Heart Attack: "Final Attack"

03/10/2022

Κατηγορία: Κριτικές

1698

Οι HEART ATTACK είναι ένα Heavy Metal συγκρότημα από την Ελλάδα αφοσιωμένο στον ήχο της δεκαετίας του '80 και αρχών των '90s με σκοπό να υμνήσει τις εποχές αυτές και να παραδώσει σε όλους όσους τις αναπολούν, μελωδικά αλλά και δυναμικά τραγούδια που μιλούν κατευθείαν στην καρδιά.

 

Δημιουργήθηκαν στις αρχές του 2010 από το Γιώργο Δριμυλή στη φωνή (πρώην Raging Storm) και τον Στέργιο Ντίκο στα τύμπανα. Μετά από αρκετές αλλαγές ανά τα χρόνια το line-up πήρε τη σημερινή του μορφή.
Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες ζωντανές εμφανίσεις και έχει μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Holocaust, Cloven Hoof, Newman, Outloud, Work of Art, Wotan, Dark Horizon, Hungry Heart, Wild Rose, Crimson Fire κ.λπ. πάντοτε με διάθεση για πάρτι την οποία μεταδίδουν στο κοινό.
Το Νοέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη τους δουλειά με τίτλο "Heart Revolution", η οποία είχε θετική αποδοχή από Τύπο και κοινό, ενώ ο Σεπτέμβριος του 2022 βρίσκει το group να συνεργάζεται με τον Bob Katsionis και τη Symmetric Records για την κυκλοφορία του νέου τους album "Final Attack", όπου πλέον στη μουσική τους παρουσιάζουν μια αρκετά πιο heavy και σύγχρονη προσέγγιση σε σχέση με αυτήν του ντεμπούτου τους, που ηχητικά παρέπεμπε περισσότερο προς Ηard Rock μελωδικά "μονοπάτια".
Όσοι και όσο και να είχαμε συνηθίσει να απολαμβάνουμε  τους Heart Attack στο ντεμπούτο τους ως Hard Rock σχήμα, εδώ με τον Katsionis, στην παραγωγή τους, παρουσιάζουν μια περισσότερο  μελωδικοheavy σύγχρονη προσέγγιση που το αν θα τους αγαπήσεις ακόμα περισσότερο είναι θέμα προσωπικής προσέγγισης….
Στη δεύτερη δουλειά τους, οι Heart Attack λοιπόν  παρουσιάζουν έναν απλό και καθαρό heavy/power metal ήχο. Ενώ η προηγούμενη δουλειά τους έκλινε περισσότερο προς τον ήχο της hard rock αισθητικής μουσικής προσέγγισης, με το "Final Attack" η μπάντα "εξαπολύει" ενθουσιώδη μεταλλική παλιομοδίτικη αλλά ενδιαφέρουσα επίθεση.
Επηρεασμένοι από τον κλασικό metal ήχο των '80ς και του '90ς, οι Heart Attack δημιουργούν αισιόδοξο και ζωντανό heavy metal και το "παλιομοδίτικο" "φωτογραφίζει" την εποχή   που  η μουσική αφορούσε τη διασκέδαση και τη χαρά, όπως αναφέρουν και οι στίχοι  μίας σύνθεσης  τους. Και για να πω την αλήθεια, καταφέρνουν πραγματικά να κάνουν τέτοιου είδους μουσική, με το "Final Attack" να είναι ένα απογειωτικό heavy metal άλμπουμ με παραδοσιακό ήχο, που δίνει στον ακροατή αυτό ακριβώς που υπόσχεται: έναν "πλούσιο" heavy-επικομεταλικό  ήχο, που αισθάνεσαι τόσο νοσταλγικά και συνάμα συναρπαστικά.
Προσωπικά, δεν βρήκα σύνθεση filler ήδη με το εναρκτήριο  πρώτο τραγούδι, το "Warrior's Return" απογειώνεσαι και ίσως τα υψίσυχνα φωνητικά συμβάλλουν σε αυτήν την απογείωση με κιθαριστικό ριφ ευφάνταστο.
Ακολουθεί το
"Last Samurai" με εξαίρετες κιθάρες, ατμοσφαιρική ανατολίτικη εισαγωγή το τέλειο  FM radio. Διανθισμένος ο δίσκος με ακούσματα  πρώτης κατηγορίας, όπως το  "Time=God", ένα "μάθημα" του μελωδικού metal, προσωπικά αγαπημένο από την πρώτη ακρόαση μέχρι το "Immortal", μία μοναδική σύνθεση, ένα απολύτως μεθυστικό μελωδικό "βαρυμεταλικό"  κομμάτι που  "αιωρείται" το πνεύμα της δεκαετίας του '80 και τραβά τον ακροατή με πιασάρικες γραμμές "γαντζωμένες  στο ξόρκι της στακάτης  μελωδίας". Στο ίδιο ύφος και τα υπόλοιπα…
Το μεγαλόπρεπο στην εισαγωγή του  "Bring Metal Back (The Final Attack)", ακόμη ένα ξεσηκωτικό ροκάδικο κομμάτι που παραπέμπει στην αγαπημένη μου Maiden περίοδο με τον Blaze Baily. Κλασικός  90ς ήχος! Το "Universal Mind" μου έφερε μουσικά στα αυτιά μου  μπάντες αγαπημένες όπως Metallica, Iron Maiden, Judas Priest και τις απίστευτες ριφωδίες τους ενώ το "Shattered Paradise" ακούγεται σα να παίζεις  Maiden ή Priest  μόνο με singles  των '80ς και να παραβλέπεις τις υπόλοιπες συνθέσεις. Εξαιρετικό δε, σολάρισμα  στην κιθάρα.


Το "End Of The Line" ανοίγει την "αυλαία" του με heavy κιθάρα, με ενδιαφέροντες βαρβάτους "δακτυλισμούς" στο μπάσο με με τον απόηχο των παλιών καλών  Judas  σε αρκετά σημεία παρόντα.
Οι ρυθμοί πέφτουν και το "καλπάζον" "Broken Scepter" έχει την τέλεια ισορροπία του κλασικότροπου power metal στις αρμονίες και τον ρυθμό. Εξαιρετική μουσικότητα από όλους.
Ενώ το "The Unavoidable" με την εισαγωγή στο πιάνο, ιδανικό για να κλείσει ο δίσκος με τα "προαπαιτούμενα" και να σε αφήσει να παρακαλέσεις για συνέχεια. Κομματάρα με τα όλα της! Βαρβάτο κομμάτι που κοπανιέσαι ανελέητα!
Μουσικά, όλες οι συνθέσεις είναι σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και γι’ αυτό τα "μακριά αυλάκια" του δίσκου είναι πλήρως γεμάτα με θαυμάσια τραγούδια.
Η δεύτερη δουλειά των Heart Attack είναι μια νέα και συναρπαστική δημιουργία  που αξίζει απολύτως την υποστήριξή και τον χρόνο ακρόασης μας.
Όποιος γνωρίζει πραγματικά από heavy metal θα ξεσηκωθεί με τις τεχνικές των μουσικών που βρίσκονται στους Heart Attack και στο album "Final Attack". Όσον αφορά τα keyboards του Bob Katsionis που εμφανίζονται ανά στιγμές, αλλά και τα φωνητικά του Γιώργου Δριμυλή, αποτελούν και αυτά δύο πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία του δίσκου και η αλήθεια είναι ότι για ακόμα μια φορά, όλοι  οι μουσικοί/καλλιτέχνες μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και δεν μας απογοήτευσαν ούτε λεπτό.
Δίσκος με "θανατερές" κιθαριστικές ιδέες, δυναμικότατα φωνητικά, υπέροχες παλιομοδίτικες ηχητικές αρμονίες.
Οι Heart Attack  είναι και πάλι παρόντες στο μουσικό μας καλειδοσκόπιο με τον 2ο στουντιακό δίσκο τους.
Περιμένουμε ανυπόμονα να "εισβάλλουν" στον επόμενο μουσικό κύκλο τους, όπως μας δήλωσε, σε χειμαρρώδη συνέντευξη του ο frontman  Γιώργος Δριμυλής.

Νότης "Bring Metal Back (The Final Attack)"  Γκιλλανίδης

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs