SATIN: "Satin"

27/10/2014

Κατηγορία: Κριτικές

3801

Παιδικός φίλος που ζει εδώ και χρόνια στη Νορβηγία, τον προηγούμενο μήνα γνωρίζοντας το πάθος μου για καλή μουσική(μελωδικό ροκ, A.O.R,κτλ δηλαδή), μου είπε: "διάβασα σε νορβηγικό μουσικό περιοδικό για έναν καλλιτέχνη που ίσως σε ενδιαφέρει, το όνομά του είναι Satin ….ψάξε το".

 

Δεν περίμενα δεύτερη κουβέντα αναζήτησα το cd, το βρήκα και σε μία βδομάδα έπαιζε ασταμάτητα σε όλα τα ηχητικά συστήματα εντός και εκτός σπιτιού και οι…εντυπώσεις; Μάλλον η πρώτη πεντάδα με τα καλύτερα του 2014 συμπληρώθηκε επάξια!
Eρχόμενοι τώρα στο καλιτέχνη που με  καθήλωσε... αφού  άλλο ένα όνομα από την "μελωδικομάνα" Σκανδιναβία, που κανείς δεν ξέρει πραγματικά, o Tom Satin  έκανε το πρώτο βήμα και τράβηξε την προσοχή το 2005, όταν ο ίδιος συνέβαλε σε  αρκετά τραγούδια σε ένα sampler Kiss αφιέρωμα .
Το 2013 κέρδισε ένα Grammy και στη συνέχεια εργάστηκε για το ντεμπούτο του!
Ο πολυτάλαντος μουσικός (παίζει τα πάντα στο δίσκο, υπογράφει τους στίχους) από τη Νορβηγία που έχει επίσης εμπλακεί σε πολλά άλλα έργα, στο δίσκο αυτό παρουσιάζει ένα μουσικό αμάγαλμα μεταξύ δυναμικών  μπαλαντών  και πλούσιου μελωδικού ροκ .
Μουσικά, όλα είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο για αυτό τα "μακριά αυλάκια" του δίσκου είναι πλήρως γεμάτα με θαυμάσια τραγούδια . Τιμά δε τις  κύριες επιρροές του, μερικούς από τους γίγαντες του melodic hard rock σκηνής όπως οι HEAT , Brother  Firetribe, Bad Habit, Bon Jovi, Kiss και πολλοί άλλοι.
Διανθισμένος με ακούσματα  πρώτης κατηγορίας, όπως το  εναρκτήριο "Fire The Shot", ένα "μάθημα" του μελωδικού rock, μέχρι την ονειρική μπαλάντα " Don't Know The words "  και το επηρεασμένο από τους HEAT,  το " Part Of It".
Το τραγούδι "Life Will Never Slow Down" είναι ένα απολύτως μεθυστικό κομμάτι που  αιωρείται το πνεύμα της δεκαετίας του '80 και τραβά τον ακροατή με πιασάρικες γραμμές "γαντζωμένες  στο ξόρκι της μελωδίας" .
Πράγματι λοιπόν , εμφανίζεται φέτος στο μικρό κόσμο του AOR ένα νέο παιδί που ονομάζεται Satin  και κυκλοφορεί το ομότιτλο ντεμπούτο άλμπουμ του . Καθοριστική η βοήθεια του παραγωγού  Tom Coyne , που έχει εργαστεί μεταξύ άλλων για Adele, U2, Def Leppard, Michael Jackson, George Michael, Pink, Beyoncè, Bee Gees, το άλμπουμ ακούγεται πολύ AOR με τα  πλήκτρα να είναι πανταχού παρόντα .
Ο Satin  ως τραγουδιστής στις συνθέσεις  παρουσιάζει μια μεγάλη φωνητική ικανότητα . Σαφώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης , που θα προέλθουν με την ωριμότητα της ηλικίας!
Για  πρώτο album ο νορβηγός καλλιτέχνης είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και φαίνεται να αντιμετωπίζει το  μουσικό μέλλον του με την καλύτερη ποιότητα, όπως άλλωστε φαίνεται και από την συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα μας, rocktime.gr που θα δημοσιυετεί σε λίγες μέρες
Όσο για τους φίλους του μελωδικού χώρου , πρόκειται ένα δίσκο βουτηγμένο στα ‘80ς που αξίζει να ελέγξουν  κατεπειγόντως ! Οι ιθύνοντες του rocktime.gr το έχουν πράξει ήδη!

Nότης Γκιλλανίδης
 

 


 

// Old Time Rock

// Live Favorites