Issa: "Queen Of Broken Heart"

04/03/2021

Κατηγορία: Κριτικές

1626

H 29 ετών τραγουδίστρια ISSA(Isabelle Oversveen) κατάγεται από το Oslo της Νορβηγίας και είναι μια από τις πιο δυναμικές γυναίκες εκπροσώπους του μελωδικού rock τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε την καριέρα της σε ηλικία μόλις 17 ετών στο πλευρό του συμπατριώτη της Jahn Steiger.

 

Κομβικό σημείο για την καριέρα της ήταν όταν διακρίθηκε σε διαγωνισμούς του Fox Kids (στο οποίο κέρδισε με το τραγούδι "Fade Away’’ γραμμένο από τον Stian Aarstadt των Dimmu Borgir)  ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με cover bands, χτίζοντας με σταθερά και προσεκτικά βήματα ένα αξιόλογο όνομα.

Έχει ήδη μέχρι σήμερα κυκλοφορήσει 5 album τα: "Sign Of Angels" (2010), "The Storm" (2011), "Can t Stop" (2012), "Crossfire" (2015), και "Run With The Pack" (2018) στα οποία έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς της μελωδικής hard rock και metal σκηνής , ενδεικτικά αναφέρουμε τους, Dean Castronovo(Journey), Uli Kush (Gamma Ray,Helloween), Joacim Cans(Hammerfall), Thomas Vicstrom (Candlemass) μεταξύ άλλων.
Η ποιότητα της φωνής της θυμίζει αρκετά κορυφαίες φωνές του παρελθόντος όπως οι Sandy Saraya, Mari Fredricsson (Roxette) και τις αδερφές Ann & Nancy Wilson (Heart).
Mε τη βοήθεια και τη συνδρομή ικανότατων Ιταλών μουσικών του είδους, Αlessandro Del Vechio (πλήκτρα), Simone Mularoni (κιθάρα), Αndrea Tower Toricini (μπάσο) και Marco Di Salvia (ντραμς)   με τους οποίους είχε συνεργαστεί επιτυχημένα και στη προηγούμενη δουλειά της "Run With The Pack’’ η Isabelle, κυκλοφορεί από τη Frontier Records το καινούριο πολυαναμενόμενο άλμπουμ της με τον πομπώδες τίτλο Queen Of The Broken Hearts’’.
Περιλαμβάνει 11 συνολικά τραγούδια που αποτελούν έναν όμορφο συνδυασμό μελωδικού classic rock/hard rock με ελαφριές πινελιές speed metal της κλασικής σκανδιναβικής παράδοσης.
Πάρα πολύ μελωδικό το πρώτο τραγούδι "Angels Calling’’ με πολύ όμορφα φωνητικά, εντυπωσιακό σόλο στην κιθάρα και απλό γλυκό κλείσιμο με πιάνο, δίνει το στίγμα για όλο το άλμπουμ.
Στον ίδιο ρυθμό και το αμέσως επόμενο "Way Out’’ συνεχίζει επιβλητικά και κάπως οπερατικά να τονίζει το classic rock στοιχείο με λίγο πιο δραματική ατμόσφαιρα , εξ ου και ο τίτλος.
Στο "The Night It Rained Forever’’, ερχόμαστε  πιο κοντά στο καθαρά σκανδιναβικό συμφωνικό metal , με σαφώς πιο σκληρό πομπώδη  ήχο, με πολύ καλή ερμηνεία από την τραγουδίστρια σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά και δυνατά κομμάτια του album.
Το "I m Here To Stay’’ είναι ένα απόλυτα κλασικό 80s rock τραγούδι, προσωπικό αγαπημένου, όπου διακρίνεται και πάλι το υπέροχο χρώμα της φωνής της Isabelle.
Το πιάνο κυριαρχεί στο "Blue’’ μια σχεδόν ακουστική μπαλάντα με τη συνοδεία αρκετά δυνατής κιθάρας, αρκετά αξιοπρεπές, χωρίς όμως να μένει στη μνήμη του ακροατή.
Εισαγωγή με μπάσο στο ομότιτλο "Queen Of The Broken Hearts’’ , με δυνατές κορυφώσεις , καλή υποστήριξη από την κιθάρα και τα drums, πάλι με έντονη την επιρροή του σκανδιναβικού metal, όπου η Isabelle βάζει τα δυνατά της και εντυπωσιάζει και πάλι. Σαφώς από τις κορυφαίες και δυνατές στιγμές του εγχειρήματος.
Το επόμενο "Derive’’ είναι δυνατό, αξιοπρεπές αλλά και ολίγον ‘’φασαριόζικο'', δίνοντας την εντύπωση ότι πιο πολύ το έβαλαν για να συμπληρώσουν τον αριθμό των τραγουδιών, κάτι το οποίο βρίσκω κατανοητό.
Σε πιο κλασικούς ροκ ρυθμούς το "Without Love ‘’, με εντυπωσιακό σόλο στην κιθάρα, ακούγεται ευχάριστα.
Λάτρεψα το "Wait For Love’’ ένα απόλυτα AOR τραγούδι στην καλύτερη παράδοση του melodic rock, παραπέμπει αρκετά στους Heart. Κατά την ταπεινή προσωπική μου άποψη από τα καλύτερα του άλμπουμ.
Λίγο πιο σκληρό αλλά με πολύ καλές ισορροπίες στη μελωδία για το προτελευταίο "After The Rain’’, άλλο ένα απολαυστικό classic rock τραγούδι με αισιόδοξους ρυθμούς. Πολύ εντυπωσιακή η Isabelle στο ρεφρέν.
Εντυπωσιακό και φοβερό το κλείσιμο με το "Die For A Life With You’’  έχει όλα τα συστατικά που θα ήθελε ένας ορκισμένος λάτρης της κλασικής μελωδικής ροκ της δεκαετίας του 80. Υπέροχη ερμηνεία, πολύ δυνατές κιθάρες, ρυθμός, μελωδία και αρμονία συνθέτουν μια αξιομνημόνευτη συγκινητική power ballad που θυμίζει έντονα τη  Sandy Saraya (ίσως την θυμάστε οι παλαιότεροι).
Ένα project που θα ικανοποιήσει σαφώς τους λάτρεις του είδους, συνίσταται δε ανεπιφύλακτα από τον γράφοντα.
Καλή σας ακρόαση!

Δημήτρης Πολίτης