Care Of Night: "Reconnected"

07/12/2023

Κατηγορία: Κριτικές

1764

Η χρονιά αλλάζει οσονούπω και επιστρέφουν από τη Σουηδία το αγαπημένο, προσωπικά, συγκρότημα των Care Of Night. Ξεκίνησαν πριν από περίπου δέκα χρόνια και το συγκρότημα παρουσιάστηκε με ένα EP τεσσάρων τραγουδιών, το "Care Of Night" το 2013.

 

Η θρυλική γερμανική εταιρεία AOR Heaven ανέλαβε το ντεμπούτο τους άλμπουμ, το 2015 με τίτλο "Connected" και το επόμενο του 2018, το "Love Is War". Τώρα, μετά από μια παύση πέντε ετών και κάποιες αλλαγές στην σύνθεση, οι  Care Of Night επιστρέφουν με νέα τραγούδια για το "Reconnected". Στο νέο άλμπουμ συμμετέχουν οι καινούργιοι: ως "πληκτρολόγος" ο Victor Berg και ο μπασίστας Niklas Svensson Nattfare.
Για να φρεσκάρουμε τις αναμνήσεις μας (ή αν είστε νέοι ως προς το  συγκρότημα), οι Care Of Night παίζουν μελωδικό hard ροκ σε AOR "περιτύλιγμα". Τα αναμενόμενα χαρακτηριστικά είναι αυτονόητα: καθαρά μελωδικά φωνητικά, αρμονία και μελωδία τραγουδιών, ροκ ρυθμός και αίσθηση, πιασάρικα ρεφρέν και περίτεχνα σόλο κιθάρας.
Επιπλέον, ορισμένοι τολμηροί κριτικοί στο παρελθόν, συνέκριναν τους Care Of Night με παλαιότερες σπουδαίες μελωδικές μπάντες, όπως οι  FM, οι Toto και οι "θεοί της μελωδίας" Journey.
Μια γενική παρατήρηση μπορεί να γίνει ως αρχή: Το "Reconnected" είναι πιθανότατα βαρύτερο από τους προκατόχους του, κλίνει περισσότερο στο hard rock, ωστόσο η ατμόσφαιρα AOR παραμένει ενώ υπάρχει, επίσης, μια ισχυρή και ευπρόσδεκτη ομοιότητα με τους Work Of Art και ίσως τους Bro Firetribe.
Και παρά τα όσα μπορεί να έχετε διαβάσει, ο Schonberg δεν μοιάζει με τον Steve Perry. Η φωνή του έχει έναν πιο σκληρό, ζωντανό ήχο, περισσότερο σαν τον Lars Safsund (Acacia Avenue, Lionville, Work Of Art, Art Of Illusion) ακούγεται  με μια απόχρωση περισσότερο μελωδική.
Ξεκινώντας ο δίσκος, η δεκαετία του '80 πλημμυρίζει με  το "Street Runner", όπου τα  πλούσια συνθήματα που στρώνονται πάνω από μια δεξιοτεχνική  κιθαρωδία  και μια συναρπαστική μελωδία προτού τα πλουσιοπάροχα synths και οι κιθάρες αντάμα, οδηγήσουν στο "Tonight", όπου ο τραγουδιστής Calle Schonberg μας παρουσιάζει τις  Perry/Overland επιρροές του.
Αυτός ο τύπος μπορεί να τραγουδήσει χωρίς να κάνει λάθος και αυτό το τραγούδι αποδεικνύει πόσο επηρεασμένο  είναι το συγκρότημα από τους Journey και τα πρώτα  άλμπουμ των  FM να ​​έρχονται στο μυαλό.
Ο Ostrom Berg μας δίνει μια καταιγιστική  εισαγωγή στο "Caught Feelings" που εντάσσεται σε ένα άλλο εξαιρετικό μελωδικό rockάδικο δημιούργημα πριν και πάλι τα "λουσάτα"  πλήκτρα και μια πιο blues κιθάρα μας παρουσιάσουν το "No One Saves The World Alone". Μουσικά, κινείται μέσα σε μια "ομίχλη" από ηχητικές πινελιές της δεκαετίας του ογδόντα.
Το υπέροχο "Melanie" είναι μια ποπ ροκάδικη  ιστορία, όπου το αγόρι συναντά το κορίτσι που "κροταλίζει" και το "Half Of My Heart" φέρνει τη δυναμική  μπαλάντα που περιμένατε… μια πιο παραδοσιακή, ανερχόμενη και στα ύψη, ανθεμική μπαλάντα.
 Το "Follow Through" οδηγεί μαζί με μερικές θαυμάσιες γραμμές από τον Ostrom Berg πριν από τη δεύτερη power μπαλάντα "Wrong".
Το "End Of A Chapter" είναι ακόμη  ποπ ρόκ "διαμαντάκι" που αναπηδά μαζί με ένα άλλο εξαιρετικό φωνητικό από τον Schonberg.
Τα πλήκτρα συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν  και οι συγχορδίες "συμπλέοντας" μας  εισάγουν στο "Stay With Me" ένα αριστοκρατικό AOR κομμάτι, ενώ η το τελευταία σύνθεση, το  "You've Been Right Here All Along", είναι   ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε. Θα μπορούσε να είναι ένα τραγούδι του Peter Cetera.
Συνοψίζοντας, το "Reconnected" είναι μια δυνατή επιστροφή, ένα εξαιρετικό άλμπουμ του κλασικού μελωδικού σκληρού ροκ τους και AOR ήχου. Είναι το deja vu της δεκαετίας του '80 ξανά…
Είναι μια καλοδεχούμενη επιστροφή από τους Care Of Night πέντε χρόνια μετά το δεύτερο άλμπουμ τους, το υπέροχο "Love Equals War" που ήταν η "φαντασίωση" του  οπαδού του AOR.

Νότης "Stay With Me" Γκιλλανίδης