John Diva & the Rockets of Love: "American Amadeus"

17/02/2021

Κατηγορία: Κριτικές

1338

Με τη δυναμική επανεμφάνιση του Glam Metal ή Californian Hard Rock από τα '80ς, αρκετές μπάντες εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας ανάλογη μουσική. Μία από αυτές είναι η πεντάδα των εξαιρετικών JOHN DIVA & THE ROCKETS OF LOVE.

 

Αρχικά κατέλαβαν τα γερμανικά Parades με το πρωτόλειο δημιούργημα τους ''Mama Said Rock is Dead'' και τώρα επιστρέφουν με το πολύ ενδιαφέρον ''American Amadeus''.
Ο τραγουδιστής  και ιθύνων νους της μπάντας John Diva, που μας συστήνεται ως ο ''James Bond του Hair Metal'', διαθέτει σίγουρα υπέρμετρη αυτοπεποίθηση. Αδικαιολόγητα; Προσωπικά κρίνω πως ΟΧΙ!!
Το υβρίδιο του glam/hair, πέστε το όπως θέλετε,  metal που παρουσιάζει η μουσική συμμορία των Lee Stingray στα τύμπανα, Snake Rocket και  JJ Love στις κιθάρες, με τον μπασίστα  Remmie Martin, διαθέτει τα μουσικά προσόντα να το κάνει.
Με πασιφανείς τις επιρροές από μπάντες που μεγαλούργησαν και αποθεώθηκαν από εκατομμύρια σε όλη την υφήλιο στα δοξασμένα '80ς όπως οι MÖTLEY CRÜE, BON JOVI, RATT όπως  οι μελωδίες που σου μένουν και τραγουδάς συνέχεια, τα πιασάρικα ρεφραίν, τις ρυθμικές μουσικές φράσεις που ανακαλύπτεις το πόδι σου να χτυπά ρυθμικά το πάτωμα με όλα αυτά τα παλιά, αγαπημένα  clichés είναι σίγουρο πως η μπάντα δίνει ζωή σε ένα γένος που ανασαίνει τον αέρα της ζωής και πάλι.
Η αλήθεια είναι πως όταν πρωτάκουσα το όνομα της μπάντας θεώρησα πως επρόκειτο για μία μπάντα που μαζεύτηκε σε κάποιο προβάδικο γειτονιάς για να ''ξεσκουριάσουν'' πέντε φίλοι από τα παλιά. Πόσο λάθος έκανα...  Τόσο το προηγούμενο αλλά κυρίως τούτος εδώ ο δίσκος που παρουσιάζουμε, πραγματικά με ενθουσίασε!
Ξεκινώντας ο δίσκος με το ''Voodoo Sex & Vampires'' έναν πραγματικά ασυνήθιστο και άβολο τίτλο για τραγούδι, μας δίνεται πραγματικά το πνεύμα της hard rock από τα '80ς. Ακούγοντας τους John Diva & The Rockets of Love να ακολουθούν τα δεδομένα των '80ς για το Hard Rock, μία αγαπημένη μπάντα μου ήρθε αμέσως στο μυαλό: οι Poison. Πραγματικά, πρέπει η συγκεκριμένη μπάντα να έχει επηρεάσει πολύ, μουσικά,  τους παρουσιαζόμενους και ειδικά η δισκάρα ''Flesh & Blood'' με τις μπασογραμμές της και οι κιθαρισμοί από το υπέρτατο  ''Unskinny Bop'' να περιγράφουν επάξια το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου!
Στην συνέχεια το ''American Amadeus'' με την ρυθμική γραμμή να στηρίζει πλέρια την ερμηνεία του τραγουδιστή, ενώ στο δυναμικό ''Soldier of Love'' η ερμηνεία εξαιρετική θυμίζει μίξη Vince Neil και David Lee Roth.
Το ''Bling Bling Marilyn'', όπως και το ''Weekend for a Lifetime'' άκρως πιασάρικα-ειδικά το δεύτερο θα μπορούσε άνετα να είναι μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα των  '80ς.
Η εντυπωσιακή ''πινελιά'' Country/Bluesy βρίσκεται στο ''Movin’ Back to Paradise'' που ξεχωρίζει ευμενέστατα, ενώ η γοητευτική μελωδία του ''This is Rock ‘n’ Roll'' με απίστευτη κιθαρωδία και δυναμικά ρεφραίν σίγουρα μπορεί να γίνει το αγαπημένο σας. Αξιόλογη η παρουσία του υπερταλαντούχου Michael Voss (Mad Max, Michael Schenker) και εμφανέστατη στο μελωδικότατο ''Champagne On Mars''.
Θαυμάζω την επικότατη μπαλάντα  ''Karmageddon'' όπως και την απίστευτη  sleaz-ιά του ''Wasted (In Babylon) ''.
Δεν υπάρχει πραγματικά σύνθεση που να υστερεί και πραγματικά ο δίσκος ολοκληρώνεται με θεσπέσιες συνθέσεις, τα ''Movin’ Back To Paradise'', όπου οι Electric Boys ''συναντούν'' τον αγαπημένο  Billy Squier, όπως και στο θελκτικότατο  ''Drip Drip Baby'', για να ολοκληρωθεί ο δίσκος με την υπέροχη μπαλάντα ''2 Hearts''  να υπόσχεται μία υπέροχη συνέχεια με έναν ακόμη δίσκο στο εγγύς μέλλον.
 Απολαύστε το πάρτι  με το ''American Amadeus'' και τους  JOHN DIVA & THE ROCKETS OF LOVE και είμαι σίγουρος πως και η διάθεση σας θα φτιάξει και το κέφι σας θα ξαναβρείτε.Η  ''καραντίνα'' στα αξιόλογα τραγούδια και τους εξαιρετικούς δίσκους δεν ισχύει και αυτή η κυκλοφορία το αποδεικνύει εκκωφαντικά!

Νότης ''Karmageddon'' Γκιλλανίδης