Hardline: "Life Live"

29/03/2020

Κατηγορία: Κριτικές

1971

Καταρχάς θεωρώ πως τόσο ο ψηφιακός δίσκος όσο και το οπτικό υλικό είναι από τις καλύτερες δημιουργίες τους. Βέβαια ο αντίλογος (τον συμμερίζομαι) είναι πως αυτή μπάντα πλέον δεν είναι οι Hardline που όλοι αγαπήσαμε του περασμένου αιώνα.

 

Όταν γνωστοποιήθηκε ο ερχομός των HARDLINE στην Αθήνα, πολλοί από εμάς που είχαμε αγοράσει τον ντεμπούτο τους "Double Eclipse" πριν από δυόμισι δεκαετίες και νιώσαμε μεγάλη χαρά για αυτό που θα ζούσαμε την πρώτη ημέρα του Δεκέμβρη του 2019 στο Crow club.
Η αναμονή ήταν λοιπόν μεγάλη και ευτυχώς ο κόσμος τίμησε με την παρουσία του, τους HARDLINE και απέδειξε ότι μπορεί να φτιάξει μοναδική ατμόσφαιρα τόσο με την ενεργή παρουσία του αλλά κυρίως με την αυθόρμητη συμμετοχή του. Οι HARDLINE έδειξαν τότε τα hard rock δόντια τους, όπου ο δυναμισμός και η εκρηκτικότητα της μπάντας ήταν σαρωτικός με τον Johnny Gioeli  σε παρανοϊκά κέφια με τις γκριμάτσες και τα headbanging να εναλλάσσονται και με την ερμηνεία του να φτάνει στα ουράνια!
Οφείλουμε βέβαια να αναφέρουμε ότι πίσω από την χαρισματική προσωπικότητα του Johnny Gioeli,  υπάρχει μία σούπερ ομάδα με τον  κιθαρίστα Mario Percudani να αποτελεί την ήρεμη δύναμη, τον  τρομερό ντράμερ Marco Di Salvia να τα "σπάει" κυριολεκτικά,  την εξαιρετική  μπασίστρια Anna Portalupi να προσθέτει μοναδικό χρώμα και τον πληκτρά  Alessandro Del Vecchio να ενορχηστρώνει εμπνευσμένα αυτό το απίθανο live show..
Όμως  η μπάντα των Hardline με τους Joey Gioeli, τον Neal Schon ή έστω τον Josh Ramos στις κιθάρες, τον Bob Burch στο μπάσο, τον Michael T. Ross στα πλήκτρα και τον Bob Rock στα τύμπανα δε θα υπάρξει ξανά.
Γι’ αυτό λοιπόν ας προσγειωθούμε στο παρόν και ας παρουσιάσουμε τη μουσική δημιουργία που ακούσαμε και είδαμε. στο "Life Live".
Η φωνή του Johnny όχι μόνο παραμένει αναλλοίωτη αλλά διανθίζεται με ασίγαστο πάθος και ενεργητικότητα παρά τα χρόνια που πέρασαν και το αποδεικνύει σε τούτην εδώ την ηχογράφηση /φιλμογράφηση που  προέρχεται από την εμφάνιση της μπάντας τον Απρίλη του 2019 στο ετήσιο  Frontiers Rock Festival στο Live Club του  Trezzo Sull’Adda (κοντά στο Μιλάνο) και είναι πέρα από κάθε υπερβολή εξαιρετική, άλλωστε το διαπιστώσαμε και στην Αθήνα "ιδίοις όμασι".
Σε τούτη βέβαια την εμφάνιση οι θεατές είχαν την ευκαιρία ζωής να αποθεώσουν τον αρχικό/θρυλικό ντράμερ της μπάντας Dean Castronovo που κάθισε πίσω από το kit παίζοντας επιλεγμένα τραγούδια από το ντεμπούτο της μπάντας στα 1992, το "Double Eclipse".
Γενικά, ο δίσκος έχει εξαιρετικές επιλογές συνθέσεων μόνο, όπως το νέο τραγούδι  "Place To Call Home" που ηχεί ως B-side από "Double Eclipse", πιασάρικο και πιθανόν ( προσωπική γνώμη) η καλύτερη σύνθεση από την εποχή του "Double Eclipse". Ξεχωρίζουν οι δύο αισθαντικές μπαλάντες, το "Page Of Your Life"  και το εκπληκτικό "Take You Home" σε ένα μοναδικό ντουέτο του Gioelli με τον "μαέστρο" Alessandro Del Vecchio. Βέβαια τη μερίδα του λέοντος κατέχουν οι συνθέσεις από το  "Double Eclipse"  όπως το σπαραξικάρδιο "In The Hands Of Time",  όπως και τα ακαταμάχητα "Takin ‘Me Down", "Dr. Love", "Life’s A Bitch"  και η κορωνίδα των πιασάρικων συνθέσεων του μελωδικού χώρου, το "Hot Cherie".
Στα  2019-20 άλλωστε  θαυμάζεις στον κόσμο του  μελωδικού Hard Rock, δημιουργίες όπως το "Life" που είναι ό,τι πιο κοντινό στο ντεμπούτο της μπάντας που μένει απαράμιλλο στο χρόνο.
Έτσι λοιπόν και το "Life Live" είναι σπουδαία επιλογή για τους οπαδούς της μπάντας παλιούς και όψιμους.

Νότης "In The Hands Of Time" Γκιλλανίδης
 Οι συνθέσεις:
CD + DVD
1  Place To Call Home
2  Takin’ Me Down
3  Dr. Love
4  Where Will We Go From Here
5  Page Of Your Life
6  Life’s A Bitch
7  In The Hands Of Time
8  Take You Home
9  Everything
10  Hot Cherie
11  Fever Dreams
12  Rhythm From A Red Car
 
HARDLINE
Johnny Gioeli – φωνή
Alessandro Del Vecchio – πλήκτρα
Mario Percudani – κιθάρα
Anna Portalupi – μπάσο
Marco Di Salvia – ντραμς
+
Deen Castronovo – special guest, τύμπανα

 

// Old Time Rock

// Live Favorites