This Could Be The Night''.


1. Turn Me Loose:
Μία μέγιστη επιτυχία από τον πρώτο δίσκο στα  1980, και  single στα 1981.
Με απίστευτη  synthesizer εισαγωγή από τα πολυαγαπημένα του κοινού. Το λατρεύω και φυσικά είναι στα 10 περισσότερο αγαπημένα μου μελωδικά άσματα, όλων των εποχών!!

2.Working for the Weekend:
Τραγούδι που κυκλοφόρησε στα 1981 και συγκεκριμένα στο δεύτερο άλμπουμ της μπάντας το "Get Lucky". Έχει μία pop αίσθηση από τα υπόλοιπα τραγούδια της μπάντας , αλλά ήταν αναγκαίο για να έχει περισσότερη εμπορικότητα! Πιστεύω ότι σημαδεύει την ανεμελιά της νεανικής μας ηλικίας.

3. Hot Girls In Love:
Ηχογραφήθηκε από την μπάντα για τον τρίτο δίσκο της "Keep it Up" στα 1983.Βρέθηκε τον Ιούνιο του  1983 στο #11 του  Billboard Hot 100 και στο  #2 του Mainstream Rock chart. Περιττό να σας πω, ότι ήταν αγαπημένο τραγούδι/video όταν πρωτοκυκλοφόρησε για όλην την παρέα μας.

4. This Could Be the Night: 
Από το δίσκο "Lovin' Every Minute of It", κυκλοφόρησε στα   1985. Κυκλοφόρησε ως single στα  1986 , μπήκε δε στα δέκα καλύτερα του  Billboard Hot 100 singles chart. Περισσότερο δυναμική pop /rock  μπαλάντα. Συντροφιά στην παραλία με το φορητό ραδιοκασετόφωνο και σε πρώτη ζήτηση σε κάθε party.

5. Dangerous:
Από τα κορυφαία της μπάντας , ο ορισμός της AOR-ιάς!!!
Η έκπληξη είναι ότι συντέθηκε από τους συμπατριώτες τους,  Bryan Adams και Jim Vallance.Οδηγώντας, χωρίς δίπλωμα, έπαιζε στη διαπασών από ηχητικό Blaupunkt του VW.

6. When It's Over:
Κυκλοφόρησε στα  1981. Η αποθέωση των synthesizers , από τις εμπορικές επιτυχίες της μπάντας , αποτελούσε μέρος των ζωντανές εμφανίσεις για μία διετία. Σύνθεση του δεύτερου δίσκου "Get Lucky". Παρηγοριά στις αισθηματικές αποτυχίες ή χωρισμούς.

7. Queen of the Broken Hearts :
Από το δίσκο "Keep It Up" που κυκλοφόρησε στα  1983. Εννοείται κι αυτό υπερεπιτυχημένο εμπορικά το video για το "Queen of the Broken Hearts" κυκλοφόρησε για διαγωνισμό του MTV το καλοκαίρι του  1983 και ήταν αφιερωμένο στην  όμορφη της τάξης.

8. Lovin' Every Minute of It :
Από την ομώνυμη κυκλοφορία του 1985 συντέθηκε από τον σπουδαίο παραγωγό  Robert John "Mutt" Lange.
Σοβάρεψαν τα πράγματα και αρχίσαμε να εκτιμάμε περισσότερο τη μουσική!


9. Love Will Rise Again:
Στο δίσκο "Wildside" που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του  1987 .Ήταν η πρώτη κυκλοφορία της μπάντας που δεν έγινε πλατινένια σε πωλήσεις σημαίνοντας για τους μουσικοκριτικούς την αρχή της καθόδου της μπάντας….για μένα ήταν ο αποχαιρετισμός στη γενέθλια πόλη με ένα μικρό μελωδικό ύμνο!

10.Notorious:
Το άλμπουμ "Wildside", γνώρισε  μικρή επιτυχία χάριν αυτής της σύνθεσης, που υπογράφουν οι Jon Bon Jovi και Richie Sambora, ενώ ο δίσκος είχε μέτριες πωλήσεις προμηνύοντας τη διάλυση της μπάντας στα 1988 μετά την αποχώρηση του Johnson και τα προσωπικά προβλήματα και  δημιουργίας που υπήρχαν ανάμεσα στους Dean και Reno. Από τις πολύ λατρεμένες συνθέσεις.

11. Heaven In Your Eyes:
Hταν ένα  single που κυκλοφόρησε στα 1986 για τη μουσική επένδυση της ταινίας Top Gun και αργότερα (1989 ) , εμφανίστηκε στην συλλογή τους "Big Ones". Η δυναμική αυτή μπαλάντα σκαρφάλωσε στο  #12 του Billboard Hot 100 στις ΗΠΑ.
Το τραγούδι συντέθηκε από τους Mae Moore και  John Dexter και οι δύο μουσικοί από την περιοχή του Βανκούβερ, όταν ηχογραφήθηκε όμως , πιστώθηκε στους Moore , Dexter και  Paul Dean & Mike Reno των Loverboy. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ο πληκτράς  Doug Johnson δεν εμφανίστηκε στο μουσικό video. Η απουσία του αποδόθηκε  στην αίσθηση του ότι η ταινία Top Gun υπερτόνιζε την κοσμική χλιδή του πολέμου και ωραιοποιούσε την στρατιωτική θητεία.

12. Come Undone:
Aπό τον δίσκο τους "Unfinished Business", με συνθέσεις στην πλειονότητα ημιτελείς από τη δεκαετία του 80, όπως το ημιμπαλαντοειδές "Come Undone" που μας είχαν καλομάθει οι καναδοί τροβαδούροι. Φυσικά και το συμπεριλαμβάνω στα καλύτερα τους,  γιατί αποδεικνύουν ότι μελωδικοροκάς δε γίνεσαι , ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ!!!

Nότης Γκιλλανίδης