"Μου αρέσει ο Βαρουφάκης, έγραψα τραγούδι για την ελληνική κρίση"
Tuesday

24Feb

Οι Καναδοί Arcade Fire έχουν μπει στην indie παγκόσμια κοινότητα ως ένα συγκρότημα με έντονα κοινωνικά στοιχεία στους στίχους και ρυθμική υπόκρουση που συνδυάζει τον βιομηχανικό ήχο με την άρπα, το μαντολίνο, το τσέλο και τη βιόλα.
Ο Γουίλ Μπάτλερ, αδερφός του ιδρυτή των Arcade Fire, Γουίν Μπάλτερ και μέλος του συγκροτήματος, παρακολουθεί καθημερινά τη «ζωντανή κάλυψη» του Guardian για το ελληνικό θέμα και δεν έμεινε αμέτοχος.
Μέσω της μουσικής, του δικού του τρόπου έκφρασης, έγραψε ένα τραγούδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Clean Monday», και αυτό διότι το εμπνεύστηκε από την ελληνική κρίση και τη γιορτή της Καθαράς Δευτέρας.
Μάλιστα, έγραψε ένα μικρό, αλλά αρκετά δυναμικό άρθρο στον Guardian, στο οποίο εξηγεί το σκεπτικό του, τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και υποστηρίζει τη νέα κυβέρνηση -ιδιαιτέρως, δε, τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Γράφει συγκεκριμένα:
«Έχω ρίζες από την Ελλάδα. Θέλω να πω, σε γενικές γραμμές ποιος στο καλό δεν έχει ρίζες από την Ελλάδα; Ακόμη και αν ανήκεις στη σούπερ δεξιά πτέρυγα ή είσαι σούπερ Γερμανός ή σούπερ καπιταλιστής, προφανώς δεν θέλεις να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να χρεοκοπήσει.
Αλλά πέραν αυτού, μου αρέσει αυτή η νεαρή κυβέρνηση. Μου αρέσει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο νέος υπουργός Οικονομικών. Κατά μια έννοια, αντιλήφθηκα ποιος είναι μέσω των media και μου φαίνεται σαν ένας ευθύς κατεργάρης που μπορεί -ίσως μπορεί- να είναι αρκετά τρελός και να καταφέρει υπεύθυνα να διαχειριστεί την ελληνική οικονομική κατάσταση. Μια ορθόδοξη εορτή σαν τη δική μας "Ash Wednesday"».
Και συνεχίζει: «Διάβαζα στον Guardian για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που πρόκειται να στείλει η ελληνική κυβέρνηση και για το πώς θα πληρώσει τα χρέη της, όταν έμαθα πως το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει τη Δευτέρα λόγω της γιορτής της Καθαράς Δευτέρας.
Ήταν καταπληκτική/ξεκαρδιστική (καλά, ίσως ελαφρώς διασκεδαστική) σύμπτωση το ότι οι Έλληνες υπουργοί έφτιαχναν τη λίστα με τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουν έτσι ώστε να αποφύγουν την αυστηρή λιτότητα την ημέρα που ξεκινούσε η Σαρακοστή.
Και όλο αυτό είναι για να καταλάβουμε τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Θα είναι ένας μακρύς χειμώνας και μια μακριά άνοιξη και ίσως ένα πραγματικά μακρύ καλοκαίρι για την Ελλάδα. Αλλά σταυρώνω τα δάχτυλά μου».Πηγή: defencenet.gr