Winding Road: "Winding Road’’

03/04/2021

Κατηγορία: Κριτικές

1680

Oι Magnus Akerlund και Jan Hedlund, είχαν ασχοληθεί με όλο το φάσμα των ειδών της μουσικής, έχοντας προϋπηρεσία σε διάφορες μπάντες και μουσικά σχήματα και έχοντας κάνει περιοδείες ανά τη Σουηδία. Η πραγματική τους "κάψα" όμως δεν ήταν άλλη από τo μελωδικό ροκ και το AOR.

 

Έτσι λοιπόν συναντήθηκαν το 2018 στο studio του Magnus προκειμένου να διαπιστώσουν σε ποιο βαθμό θα μπορούσαν να συνεργαστούν δημιουργικά. Το αποτέλεσμα ήταν κάθε εβδομάδα να κατορθώνουν να γράφουν κι  από ένα τραγούδι.
Και  σαφώς η φυσική συνέπεια ήταν να θέλουν να κυκλοφορήσουν επίσημα με τη μορφή άλμπουμ το σύνολο όλων αυτών των τραγουδιών και για αυτό τον σκοπό σχημάτισαν τους Winding Road.
Και ενώ σε άλλες περιπτώσεις η αναζήτηση τραγουδιστή για μουσικό συγκρότημα κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση είναι, στη δική τους είχαν τη λύση σχεδόν έτοιμη.
Ο Jonas Tyskhagen, παλιός καλός φίλος του Hedlund, διακρινόταν για τη χαρακτηριστικό blues/soul χρώμα της φωνής του και ήταν ο πλέον ιδανικός για τη θέση του vocalist.
Προσθέστε και τη σημαντική συνδρομή ως guest στην κιθάρα, του Fredrik Folkare , παιδικού φίλου του Jonas, o oποίος προσφέρει πολύ δυνατά σόλο σε δύο από τα τραγούδια του άλμπουμ. Και επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, το εγχείρημα που κυκλοφόρησε στις 26 Μαρτίου και  φέρει ως τίτλο, το όνομα του συγκροτήματος , είχε ήδη πολύ θετική ανταπόκριση, καθώς ήδη τρία από τα τραγούδια βρίσκονται στη λίστα του Spotify και μεταδίδονται στο μουσικό ραδιόφωνο της Σουηδίας με επιτυχία.
Το κύριο χαρακτηριστικό του άλμπουμ "Winding Road’’ είναι η έμφαση στη μελωδικότητα, η οποία υπηρετείται απόλυτα από τις κιθάρες και τα συνθεσάιζερ.
Έντονο άρωμα σκανδιναβικού metal, killer solo και δυνατό ξεκίνημα με το "It s a Matter of Survival’’ σε ένα τραγούδι που αρμόζει ως αρχικό ενός τέτοιου άλμπουμ για το οποίο μάλιστα υπάρχει και promo video.
Καθαρό μελωδικό hard pop rock το δεύτερο, το "Summertime’’, ακούγεται πραγματικά πολύ ευχάριστα.
Ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην 80s pop rock μελωδία με το "Call On Me’’, με ωραίο fade out. Η
 πρώτη power ballad του άλμπουμ είναι το "I Lost You’’, είναι αρκετά προσεγμένη στα φωνητικά και στα πλήκτρα με την απαραίτητη  δόση ρομαντισμού και μελό, που θα ταίριαζε σε ένα τέτοιο τραγούδι.
Αμέσως μετά έχουμε το "Out Of Control’’ με αρκετά δυναμικό hard rock ήχο, στο οποίο οι κιθάρες έχουν τον πρώτο λόγο αποτελούμενο από ένα πολύ καλό το σόλο 
Τα πλήκτρα κυριαρχούν, στο πρώτο καθαρόαιμο AOR  τραγούδι, το "Stranger In The Night’’, το οποίο έχει πολύ έντονο δυναμικό ρυθμό.
Η δεύτερη power ballad του άλμπουμ "Take Me As I Am’’, είναι από τα καλύτερα και πιο ατμοσφαιρικά τραγούδια αυτής της δουλειάς, όπου τα πλήκτρα, οι κιθάρες , οι στίχοι υπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την έννοια της μελωδίας. Υπέροχο το σόλο και ο ρομαντισμός που φτάνει στο απόγειό του.
Το AOR και η μελωδία παίρνουν τα πάνω τους και στο "On My Own Again’’.
Το "My Shooting Star’’ είναι από τα καλύτερα και πλέον αντιπροσωπευτικά  του άλμπουμ, όπου φαίνεται ότι τα μέλη του γκρουπ είχαν υπέροχη έμπνευση. Πολύ μελωδικό, ατμοσφαιρικό με άριστη χρήση των πλήκτρων. Έξυπνη η  δήθεν  disco εισαγωγή, ξεγελάει για κλάσματα δευτερολέπτου τον ακροατή, προφανώς ήθελαν να κάνουν inside joke, κατά την προσωπική μου άποψη.
Σε καθαρά hard rock μονοπάτια μας πάει το "Got To Get Close To You’’, χωρίς όμως να προδίδει το πνεύμα του άλμπουμ.
Για μια ακόμα φορά το solo είναι εξαιρετικό.
Προσωπικό μου αγαπημένο είναι το επόμενο το "Before It All Falls Down’’. Yπέροχα τα πλήκτρα και τα φωνητικά, σε ένα από τα πιο συγκινητικά ερωτικά τραγούδια που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό, που άνετα θα μπορούσαν να έχουν ερμηνεύσει οι Foreigner.
Αξιοπρεπέστατο AOR κλείσιμο είναι το δωδέκατο τραγούδι, το "We Can Run Away’’. 

Eν τέλει το ντεμπούτο άλμπουμ των Winding Road είχε ως παραγωγό τον ίδιο τον Magnus Akerlund και η ηχογράφηση και το μιξάρισμα έγινε στα Fieldgroove Studios. Πρόκειται για μια πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια που προϊδεάζει για μια πολλά υποσχόμενη πορεία.
 
Δημήτρης Πολίτης 

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs