Strangers: "Brand New Start"

21/02/2020

Κατηγορία: Κριτικές

2397

Η μουσικομελωδική περιπλάνηση μας, στην Ιβηρική χερσόνησο συνεχίζεται με το "Brand New Start". Έτσι τιτλοφορείται η τρίτη κυκλοφορία των Ισπανών melodic/hard rockers Strangers.

 

Tην συγκεκριμένη μπάντα είχαμε την καλή συγκυρία να ακούσουμε και να δούμε στο δεύτερο Sleaze/Glam Festival, που οι καλοί και αγαπημένοι μου φίλοι Γιάννης Ζάχος (Dr Love) από τη Θεσσαλονίκη, συνδιοργάνωσε μαζί με τη Μαρίζα Κορωνιοτάκη (Crash) και συγκεκριμένα στις 8 Απριλίου του 2017….
Θυμάμαι ακόμη πως όλες οι συνθέσεις τους ήταν πιασάρικες, με πολλή ενέργεια, μελωδικότατες και με χαρά διαπίστωσα πως και σε τούτη την κυκλοφορία  η μουσική παρέμεινε αδιάπτωτα στο ίδιο μοτίβο.
Σε όλα αυτά τα σπουδαία στοιχεία προστέθηκαν με το πέρασμα της τριετίας η εξαιρετική συνθετική ικανότητα τους, η σπουδαία φωνητική παρουσία στο πρόσωπο του νεοφερμένου Baol Bardot καθώς και η σπουδαία παραγωγή.
Και θα ξεκινήσω από τον αργεντινό τραγουδιστή της μπάντας Baol Bulsara (στους ειδήμονες παραπέμπει στον σπουδαίο Freddie Mercury aka Bulsara) που είναι και πίσω από το μικρόφωνο των λατρεμένων νορβηγών TNT και  τον δίσκο τους "XIII" που κυκλοφόρησαν τελευταία.

Συγκεκριμένα, με το εναρκτήριο  "Higher Again" ακούμε μία θανατερή είσοδο να αποθεώνεται με μια θαυμάσια επωδό!
Ο Bulsara πραγματικά σε σπουδαία απόδοση και με αρμονικότατη φωνοευελιξία στο τέλος της σύνθεσης.
Οι αρμονίες αυτές είναι ολούθε και στην δεύτερη σύνθεση "The Wind", και μάλιστα η μουσικότητα των μελών της μπάντας είναι ξεκάθαρη όπως και η πρόοδος τους.
Οι ατμοσφαιρικές μελωδίες της κιθάρας δίνουν πνοή ζωής στην εισαγωγή του "What I Am Going To Do", με συμπλήρωμα ευάκουστο από συνθεσάιζερ αλλά την σύνθεση απογειώνουν τα χορωδιακά φωνητικά που μεγαλύνουν τις αρμονίες της σύνθεσης.
Το "The End (Against The Tide)" μας παρουσιάζουν τα πανέμορφα φωνητικά της Celia Barloz, που θυμίζουν στους ειδήμονες την σπουδαία  Issa.
Στο "Wake Up" τα τύμπανα σε συνδυασμό ταιριαστό με τα συνθεσάιζερ και την κιθάρα να ζωγραφίζει και τους στίχους να μεταφέρουν αισιοδοξία, κάνουν την σύνθεση σίγουρα ξεχωριστή…
Η καθαρόαιμη μπαλάντα "Light Of The Dark" είναι ο ορισμός της μελωδικής μπαλάντας, που συνδυάζει υπέροχά φωνητικά που κινούνται πάνω στις γραμμές των συνθεσάιζερ! Προσωπικά αγαπημένη σύνθεση.
Τα μοντέρνα μοτίβο των συνθεσάιζερ παρόντα, επιδαψιλεύουν την σύνθεση "Covering My Tracks", που με την ταχύτατη κιθαρωδία  και τα χορωδιακά φωνητικά, απογειώνουν το τραγούδι!
To "Somewhere" δίνει τον ορισμό της κινηματογραφικής μπαλάντας και είναι πραγματικά η ευχάριστη έκπληξη του δίσκου…
Ο δίσκος κλείνει με το εντυπωσιακό "Stars Like Me", εκρηκτικό και συνάμα ρέον δυναμικά, με κοφτερές κιθάρες και εξαιρετική φωνητική ερμηνεία.
Γενικά, το "Brand New Start" είναι ένας πανέμορφος μελωδικός ροκ δίσκος με διάσπαρτα AOR στοιχεία από τους βιρτουόζους σπανιόλους Strangers με πιασάρικες συνθέσεις, κιθαρωδίες ευρηματικές, με την σωστή δοσολογία των πλήκτρων ολούθε και πανέμορφα χορωδιακά φωνητικά.
Ελπίζουμε να τους ξαναδούμε στα μέρη μας αλλά μέχρι τότε αρκούμαστε να τους υποδεχτούμε και πάλι με θαυμασμό, στο μελωδικοροκαόρ στερέωμα!

Νότης "Covering My Tracks" Γκιλλανίδης

Η σύνθεση:
Baol Bardot – φωνή
Miguel Martin – κιθάρα
David Infantes – πλήκτρα
Carlos Resina – μπάσο
Abel Ramos – τύμπανα


// Old Time Rock

// Live Favorites