The Ferrymen: ''One More River To Cross''

20/02/2022

Κατηγορία: Κριτικές

1587

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί άνετα και ως supergroup! Ο λόγος για τους The Ferrymen μια από τις πλέον διακεκριμένες και αξιόλογες στον χώρο του μελωδικού metal τα τελευταία χρόνια. Ιδρύθηκαν το 2016 από τον φοβερό και τρομερό Σουηδό, τον πολυτάλαντο Magnus Karlsson (Primal Fear, Magnus Karlsson's Free Fall).

 

Χρέη τραγουδιστή έχει ένας από τους καλύτερους στη hard rock κοινότητα τα τελευταία χρόνια, ο Χιλιανός Ronnie Romero, ο οποίος έχει απίστευτες περγαμηνές στο ενεργητικό του, καθώς έχει θητεύσει σε συγκροτήματα όπως οι Rainbow, οι Michael Schenker Group, οι Sunstorm, οι Lords Of Black κ.ά.
Προσθέστε και τον Aμερικανό drummer Mike Terrana,ο οποίος ζεί στην Ευρώπη από το 1997 και οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ονόματα όπως οι Steve Lukather, Υngwie Malmsteen, Gamma Rey, Tarja Turunen, καθώς και ένα προσωπικό project, τους Terrana και έχουμε ένα σχήμα ιδανικό για τα όνειρα κάθε απαιτητικού hard rock-metal fan.
Και όντως δεν απογοήτευσαν κανέναν, καθώς τα δύο πρώτα τους άλμπουμ, το ομότιτλο ''The Ferrymen'' (2017), και το follow up ''New Evil'' είχαν πολύ θετική απήχηση και επιτυχία, κάνοντας τους θαυμαστές τους να αδημονούν για την επόμενη τους δουλειά.
Φτάνουμε λοιπόν στις 21 Ιανουαρίου του 2022, οπότε ήδη κυκλοφορεί το καινούριο τους πόνημα με τον τίτλο ''One More River To Cross''.
Για άλλη μια φορά και εδώ έχουμε συναρπαστικές metal μελωδίες γεμάτες αδρεναλίνη , επικούς στίχους από την πένα και την έμπνευση του Karlsson,την καταπληκτική δεξιοτεχνία του Terrana στα drums,  καθώς και την επιβλητική φωνή του Romero.
Η έξοχη αισθητική του εξώφυλλου του άλμπουμ ανήκει στον Stan W. Decker και η μίξη ήχου στον Simone Mularoni (DGM,Sunstorm κά).
Ξεκίνημα δυνατό κι εντυπωσιακό με το ''One Word'' στο οποίο η εισαγωγή είναι επική. Ο Romero δίνει το 100% των δυνατοτήτων του στην ερμηνεία και στιγμές είναι που θυμίζει τον αξέχαστο Dio αλλά και τον David Coverdale
Πάμε μετά στο ''Last Wave'', ένα απόλυτα μελωδικό metal track, το οποίο συγκινεί με τους εκπληκτικούς στίχους του και τους χρωματισμούς του Romero.
Υπέροχα τα riff και φοβερή η δυναμική των drumms (εδώ δείχνει πόσο σπουδαίος πραγματικά είναι ο Terrana) στο ''Shut It Out'' ένα τραγούδι που ακούγεται με το volume στο τέρμα!
To ''City Of Hate'' ανεβάζει metal ταχύτητες με τα επιθετικά riff που το χαρακτηρίζουν.
Το ομότιτλο ''One More River To Cross'' είναι ένα οπερατικού επιπέδου τραγούδι, υψηλής αισθητικής με πολύ δυνατό σημείο τα φωνητικά του. Μπορεί να χαρακτηριστεί, δηλαδή για την ακρίβεια είναι κυριολεκτικά τέλειο δείγμα συμφωνικού metal.Κορυφαίο και το σολο του Karlsson.
H μπαλάντα ''Morning Star'' είναι η hard rock ballad , όπως θα θέλαμε όλοι να έχει εξελιχθεί σήμερα. Και πάλι θυμήθηκα τον Ronie James Dio εδώ.
Κατακλυσμικά τα riff, αλλά και υπέροχες μελωδίες βγαίνουν από το πολύ δυναμικό ''Hunt Me To The End Of The World'', ένα από τα αγαπημένα μου και σίγουρα από τα καλύτερα του άλμπουμ.
Μελαγχολικό και απελπιστικά σκοτεινό το ''Bringers Of The Dark'' ενίοτε και με πινελιές συμφωνικού metal, από τα πιο σκληρά τραγούδια της συγκεκριμένης δουλειάς.
Ανεβάζουμε metal  ταχύτητες με το πιο ξεσηκωτικό  ''The Other Side''. Θαυμάσια η κορύφωση στο ρεφρέν, καθώς και η κιθάρα του Karlsson.
Mελωδικό και γρήγορο hard rock το ''The Last Ship'', στο οποίο drumms και κιθάρα ενορχηστρώνονται άψογα.
Το ''Passenger'' κλείνει όπως πρέπει το άλμπουμ, όντας ένα τίμιο ''καθώς πρέπει'' σκανδιναβικό metal, όπου απλά επιβεβαιώνονται οι αρετές και τα αδιαμφισβήτητα ταλέντα των συντελεστών.
Από προσωπικής απόψεως, τοποθετώ ήδη το ''One River To Cross''σίγουρα στην εικοσάδα των καλύτερων άλμπουμ του 2022!
 
Δημήτρης Πολίτης

// Old Time Rock

// Live Favorites