She Bites: "Super Hero"

12/06/2022

Κατηγορία: Κριτικές

324

Aπό τη Γερμανία, που από ότι φαίνεται επανέρχεται για τα καλά στην υπόθεση της αναβίωσης του κλασικού μελωδικού ροκ, προέρχεται η μπάντα με το όνομα SHE BITES. To "ασυνήθιστο" αυτό όνομα σύμφωνα με τα μέλη της μπάντας, δεν έχει κανένα ιδιαίτερο νόημα, απλά τους άρεσε και το επέλεξαν αυθόρμητα.

 

Mετά το ντεμπούτο τους το 2020 ονόματι "Joyride’’, επανέρχονται τώρα το καλοκαίρι με την προσεχή κυκλοφορία τους με τίτλο "Superhero’’, μια δημιουργία στην οποία έχουν δώσει ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στη μελωδικότητα και στα εντυπωσιακά φωνητικά.
Ιθύνων νούς του συγκεκριμένου project είναι ο Lars Koenig (με προυπηρεσία στους Skyline και στους Lioncage), o oποίος μάλιστα έγραψε και τα 12 τραγούδια του άλμπουμ σε αγαστή συνεργασία με τον drummer Carsten Kohl.
Αξίζει όμως να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της καινούργιας τους τραγουδίστριας, η οποία ακούει στο όνομα Μarion Welch (αντικατέστησε την προηγούμενη Melanie Stahlkopf) με καταγωγή από το Αμβούργο, μια απίστευτα χαρισματική ερμηνεύτρια με χαρακτηριστικό rock ηχόχρωμα στη φωνή της. Πρόκειται για μια ταλαντούχο τραγουδίστρια που βάζει όλη της την ψυχή στα τραγούδια που ερμηνεύει.
Φανταστείτε ότι έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες με τους Bobby Kimball (Toto) και Billy Champlin (Chicago), γεγονός που την έκανε να ταιριάξει απόλυτα με το συγκρότημα.
Στο άλμπουμ συμμετέχουν ακόμη ως κανονικό μέλος της μπάντας στο μπάσο ο Arvid Lucas (γνώριμος του Koenig από τους Lioncage) και υπάρχει έκτακτη συμμετοχή του Dan Reed από τους DAN REED NETWORK.
Όσοι από εσάς είστε θαυμαστές καλλιτεχνών και συγκροτημάτων όπως οι Robin Beck, Starship, Journey και Survivor, τότε τα 12 τραγούδια του "Superhero’’ είναι τα κατάλληλα ακούσματα για σας.
Οι δυναμικές μελωδικές hard rock προθέσεις διαφαίνονται ήδη από το πρώτο τραγούδι "Eye Of The Storm’’, με έναν κατακλυσμό από εντυπωσιακά riff και μια ερμηνευτική δεινότητα που παραπέμπει σε Tina Turner. Μάλιστα για το συγκεκριμένο τραγούδι γυρίστηκε και promo video.
To υπέροχο blues rock χρώμα της φωνής της Welch διακρίνεται ακόμα καλύτερα στο "Little Song’’ ένα πιο ήπιο τραγούδι, το οποίο όμως δεν στερείται ρυθμού και δυναμισμού, όπου εκεί μας θυμίζει φωνητικά έντονα την αγαπημένη μας Robin Beck.
Πιο κοντά στα δικά μου μελωδικά γούστα βρίσκεται το "Hunter’’, ένα τραγούδι που κινείται ανάμεσα στην pop rock και τη hard rock. H Welch δίνει κυριολεκτικά "ρέστα’’, καθώς το παίρνει όλο πάνω της με τη βοήθεια του εξαιρετικού drummer Carsten Kohl ο οποίος δίνει έντονο τόνο στο τραγούδι.
Συναρπαστικό AOR άκουσμα είναι το "Running’’ με υπέροχα φωνητικά, ερμηνεία και εξαιρετική συνεργασία πλήκτρων και riff.
Μαγική AOR μελωδία και το "Never Ending Story" με έντονο άρωμα από Τοto.


To επόμενο, με τίτλο "True Love’’ είναι μια ήρεμη power ballad που ακούγεται εξαιρετικά ευχάριστα.
Πιο συμβατικό παραδοσιακό hard rock είναι το "Crazy’’ στο οποίο μου άρεσε ιδιαιτέρως η κορύφωση της Welch στο ρεφρέν.
Το ομότιτλο με το άλμπουμ "Super Hero’’ στέκεται στο ύψος ενός δυναμικού μελωδικού ροκ τραγουδιού, χωρίς όμως να είναι το καλύτερο της συλλογής.
Ίσως το πιο ελαφρύ pop rock άκουσμα που έχουμε εδώ είναι το "Holy Ground’’, το οποίο είναι απλά συμπαθητικό και ευήκοο.
Ανεβαίνουμε σε κάθε επίπεδο με το "Ghost’’, το οποίο κινείται εμφανέστατα σε ρυθμούς Journey στον ρυθμό , στα πλήκτρα και στα riff.
To "Οut In The Open’’ με άγγιξε με τον ρυθμό, τη μελωδία και την ερμηνεία της τραγουδίστριας .
To finale έχει μελωδικό hard rock τόνο με το "Say It’’, ίσως όχι το εντυπωσιακό κλείσιμο, το οποίο ενδεχομένως θα θέλαμε, αλλά αξιοπρεπές.
Συνοψίζοντας θα πρέπει να πούμε ότι το "Super Hero’’ αποτελεί το melodic rock soundtrack, ιδανικό για το καλοκαίρι μας.

Δημήτρης Πολίτης

// Old Time Rock

// Live Favorites