KIX: "Rock Your Face Off"

10/08/2014

Κατηγορία: Κριτικές

3630

Ιστορικά οι Kix ήταν για το χώρο του hair metal μία υποσημείωση… με μία στην πραγματικότητα εθνική(αμερικάνικη) και παγκόσμια ελέω MTV επιτυχία, το "Don’t Close Your Eyes" μία δεύτερης κατηγορίας δυναμική μπαλάντα! Σίγουρα θα τη θυμάστε όλοι άνω των τριάντα(κρύβε λόγια…)!!

 

Στο απόγειο της εμπορικότητας τους άνοιγαν τις συναυλίες των  Ratt .
Αλλά στην πατρίδα τους, τη Βαλτιμόρη, οι  Kix ήταν κυριολεκτικά θεοί… μπορώ να επαναφέρω στη μνήμη μου επίσης δύο τραγούδια τους, που έπαιζα σε κάποια εκπομπή της επαρχιακής πόλης που μεγάλωσα: τα "Cold Shower" και "Girl Money".
Προφανώς μου είχαν εντυπωθεί στα αυτιά μου ως 18χρονου… οι αρετές τους ως μπάντα ήταν αυτές που είχε λίγο-πολύ μία hair-metal: Τα λαμπερά ρεφραίν που εντυπώνονται εύκολα , η ορμητικότητα των ζωντανών εμφανίσεων  τους και η παντελής σεξιστική  ή ξεδιάντροπη στιχολογία τους!
Ο δισκοκατάλογος των Kix περιλάμβανε τα "Blow My Fuse", "Hot Wire" και κυρίως το "Midnight Dynamite", άλμπουμ –παραδείγματα γνήσιου αμερικάνικου Hard Rock.
Περίπου εδώ και δύο δεκαετίες οι Kix ήταν απόντες από τα μουσικά δρώμενα. Εδώ όμως και μερικές μέρες τα "καμάρια" του  Maryland κυκλοφόρησαν το "Rock Your Face Off" από την  Loud And Proud Records.
Παρά λοιπόν την απουσία του κύριου συνθέτη  Donnie Purnell , οι εναπομείναντες παρουσιάζουν το  "Rock Your Face Off"  που είναι ένας "Kix δίσκος" από την αρχή μέχρι το τέλος.  Βέβαια , η αδρεναλίνη που ξεχείλιζε την εποχή της εμπορικότητας   δεν είναι πλέον έντονη, αλλά θα βρούμε ομοιότητες με προηγούμενες κυκλοφορίες τους!
Τραγούδια όπως τα  "Wheels In Motion", "Mean Miss Adventure", "Rock & Roll Showdown" και το απαράμιλλο  "Love Me With Your Top Down" ξεχωρίζουν και ξυπνούν αναμνήσεις.
Ο δε Steve Whiteman, αναντίρρητα είναι ένας από τους πιο υποτιμημένους frontmen στην ιστορία του hard rock, ακούγεται αναλλοίωτος στο χρόνο με τη διπλή υποστήριξη από τις κιθάρες των  Ronnie Younkins και Brian Forsythe που τα δίνουν όλα.
Ακόμη και συνθέσεις που ξεφεύγουν από τα συνήθη Kix συνθετικά δεδομένα , όπως τα  "Rollin' In Honey" και "Rock Your Face Off" , ακούγονται θελκτικά στα αυτιά του κάθε λάτρη των hard rock ασμάτων. Όπως περιμένει κανείς υπάρχει και η Kix μπαλάντα, αλλά αν περιμένετε επανάληψη του  "Don't Close Your Eyes" που ήταν σημείο αναφοράς της καριέρας τους, το "Inside Outside Inn" απέχει αρκετά.
  Το ύφος των Kix συνεχίζει να είναι παρόν στο "Rock Your Face Off".
Το στιχουργικό περιεχόμενο δεν έχει αλλάξει από τις δοξασμένες μέρες της μπάντας , τα υπονοούμενα και η διάθεση γιορτής συνεχίζουν να είναι η κινητήρια δύναμη του συγκροτήματος και θα ήμουν ψεύτης εάν έλεγα ότι το "Rock Your Face Off" είναι η καλύτερη δουλειά των KΙΧ, γιατί απλά δεν είναι. Όμως, η εργατικότητα, το κέφι και η ωριμότητα τους μουσικά, κάνουν το δίσκο αξιοπρεπή για album επανόδου μετά από δύο δεκαετίες και στην φιλοξενία του rocktime.gr  θα είναι πάντοτε, τέτοιου ύφους μπάντες , καλοδεχούμενες  για να παρουσιαστούν.
Ευχόμαστε στο γκρουπ ο δίσκος αυτός να είναι η αναγέννηση τους και για άλλες δισκογραφικές δουλειές. 

Νότης Γκιλλανίδης


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs