Jeff Carlson Band: "Yesterday's Gone"

26/04/2021

Κατηγορία: Κριτικές

2127

Το συγκρότημα του Jeff Carlson κυκλοφόρησε πρόσφατα το πρώτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ με τον τίτλο "Yesterday's Gone" από την RFL Records. Ένα άλμπουμ που κινείται γύρω από το μελωδικό hard rock.

 

Τα μέλη του συγκροτήματος με καταγωγή από το Λας Βέγκας, τον Jeff Carlson στα φωνητικά, τον Robbie Wolfe στην κιθάρα, τον Cory Kay στο μπάσο και τον Todd Turgeon στα τύμπανα προυπήρχαν (εκτός από τον ντράμερ) από το 1998 με διαφορετικό όνομα. Τότε λεγόταν Liquid Skye.
Το 2001 ο Jeff Carlson ιδρυτικό μέλος της μπάντας, είχε μια περιπέτεια με την υγεία του. Διαγνώστηκε με ελκώδη κολίτιδα, καθώς και με τη νόσο του Crohn. Ενώ μπήκε στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση, πέθανε για σχεδόν τρία λεπτά στο χειρουργείο, ευτυχώς όμως επανήλθε. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τέσσερις ακόμη χειρουργικές επεμβάσεις και μέχρι σήμερα συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτές τις δύο αυτές ασθένειες.
Το 2018 με την προσθήκη ενός ντράμερ (του Kyle Kelli) το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Jeff Carlson Band και κυκλοφόρησε το πρώτο τους single "Never Be Another You’’ στις 20 Μαρτίου. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε άλλο ένα  single με τον τίτλο "So Long’’ στις 26 Φεβρουαρίου του 2019. Ακολούθησε το πρώτο τους EP με τον τίτλο "Second Chance’’. 
Τον Φεβρουάριο του 2020 το νέο τους άλμπουμ τους "Yesterday's Gone’’ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί  όμως με την εμφάνιση του Covid 19 το γράψιμο των τραγουδιών επεκτάθηκε  έως τον Ιούλιο και η ηχογράφηση έως τον Νοέμβριο. Τα τραγούδια τους επηρεάστηκαν από την πανδημία, από πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτήν, αλλά και από προσωπικά θέματα  που απασχολούσαν  τον Jeff Carlson. Πρόκειται για ένα άλμπουμ όπως έχει πει ειπωθεί γεμάτο από έντονα συναισθήματα που αποτυπώθηκαν κυρίως στα τραγούδια "Yesterday's Gone’’ και "American Dream’’. Τα τραγούδια του δίσκου αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα αλλά και την ελπίδα που χρειάζεται ο κόσμος.
Ο Jeff Carlson έχει πει σε δήλωσή του: "Το άλμπουμ "Yesterday's Gone’’ ξεκίνησε αρχικά ως E.P., αλλά μόλις εμφανίστηκε ο Covid όλοι σταματήσαμε να παίζουμε οπότε αποφασίσαμε να το κάνουμε έναν ολοκληρωμένο δίσκο.  Ήθελα να γράψω για ό, τι συνέβαινε στον κόσμο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και πίστευα ότι ήταν πολύ σημαντικό να γράψω για την ελπίδα και όχι για το σκοτάδι. Στο τέλος της ημέρας ήμασταν πραγματικά περήφανοι για αυτόν τον δίσκο γιατί όλοι δώσαμε το 110% για να τον κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο’’.
Από την πλευρά του ο Jon Marchewka, ο διευθύνων σύμβουλος της RFL Records  έχει πει: "Το 2020 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά χωρίς να παίζονται ζωντανά σόου και πολλοί καλλιτέχνες δεν ήξεραν τι να κάνουν. Αυτή η μπάντα μετέτρεψε ένα EP στο πρώτο τους πλήρες άλμπουμ τους. Ο Jeff έπαιζε live stream ακουστικές εκπομπές σχεδόν κάθε εβδομάδα, ενώ η μπάντα έγραφε και όλοι ήταν συγκεντρωμένοι.  Η σκληρή δουλειά και η δέσμευσή τους αντικατοπτρίζονται σε αυτό το άλμπουμ. Είναι μια μπάντα που έχει κάνει το επόμενο βήμα, είναι μια επαγγελματική μπάντα, μια δύναμη που πρέπει να υπολογίζεται’’.
Ο Carlson αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην ασθένειά του που τον ταλαιπωρεί  λέγοντας: "Ευχαριστώ το Θεό κάθε μέρα που είμαι πάνω στη γη, γιατί η ζωή είναι πολύτιμη. Αυτός ο νέος δίσκος γράφτηκε για όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν της ζωής και συνεχίζουν. Παλεύω κάθε μέρα με την ασθένειά μου’’.
Track List "Yesterday’s Gone:
01. The Reckoning
02. Guilt Is Your Weapon
03. Yesterday’s Gone
04. Promise The Moon
05. Fire
06. Enemy Within
07. Over My Shoulder
08. American Dream
09. The Way It Should Be 1
10. Liquid Skye 1
11. La Do Da (Bonus Track) 1
12. Promise The Moon (Orchestral Bonus Track)
 
Το single "Fire’’ το έγραψε ο Jeff Carlson για τη σύζυγό του το οποίο κυκλοφόρησε στα τέλη Μαρτίου λαμβάνοντας καλές κριτικές και μπορείτε να το ακούσετε πατώντας ΕΔΩ.


Επιμέλεια: Βίκυ Χατζηϊωαννίδου