Later Sons: "Rise Up’’

04/09/2023

Κατηγορία: Κριτικές

1764

Από τη Γερμανία μας έρχονται οι Later Sons, μια ομάδα ταλαντούχων μουσικών, αγνών και ατόφιων οπαδών της ΑOR και της μελωδικής rock. Σχηματίστηκαν πολύ πρόσφατα, το 2019 και κυκλοφορούν το παρθενικό τους άλμπουμ με τίτλο "Rise Up’’.

 

To συγκρότημα ιδρύθηκε με πρωτοβουλία των Thorsten Bertermann (φωνητικά) και Torsten Landsberger (τύμπανα), πρώην μελών των Lioncage, ύστερα από τη διάλυση των τελευταίων. Στο "Rise Up’’ είναι εμφανής ο ενθουσιασμός τους μέσα από τα τραγούδια τους και ταυτόχρονα διαφαίνονται και οι μουσικές επιρροές τους από το μελωδικό arena rock της δεκαετίας του '80 αλλά και από την southern rock. Kαι το κυριότερο: αποφεύγουν την παγίδα να γίνουν γραφικοί ή παλαιομοδίτες, για αυτόν ακριβώς τον λόγο τα κάποια από τα τραγούδια του άλμπουμ δυνητικά θα μπορούσαν σημειώσουν επιτυχία.
Η μπάντα πέρασε από διάφορες διακυμάνσεις όσον αφορά τη line up μέχρι να καταλήξουν στο τωρινό σχήμα, το οποίο συμπληρώνεται  και από τους Arvid Loukas (μπάσο), Markus Knubbe (κιθάρα) και Bulent Sezent (drums).
Ο Landberger ανέλαβε την παραγωγή και ως επί το πλείστον τη μίξη ήχου, ενώ η πολύ ενδιαφέρουσα καλλιτεχνική απεικόνιση του εξωφύλλου ανήκει στον Tim Eckhorst.
Εντυπωσιακή έναρξη με το "We Better Run’’ ένα τραγούδι με σωστές και ισορροπημένες δόσεις hard rock, AOR και μελωδικού '80s rock.
Πιο σκληρά τα riff στο "Never Surrender’’ που μας δείχνει ίσως πώς θα έπρεπε να είναι το γνήσιο hard rock τη σημερινή εποχή, χωρίς να είναι ανάγκη να καταφεύγει κανείς σε μουσειακού τύπου νοσταλγική νοοτροπία.
Η σκληρότητα του έχει πολλά περιθώρια να ανέβει και αυτό υλοποιείται στο "Lady Rock’’ το οποίο είναι "πνιγμένο’’ και "φορτωμένο’’ στα έντονα riff, ίσως και παραπάνω από ότι θα έπρεπε.
Στο motivation τραγούδι "Follow Your Dream’’ οι κιθάρες υπηρετούν τον ρυθμό και μας ανεβάζουν τη διάθεση ενώ το ρεφρέν εδώ είναι εντυπωσιακό.
Έντονο και δυνατό, το θαυμάσιο "Last Freedom’’ με καθαρή και δυνατή ερμηνεία από τον τραγουδιστή και μια ελαφριά υποψία southern rock.
Πλούσιο και ρυθμικό το ομότιτλο "Rise Up’’ ωραλιες κιθαριστικές δομές.
Το "Family Affair’’ έχει καθαρό heavy metal ήχο με κάποια στοιχεία progressive, πολύ καλή ερμηνεία και υπέροχα φωνητικά. Από τα καλύτερα αυτής της συλλογής.
Και το απαραίτητο ήρεμο διάλειμμα έρχεται με τη μπαλάντα "Heaven’’ ένα αρκετά αξιοπρεπές άκουσμα.
Το "Hometown Girl’’ κινείται σε μονοπάτια παλαιομοδίτικου μελωδικού hard rock ενώ από την άλλη πλευρά το "The Eye Of The Storm’’ μας δίνει ένα δείγμα του πώς πρέπει να είναι το μοντέρνο, σύγχρονο κλασικό ροκ συν του γεγονότος ότι διαθέτει ένα εντυπωσιακό σόλο στην κιθάρα.
Το κλείσιμο του άλμπουμ γίνεται με το "Good Times, Bad Times’’ ένα κυριολεκτικά "κεφάτο’’ southern rock/hard rock τραγούδι που ολοκληρώνει τη συλλογή αξιοπρεπώς.
Γενικά το "Rise Up’’ αποτελεί μια φιλότιμη και καλή προσπάθεια που αξίζει μια ακρόαση.

Δημήτρης Πολίτης

 

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs