Revlin Project: "Beyond The Dreams"

26/10/2023

Κατηγορία: Κριτικές

1158

Πιστέψτε με όταν σας λέω ότι το άλμπουμ το οποίο παρουσιάζω είναι πραγματικά η μεγαλειώδης συνέχεια ενός έπους που αποτελείται από άλμπουμ που εκπληρώνουν την πρόθεση να κλείσουν ένα έργο γεμάτο προσωπικότητα, σκληρή δουλειά και σπουδαίες συνθετικές δημιουργίες.

 

Οι Revlin Project, όπως σας είχαμε παρουσιάσει με την προηγούμενη κυκλοφορία τους, είναι ένα μελωδικό hard rock σχήμα με επικεφαλής τον Περουβιανό βιρτουάζοπληκτρά Nilver Pérez, από το 2015. Πέρυσι, ο αξιότιμος Nilver κυκλοφόρησε λοιπόν, μέσω της Lions Pride Music, το νέο του άλμπουμ, "Living in Desire", γεμάτο με καλεσμένους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Βραζιλιάνων.
Ο μαέστρος των πλήκτρων πλέον εστιάζει την προσοχή του, στην κύρια μπάντα του, όπου μαζί με τον τραγουδιστή Renato Costa μας παρουσιάζει το "Beyond The Dreams" επηρεασμένο από μπάντες όπως οι, KANSAS, ASIA, HONEYMOON SUITE, GIUFFRIA, TOTO, JOURNEY και πολλές άλλες.
Το άλμπουμ επίσης περιλαμβάνει όπως συνήθως, μεγάλο αριθμό μουσικών επιλεγμένων από το Περού, την Κολομβία, τη Βραζιλία και την Ισπανία.
Αυτή η δισκογραφική δουλειά παρουσιάζει μια μουσική συνεργασία  εστιασμένη στην απίστευτη δουλειά των πλήκτρων και των κιθάρων που συνεχίζει να επιβεβαιώνει την ιδέα των μουσικών της μπάντας  για τον μουσικό ρομαντισμό, ένα ταξίδι γεμάτο φωνή και πιασάρικα ρεφρέν, που αναδεικνύεται από αυτό το αξιοθαύμαστο μελωδικό άρωμα που αναπνέει όλη η παράδοση του συγκεκριμένου μελωδικού χώρου. Χωρίς να ξεχνάμε τα υπέροχα κρουστά του που ανεβάζουν και δίνουν αυτόν τον έλεγχο με την αδιαμφισβήτητη συντροφιά των γραμμών του στο μπάσο, επεξεργασίες που διανθίζονται  με ευχάριστο τρόπο σε αρμονία με αυτό που χρειάζεται το κάθε τραγούδι.
Το πρώτο τραγούδι που ακούμε τιτλοφορείται "Harder, Faster", για να τιμήσει τον τίτλο, το τραγούδι ξεκινά με όλο του το "πυροβολικό", ο Niko Delgado, ο Nick Hogg, ο Gabriel Seri, ο Renato και ο Nilver σχηματίζουν μια απίστευτη μουσική συμμαχία. Ένας δυνατός, δυνατός ύμνος στο σύνολό του, με ένα συντριπτικό ήχο από πληκτρα που βάζει φωτιά σε ολόκληρο το τραγούδι και τα riff που είναι μια ακουστική απόλαυση για τους λάτρεις της κιθάρας, τα οποία γίνονται σκληρά στα μέρη όπου φαίνεται να θέλουν να σπάσουν τη συναισθηματικότητα του χορωδιακού ακούσματος.
Το δεύτερο τραγούδι είναι το "Fighters, Dreamers", ο Juanma García οδηγεί τις κιθάρες μαζί με τους Renato, Sam Delgado και Gabriel Seri, μας μεταφέρουν σε μια κάπως πιο αργή αλλαγή ρυθμού, έναν εντυπωσιακό και συνάμα βαρβάτο ήχο τυμπάνων. 
Οι κιθάρες του, εδώ είναι πιο μελωδικές με μια πιο πιασάρικη και συνεπή παρουσία, υποθέτω ότι συνοδεύουν μια φωνή που ακούγεται με  μελαγχολικές πινελιές από ό,τι  στο προηγούμενο. Απλά, παρέχει μια πιο μελωδική εμπειρία.
Φτάνουμε στο τρίτο τραγούδι του άλμπουμ, το "The World Beyond Your Eyes", όπου στην εισαγωγή του τραγουδιού θα βρείτε τις κιθάρες που πάνε χέρι-χέρι με τον Charly García οδηγώντας σε ένα πιο ήπιο τραγούδι και με τη συνοδεία του αδελφού του Pedro García στο μπάσο. Υπέροχη ερμηνεία από τον Renato Costa, απογειώνει την σύνθεση.
Πολύ αρμονικά πλήκτρα και ντραμς, ευχάριστα με πολύ καλοδουλεμένη μελωδία. Πραγματικά, ένα κλασικό κομμάτι Hard Rock που συνεχίζει να ανεβάζει τον πήχη.
Με το  τέταρτο κομμάτι του άλμπουμ, το "Where Are You Now", ο Olgher Ávila αναλαμβάνει το μπάσο. Ένα πολύ επιδέξιο παίξιμο που ευχαριστεί τους οπαδούς του AOR,  με αυτό το στυλ που θυμίζει την προσωπικότητα των μέσων της δεκαετίας του '80. Ένα τραγούδι που κρύβει μια πολύ ποικίλη γκάμα χρωμάτων και που συνοψίζει την πορεία του δίσκου αφήνοντας εκτεθειμένα τα πλήκτρα που δίνουν αυτή τη λάμψη στην πιο αγνή μελωδία που "ποτίζεται" από μια υπέροχη  φωνή.
Το "From This Moment On" που ακολουθεί είναι στο πολύ πιασάρικο είδος ρομαντικής μελωδίας. Το ρεφρέν και τα κυρίαρχα πλήκτρα του ενισχύουν την ιδέα πως ο δίσκος ε'ιναι εξαιρετικός.Το "Led By Love"ερμηνεύεται από τον σπουδαίο Toni Amboaje και συνοδεύεται από μια άλλη νέα συνεργασία στο μπάσο, τον Σουηδό πρώην ALIEN, Ken Sandin. Με αυτή την ευκαιρία, τόσο η φωνή όσο και τα χορωδιακά μέρη είναι από τον Toni, σε ένα πολύ ευαίσθητο τραγούδι, μια πράξη μόνο για ακροατές με λεπτεπίλεπτο γούστο. Κιθάρες που παρουσιάζονται με μαγευτικό τρόπο δίνοντας riff υψηλού διαμετρήματος που τονίζουν εκείνη τη χρυσή εποχή του AOR. Με φωνή και πλήκτρα που κάνουν το κομμάτι να λάμπει.
Ποιος θα ήταν καλύτερος από τον Marc Quee (ATTACK ROCK, ESCLAVITUD, PINK ROSE) να τραγουδήσει στο "The Poor Of The Earth Unite", το πιο σκληρό ροκ κομμάτι του άλμπουμ. Άλλη μια εξαιρετική ερμηνεία από τον Marc που έχει μια φωνή που δεν μοιάζει με καμία άλλη.
"Doubts": Ποιος δεν τολμά να αμφισβητήσει; όγδοο κομμάτι του άλμπουμ, όπου θα βρείτε τους Ignacio Ruiz (κιθάρες), Rogelio Pitalua (μπάσο), Anderson Sherman (μπάσο κομμάτι) και Saulo Estopinian. Ένα τραγούδι-κλειδί, που περιέχει μια εύκολη και απλή φόρμουλα, ώστε να μείνει στο μυαλό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα εφέ των κιθάρων του είναι απαραίτητα για να ολοκληρωθεί αυτή η ιδέα. Το οποίο εξελίσσεται σεmid-tempo, τα πλήκτρα στο παρασκήνιο παρέχουν μια δόση επιπλέον μελωδίας, τα ρεφρέν εμφανίζονται ξανά με σημαντικό τρόπο όπως όλα όσα ακούστηκαν μέχρι τώρα, είναι προϊόν μιας πολύ μετρημένης και μελετημένης σύνθεσης. Σε περίπτωση που δεν με καταλαβαίνετε, μια μελωδία ακτινοβολεί σε όλο το τραγούδι και αυτό το riff που έχει είναι συγκλονιστικό. Προσωπικά αγαπημένο.
"Beyond The Dreams": δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο από το να ονειρεύεσαι… Από την Cartagena (Ισπανία) οι κιθάρες αυτού του τραγουδιού ερμηνεύονται  από τον J.P. Roxx με τη συνεργασία του Cris García (σόλο). Με έναν πιο δυνατό ήχο γεμάτο από αυτή την ισχυρή ουσία hard rock και πιο δυναμικά και τολμηρά ρεφρέν, είναι αναμφίβολα ένα εξαιρετικό κλείσιμο για το άλμπουμ.
Ο Renato Costa αποδεικνύει όλο το ταλέντο του ως δυναμικός τραγουδιστής. Το AOR επανέρχεται με καλπασμό (όπως τα πληκτρα) στο πολύ όμορφο "This Love". Το ελαφρώς μελαγχολικό ρεφρέν είναι συναρπαστικό και μαγευτικό ταυτόχρονα. Λατρεύω το «υπερvintage» σόλο στα πληκτρα. Καταπληκτική δουλειά!
Οι REVLIN PROJECT είναι μια επιβεβαίωση ότι η Λατινική Αμερική έχει μια εξαιρετική ομάδα από μελωδικότατες μπάντες. Όλοι συμμετέχουν στην ανανέωση, στην επιστροφή αυτού του AOR που μας έκανε να ονειρευόμαστε τόσο πολύ. Μας μεταφέρουν σε αυτό το σύμπαν φτιαγμένο από πάθος, σεβασμό, αξίες και έμπνευση. Έχουν το ταλέντο να μας ταξιδεύουν στο χρόνο. Αυτό το νέο κύμα hard rock “melodicolatino” διαιωνίζει και ανανεώνει το είδος.
Χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, χωρίς τεχνητά, χωρίς μάσκες. Μόνο μουσική με την ταπεινοφροσύνη και τη δύναμη να εκπλήσσει. Είναι μια πολύ δυνατή χημεία που έχει πετύχει ο Nilver παρά την απόσταση, με ένα καστ μουσικών που έχουν βάλει όλη τους την αγάπη, το πάθος και τον επαγγελματισμό τους, και εδώ έχετε το αποτέλεσμα, ελπίζω απλώς να το εκτιμήσετε.
Εγώ το πράττω επανειλημμένα!!!
 
Νότης "Beyond The Dreams"  Γκιλλανίδης

// Old Time Rock

// Live Favorites