Φ.Α.Κ.Α: «Ζούμε με τη μουσική και όχι από τη μουσική»
Saturday

19Dec

Φ.Α.Κ.Α: «Ζούμε με τη μουσική και όχι από τη μουσική»

Δημοσιεύθηκε από:

19/12/2015

Κατηγορία: Greek Bands

4629
Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου με τον τίτλο «Ψάξε να Κρυφτείς» του συγκροτήματος Φ.Α.Κ.Α. πριν από λίγες ημέρες, θα ακολουθήσει μια μικρή παρουσίαση ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα.
Η ιδέα για την δημιουργία της μπάντας ανήκει στον Πάνο Γεωργόπουλο. Στόχος του ήταν να γράφει τα δικά του τραγούδια ώστε να μπορεί να εκφράζεται μέσα από αυτά για όσα συμβαίνουν και προβληματίζουν τόσο τον ίδιο, όσο και τα υπόλοιπα μέλη. Τι σημαίνει το όνομα του συγκροτήματος; Όπως μας εξήγησε ο ίδιος, το όνομα σημαίνει φλέβα, αδούλωτη και αντιεμπορική. Με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, ως βασική του επιρροή, τα Ξύλινα Σπαθιά και αρκετούς άλλους ξεκίνησε  αυτό το ταξίδι και σταδιακά προστέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη όπου εκτός από τον ίδιο στα φωνητικά, είναι ο Μιχάλης Πουλίδας επίσης στα φωνητικά, ο Άγγελος Βγενόπουλος στην κιθάρα, ο Ιάσονας Φυκούρας στα πλήκτρα και φωνητικά, ο Νίκος Κουτσονίκος στο μπάσο και ο Γαβριήλ Μπιρλής στα τύμπανα.     
          
                                                                                 
 Έτσι λοιπόν οι πρώτες συνθέσεις  έγιναν πάνω σε κάποιες ιδέες του ίδιου του Πάνου και στη συνέχεια πρόσθεσαν και οι υπόλοιποι τα δικά τους στοιχεία μια και οι επιρροές τους ποικίλουν. Το ύφος τους είναι κυρίως rock με στοιχεία punk αλλά και hip hop. Μετά τους πρώτους πειραματισμούς έγιναν κάποιες εμφανίσεις στην Πάτρα, σε μια εποχή όπου τα πράγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά λόγω της οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα. «Ο κόσμος σίγουρα δυσκολεύεται, αλλά ο δικός μας στόχος δεν είναι ούτε να βγάλουμε τα άπειρα λεφτά από το cd μας, ούτε να χρησιμοποιούμε την μπάντα για να βγάζουμε χρήματα. Στόχος μας είναι να εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική και να εκφραστεί μέσα από τα τραγούδια μας και ο υπόλοιπος κόσμος. Ζούμε με τη μουσική και όχι από τη μουσική» όπως είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Γεωργόπουλος.Βρισκόμαστε λοιπόν στο Δεκέμβριο του 2015 όπου πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος από ανεξάρτητη παραγωγή, με τον τίτλο Ψάξε να Κρυφτείς από το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, ο οποίος περιέχει συνολικά 6 τραγούδια. Η ηχογράφηση έγινε στο Noisebox Studio. «Οι στίχοι σε όλα τα κομμάτια είναι δικοί μου – μας λέει ο Πάνος - εκτός από το δεύτερο κομμάτι  που το έχει γράψει ο φίλος μου ο Νίκος Δρουκόπουλος. Μέσα από αυτά τα κομμάτια θέλουμε να περάσουμε κοινωνικά και πολιτικά μηνύματα αλλά και γενικότερα θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχουμε και δεν συμβιβαζόμαστε με το ψέμα της εποχής μας. Οι επόμενοι στόχοι μας είναι live κι εκτός Πάτρας φυσικά κι ελπίζουμε του χρόνου τέτοια εποχή να έχουμε μια καινούρια δουλειά με νέα κομμάτια». Κλείνουμε αυτό το μικρό αφιέρωμα στους Φ.Α.Κ.Α. και στο νέο τους δίσκο, ευελπιστώντας να έχει καλή πορεία και περιμένουμε εναγωνίως τη νέα τους δισκογραφική δουλειά.


Βίκυ Χατζηϊωαννίδου