"Rock’n’Roll Βοήθειες 4"

19/09/2020

Κατηγορία: Greek Bands

3123

Το 1993 ο ντράμερ Δημήτρης Δημητράκας ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι με την συλλογή "Rock’n’Roll Βοήθειες" που αφορούσε κυρίως την προβολή καινούργιων συγκροτημάτων. Αυτό το ταξίδι συνεχίστηκε το 1995 με τις Rock’n’Roll Βοήθειες Νο2, το 2014 κυκλοφόρησε η Νο 3 και τώρα έχουμε τις "Rock’n’Roll Βοήθειες 4".

 

Ο Δημήτρης Δημητράκας ως εμπνευστής των εν λόγω συλλογών, έχει μία σημαντική πορεία στην Ελληνική ροκ σκηνή αφού εκτός από τους Panx Romana έχει παίξει με μπάντες όπως οι Αίολος, Λήτης + Τρυκ, Schmetterling, T.V.C., Δούρειος Ίππος, Θαρσείν Χρει, Ριφιφί, Συμμορία, Σρίμανση και πολλά άλλα σχήματα ενώ έχει κυκλοφορήσει και πέντε αξιόλογα σόλο άλμπουμ.
Η αγάπη του Δ. Δημητράκα για την ντόπια μουσική σκηνή υπάρχει και στις "Rock’n’Roll Βοήθειες 4" όπου αναδεικνύεται για μία ακόμα φορά, το ταλέντο και η δημιουργικότητα εξαιρετικών μουσικών.
Ο δίσκος ξεκινά με τον Μιχάλη Σκαράκη, με προϋπηρεσία και συμμετοχές σε πολλούς καλλιτέχνες και σχήματα που αρχίζει από τους Εκτός Μάχης, τον Γ. Τσίγκο, τους Αctive Memper και φτάνει μέχρι τους  9ΜΜ.  Το υπέροχο τραγούδι "Φτηνή αγάπη" (σύνθεση του  Δημήτρη Φάκου) δείχνει ότι ο Μ. Σκαράκης παραμένει ένας παθιασμένος ερμηνευτής και αποτελεί σταθερή αξία της ντόπιας σκηνής.
Ακολουθεί ο Μπάμπης Τζανιδάκης από τους Έμμονο Γκρίζο και το συγκινητικό "Λακρυδόνι" ενώ ο Jamoan με το θαυμάσιο (και στιχουργικά) "Δεν ξέρω για σένα" ακολουθεί τα βήματα σημαντικών ελληνικών γκρουπ με τις κιθάρες να συναρπάζουν.
Η συνέχεια ανήκει στον Ευάγγελο Χ. Βαγενά από τους "Χερουβείμ" (και νυν "Εκτελεστικό Απόσπασμα") με την γοητευτική και συνάμα σκοτεινή σύνθεση "Αποστροφή" που είναι σίγουρα από τις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ.
Η "Μάχη του Πάνου Γουργιώτη είναι ένα κομμάτι που  το ύφος του, θυμίζει Ξύλινα Σπαθιά και σίγουρα προσθέτει μία ξεχωριστή ροκ πινελιά με μπόλικο δυναμισμό ενώ ο Γιώργος Λιτσικάκης με την "Εκκωφαντική Σιωπή" καταφέρνει και δημιουργεί μία σπαρακτική σύνθεση χάριν του βιολιού/τσέλου και των ποιητικών στίχων του.
Ο Pixel (πρώην Magic De Spell και τώρα Βίδες) με το τραγούδι "Θάλασσα" ανακατεύει πετυχημένα τους Active Memper με τους Στέρεο Νόβα και τον  Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Ο Διονύσης Φαρμάκης (Πεδίο Δ)  δημιουργεί μία αργόσυρτη μελαγχολική σύνθεση το "Σφυρί και αμόνι" με τον υπέροχο στίχο να έχει τον πρώτο λόγο.
Η Λίλιαν Ανερούση ερμηνεύει "Των ανέμων", ένα τραγούδι που κινείται σε πιο μελωδικούς ρυθμούς θυμίζοντας τους Ριφιφί και αυτό είναι φυσικό επακόλουθο διότι συνθέτης είναι ο Νίκος Κατσιπόδης βασικό μέλος της σημαντικής ελληνικής μπάντας των ΄90ς ενώ στα τύμπανα είναι ο Δ. Δημητράκας.
Οι "Rock’n’Roll Βοήθειες 4" κλείνουν με τον δημιουργό αυτής της ιστορικής σειρά των κυκλοφοριών, τον Δημήτρη Δημητράκα  και το κομμάτι "Ονειρεύομαι". Μία πολύ δυνατή ροκ σύνθεση η οποία απογειώνεται από το θαυμάσιο ρεφρέν και το δυναμικό κιθαριστικό παίξιμο του Γεράσιμου Σπυράτου που είναι και ο συνθέτης του τραγουδιού.
Εν κατακλείδι "Rock’n’Roll Βοήθειες 4" είναι ακόμη μία αξιοπρόσεκτη ροκ συλλογή με τους Έλληνες μουσικούς που συμμετέχουν να αναδεικνύουν το ταλέντο και την έμπνευση τους και όλα αυτά ποτισμένα με αστείρευτη ενέργεια και απέραντο λυρισμό.
 
Υ.Γ.: Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι "Rock’n’Roll Βοήθειες Νο 4" δεν είναι εμπορικό αντικείμενο και είναι προιόν ομαδικής και ελεύθερης έκφρασης των δημιουργών που συμμετέχουν.
Είναι  αυτοχρηματοδοτούμενο και διανέμεται δωρεάν.
Επίσης για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το
dimitrisdimitrakas.gr

Φώτης Μελέτης

 

 
 

// Old Time Rock

// Live Favorites