Wildness: "Avenger"

29/01/2025

Κατηγορία: Κριτικές

1341

Tέταρτη δισκογραφική δουλειά από το σουηδικό συγκρότημα μελωδικό hard rock, των Wildness και τρίτο άλμπουμ με τον τραγουδιστή, Erik Forsberg με την μπάντα να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες που βρίσκονται στο καλογραμμένο μελωδικό rock αναλόγιο του.

 

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε από τον στιβαρό ντράμερ, Erik Modin το 2014, στρατολογώντας τους δεξιοτέχνες κιθαρίστες Adam Holmström και Pontus Sköld, και αργότερα προσθέτοντας στις τάξεις τους τον μπασίστα Marcus Sjösund.
Μεγάλες συγχορδίες, πλουσιοπάροχα ρεφρέν, ανθεμικάμελωδικά άγκιστρα, παθιασμένη μουσική παράδοση που στα σωστά χέρια (Wildness) αυτά τα συστατικά μπορούν να οδηγήσουν σε ένα εξαιρετικό  άλμπουμ.
Ο θαυμάσιος ς ερμηνευτής Erik Forsberg (πρώην Blazon Stone) καταφέρνει να ενθουσιάζει τραγουδώντας σε ένα ακμάζον μελωδικό hard rock άλμπουμ, που θυμίζει εν μέρει τους σημερινούς Stryper.
Το "Avenger" περιέχει έντεκα μελωδικά διαμαντάκια  πατώντας με το ένα πόδι στη δεκαετία του '80 και το άλλο στο παρόν, προσφέροντας ένα ωραίο μείγμα από heavy rock και την πιο μελωδική πλευρά του.
Το συγκρότημα έχει εμφανιστεί σε πολλά  φεστιβάλ και μοιράστηκε σκηνές με γνωστούς μουσικούς/μπάντες, όπως οι Dokken, H.E.A.T, Dee Snider, Crashdïet, Dragonforce, Warrant, Vixen και Pretty Maids.
Το άλμπουμ ανοίγει με το "Wings Of Fire", που θυμίζει τα μέσα της δεκαετίας των 80ς με υπέροχη δουλειά στις δίδυμες κιθάρες.
Ακολουθεί το "Crucified", και σίγουρα θυμίζει δεκάδες παρόμοιες  μπάντες αυτό το κομμάτι, αλλά είναι μια τόσο διαχρονική, κλασική σύνθεση μελωδικού AOR, που εείναι άκρως εθιστική.
Το "Broken Heart" συνεχίζει με τον ίδιο τρόπο, στο riff. Είναι και πάλι εξαιρετικά μελωδικό και παραπέμπει  παντού ως ο "ήχος του καλοκαιριού".
Μην προσπεράσετε το σύντομο bluesy σόλο που χωρίζει το "Broken Heart" από την επόμενο κομμάτι, με το εκπληκτικό κιθαριστικό σόλο του "Caught Up In A Moment".
Το "Wasted Time" έχει διαφορετική αίσθηση στη δημιουργία  του, με ομοιότητα Bon Jovi στα φωνητικά του. Πραγματικά υπέροχο τραγούδι από τον Erik Forsberg με αίσθηση τηου ήχου της Pat Benatar που το κάνουν ένα πιασάρικο κομμάτι, με περισσότερη πληθωρικότητα στη δημιουργία και την παραγωγή.
Έπειτα έχουμε το ομότιτλο κομμάτι, "Avenger", ένα παλιού τύπου Judas Priest για να ρέει ο ήχος ενεργητικός, με  άλλο ένα εντυπωσιακό solo.
Το "Poison Ivy"  είναι μία μεστωμένη ροκ μπαλάντα με πολύ σφιχτές αρμονίες, ένα άλλο κομμάτι των 80ς, πολύ ενδιαφέρον και αξιοπρεπές.
Το "I' ll Be Over You" είναι μία  πιο αργή σύνθεση, με ευφάνταστη κιθάρα, ενώ η αντίστιξη βρίσκεται στα πραγματικά δυνατά φωνητικά του Erik. Η φωνή του, είναι τόσο δυνατή σε αυτό το κλασικό ροκ καλούπι της δεκαετίας του '80.
Το "Stand Your Ground" αντίθετα αποτίει φόρο τιμής στους κλασικούς πρωτοπόρους του hard ροκ, όπως οι DIO, Accept και Yngwie Malmsteen με την αδυσώπητη ενέργεια, τα μεστά  φωνητικά, τα τύμπανα και τις μπασογραμμές που κόβουν την ανάσα, για να μην παραλείψουμε την φλογερή κιθάρα.
Το "Eye Of The Storm" ένα χαρακτηριστικά καθαρό, αιχμηρό, με διαφορετική όψη στα κρουστά στο μεσαίο τμήμα συν ένα ευάκουστο σόλο που το ανεβάζει πολύ.
Το τελευταίο κομμάτι "Walk Through The Fire" είναι λίγο διαφορετικό, έχει μια χαρακτηριστική εισαγωγή και ένα πλούσιο ρεφρέν που αντικατοπτρίζει τέλεια την κλασική μελωδική και ανθεμική πλευρά του συγκροτήματος, που ενισχύεται από τους δύο κιθαρίστες που έρχονται αντιμέτωποι  σε μία εξάχορδη"μονομαχία".
Τέλος, θα ξαναβάλω για πολλοστή φορά το "Avenger
" και θα το απολαύσω ακούγοντας τα τραγούδια του, κάνοντας πολλές στροφές γύρω από το πανέμορφο μελωδικό ροκ δημιούργημα.

Νότης "Crucified" Γκιλλανίδης