Άνεμοι και μύθοι για τους NORTHWIND
Tuesday

15Jul

Άνεμοι και μύθοι για τους NORTHWIND

Δημοσιεύθηκε από:

15/07/2014

Κατηγορία: Greek Bands

7719
Oι Θεσσαλονικείς NORTHWIND θεωρούνται δικαίως από τους πρωτεργάτες της ντόπιας hard rock σκηνής.
Η μπάντα ξεκίνησε ουσιαστικά στις αρχές της δεκαετίας του '80 και κατάφερε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα να αποκτήσει ένα σκληρό πυρήνα οπαδών κυρίως λόγω των πολύ καλών live εμφανίσεων που έκαναν στην πόλη τους.
Η φήμη τους απλώθηκε σιγά-σιγά σε όλη την Ελλάδα και κατάφεραν το 1982 να κυκλοφορήσουν το παρθενικό τους άλμπουμ από την Polygram με τίτλο "Northcomin'".


Η μπάντα πάλεψε να καθιερωθεί στην Ελληνική μεταλλική κοινότητα και τα κατάφερε παρά τις πολλές δυσκολίες που αντιμετώπισε και την μηδενική προβολή που είχε από τα μέσα ενημέρωσης και την αδύναμη παραγωγή του δίσκου. Στη συνέχεια το γκρουπ δεν απογοητεύτηκε και κυκλοφόρησε το 1986 το δεύτερο άλμπουμ της το καταπληκτικό "Mythology" από την ΕΜΙ αυτή τη φορά. Ο δίσκος είναι επηρεασμένος όπως λέει και ο τίτλος από την ελληνική μυθολογία περιείχε αρκετά προοδευτικά στοιχεία για την εποχή του συνδυασμένα άψογα με το παθιασμένο hard rock που έπαιζαν οι Northwind και πήρε τα εύσημα από τους κριτικούς αλλά και από τον κόσμο.


Τα θετικά σχόλια από τα έντυπα και από τον διεθνή τύπο οδήγησαν τους NORTHWIND να ταξιδέψουν προς το Λονδίνο με την ελπίδα να κάνουν το όνειρο τους για διεθνή καριέρα πραγματικότητα. Όμως δυστυχώς το μπλέξιμο τους με διάφορους απίθανους μάνατζερ   δεν τους βγήκε σε καλό με αποτέλεσμα να επιστρέψουν στη Ελλάδα. Μετά το ναυάγιο της Αγγλίας το συγκρότημα προσπάθησε να επανέλθει πιο δυναμικό χωρίς όμως ενός εκ των ιδρυτών του, τον κιθαρίστα Πάνο Τσακίρογλου ( στους ιδρυτές του ιστορικού σχήματος είναι και ο κιθαρίστας Κώστας Παπαδημητρίου- Παπαδόπουλος που είχε γράψει αρκετές συνθέσεις.)

Οι τριβές ανάμεσα στα μέλη επιδείνωσαν την κατάσταση παρά την θριαμβευτική συναυλία στον "Ελλήσποντο" ενώ παράλληλα είχαν ηχογραφήσει και τον τρίτο τους δίσκο που είχε ως προσωρινό τίτλο "Rocks and Stones" αλλά τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Την μπάντα την αποτελούσαν οι Πάνος Τσακίρογλου (κιθάρα), Θόδωρος Δουλάμης (φωνητικά), Κώστας Νικολαίδης (μπάσο, φωνητικά), Θανάσης Τσιμούδης (ντραμς) ενώ συμμετείχαν κατά διαστήματα και οι Πάβλικ Φακιρούδης (ντραμς), Θωμάς Τσίλιας (ντραμς), Σάκης Φωτιάδης (ντραμς), Παναγιώτης Παπαχαντζής (ντραμς), Μιχάλης Μπουρμάς (κιθάρα) και Μιχάλης Μαυρουδής (κιθάρα).
  Το www.rocktime.gr  πιστεύει ότι οι NORTHWIND αξίζουν τον σεβασμό μας γιατί πέτυχαν σπουδαία πράματα σε μία εποχή που όλα ήταν ενάντια στο hard rock και στο heavy metal και απέδειξαν ότι αν υπάρχει ψυχή και πάθος τότε όλα μπορούν να κατακτηθούν.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
1982 - "Northcomin'"
1986 - "Mythology"

 
Φώτης Μελέτης