Nightstalker: Αληθινό Rock n ' Roll...
Sunday

10Aug

Nightstalker: Αληθινό Rock n ' Roll...

Δημοσιεύθηκε από:

10/08/2014

Κατηγορία: Greek Bands

4071
Οι Nightstalker πρέπει πολύ απλά να βρίσκονται στις καρδιές μας… όχι μόνο επειδή είναι εδώ 20 τώρα χρόνια μία από τις ελάχιστες αληθινά rock n’ roll μπάντες σ’ αυτή τη χώρα αλλά κυρίως επειδή ήταν ουσιαστικά και η πρώτη από αυτές.
Ο ίδιος είμαι μικρός και δεν τα έζησα, δεν είναι όμως λίγες οι φορές που έχω ακούσει μεγαλύτερους σε ηλικία (λάτρεις όλων των ειδών, όχι απαραίτητα του stoner) να μιλούν σαν τρελαμένοι – και με μια δόση νοσταλγίας- για τις εποχές που μαζεύονταν παρέες και πήγαιναν να δουν Nightstalker για να περάσουν καλά. Δεν ξέρω τώρα τι γίνεται μ’ αυτούς, πάντως από τον Argy και την παρέα του παίρνω το μήνυμα πως περνούν ακόμη καλά. Αυτό διαπίστωσα ακούγοντας όλη τους την δισκογραφία.. Το απροσποίητο feeling της και η έμφυτη διάθεση της μουσικής του για…τέτοια περιστατικά καλοπέρασης όπως τα παραπάνω με ώθησαν να ψάξω το παρελθόν τους και να ανακαλύψω πως καλά stoner rock albums βρίσκονται εδώ και μιάμιση δεκαετία κάτω από τη μύτη μου. Από την αρχή έδειχναν πως είχαν πολλά να προσφέρουν. Ακόμα κι από το πρώτο τους EP, “SideFX” (1995) καταλαβαίνει κανείς πως ήταν αποφασισμένοι από πάντα να πετύχουν σ’ έναν χώρο που, μέχρι τότε, διατηρούσε πλήρη ξηρασία. Βασικά, για να με διορθώσω, για την ακρίβεια ήταν αποφασισμένοι να δημιουργήσουν έναν χώρο που μέχρι τότε ήταν ανύπαρκτος.
Το 1996 λοιπόν θα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, ένα πραγματικό ακατέργαστο διαμάντι για την ελληνική μουσική σκηνή (και γιατί όχι και παραέξω), το “Use”. Το ομώνυμο κομμάτι μαζί με τα This is U, Give Me, Raw, Brainmaker και τα υπόλοιπα του δίσκου, τους καθιερώνουν ως ένα must-see ελληνικό act, ειδικά για τη μερίδα εκείνη του κοινού που διψούσε τόσο καιρό για ποιοτικό, αλκοολούχο rock n’ roll. Δισκογραφικά θα ξαναχτυπήσουν τέσσερα χρόνια αργότερα με ένα ακόμη EP, το “The Ritual” με το οποίο θα φανερώσουν την καθαρόαιμη stoner, ψυχεδελική τους πλευρά (παίζοντας και λίγο Motorhead βέβαια…). Οι συναυλίες τους πλέον θεωρούνται cult γεγονός, εξ‘ού και η τρέλα που έπιανε τους τότε συνομήλικούς μου τότε και θα τους πάρει μια τετραετία ακόμα μέχρι να ολοκληρώσουν το δεύτερο full length άλμπουμ τους.
Το εκρηκτικό “Just A Burn” θα κυκλοφορήσει το 2004 κάνοντας και πάλι επίδειξη των συνθετικών δυνατοτήτων της μπάντας –ειδικά με τα Voodoo U Do, Just A Burn, Line και Iron- ενώ παράλληλα το κοινό τους ολοένα και διευρύνεται. Στην επιστροφή των Nightstalker μετά από έξι χρόνια με ένα άλμπουμ που πιθανότατα άξιζε την αναμονή, το “Superfreak”. Καυστικοί στίχοι, riffs τεστοστερόνης και αλητεία (ξεχωρίζω πρόχειρα τα Baby, God Is Dead, Heavy Mental, The Light και Enough Is Enough) είναι τα πρωταγωνιστικά στοιχεία όπως ήταν πάντα αποδεικνύοντας τελικά πως ή γουστάρεις Nightstalker ή απλώς δεν τους ξέρεις. Τελευταία τους δισκογραφική δουλειά είναι το υπέροχο Dead Rock Commandos(2012) που περιέχει επιπλέον ψυχεδελικά και ροκ στοιχεία από τις προηγούμενες δουλειές τους και ξεχωρίζουν τα τραγούδια "Go Get Some" και "One Million Broken Promises" ενώ το ατόφιο rock ‘n roll συναντά ξανά τους πιο γνήσιους ντόπιους εκφραστές του. Μία live εμπειρία μαζί τους σίγουρα θα σας πείσει για την αυθεντικότα τους.
          
       ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
  • SideFx (1994 Hitch Hyke)
  • Use (1996 FM Records)
  • The Ritual (2000 Vinylust)
  • Just a Burn (2004 Mad Prophet Records)
  • Superfreak (2009 Meteor City)
  • Dead Rock Commandos (2012 Small Stone Records)
     ΜΕΛΗ
Argy : Vocals
Andreas Lagios: Bass
Tolis Motsios: Guitars
Dinos Roulos: Drums

Mανώλης Γιαννίκιος