Οι Dubrovniks στην Ελλάδα!
Wednesday

11Mar

Οι Dubrovniks στην Ελλάδα!

Δημοσιεύθηκε από:

11/03/2015

Κατηγορία: Συναυλίες

4293
Μια παλιά αγάπη του ελληνικού κοινού επιστρέφει στην αγκαλιά του:οι Dubrovniks σε ένα μίνι tour τον Ιούνιο!
Οι Dubrovniks εμφανίστηκαν στη σκηνή του Σίδνεϊ στα τέλη της δεκαετίας του 80, όντας ήδη λίγο ή πολύ γνωστοί στους μουσικούς κύκλους από προηγούμενα projects: ήταν δηλαδή σχεδόν supergroup στους υποψιασμένους μουσικούς κύκλους, αφού όλοι τους είχαν από μια αξιοσέβαστη πορεία.
Το όνομά τους προέκυψε, μετά από αλλαγές, από τον τόπο καταγωγής των Roddy `The Raj’ Radalj και Boris Sujdovic – και επειδή το The Adorable Ones που είχαν επιλέξει στην αρχή ήταν ήδη πιασμένο.
Από την πανκ σκηνή του Περθ στα άλμπουμ τους στα 90s, η μπάντα χαρακτηρίστηκε ως ένας συνδυασμός διάφορων επιρροών όχι ιδιαίτερα συναφών μεταξύ τους, και ειπώθηκε ότι συνδυάζουν Troggs, T-Rex και New York Dolls φτιάχνοντας ένα γρήγορο, δυναμικό αλλά προσιτό rock ‘n roll. Η πεπερασμένη δισκογραφία τους αποτελείται από τέσσερις δίσκους που χαίρουν αναγνώρισης και σεβασμού μεταξύ των οπαδών του power rock – μπάντα και δισκογραφικά εγχειρήματα ήταν, επίσης, ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Ελλάδα τόσο στο ραδιοφωνικό airplay όσο και στις δισκοθήκες των μπαρ.
Ειδικά το Audio Sonic Love Affair έτυχε ενθουσιώδους υποδοχής από το ελληνικό κοινό, που και τώρα, χρόνια μετά, βλέπει σε αυτή την κυκλοφορία του συγκροτήματος έναν μεγάλο, σχεδόν κλασικό, ροκ δίσκο.
Το 2014 οι Dubrovniks επανενώθηκαν για μια συναυλία τα έσοδα της οποίας προσεφέρθησαν σε έναν φίλο της μπάντας που είχε δεχθεί επίθεση. Όταν το νέο μαθεύτηκε, όλο και περισσότεροι fans άρχισαν να τους ζητούν να παίξουν στις χώρες τους, και εκείνοι αποφάσισαν να ικανοποιήσουν τα συσσωρευόμενα αιτήματα μέσα στο 2015 και να δώσουν στον κόσμο λίγο ακόμα από το μαγευτικό τους ροκ εν ρολ.
Τον Ιούνιο που μας έρχεται, η μπάντα έρχεται από την Αυστραλία στην χώρα που τους λάτρεψε για ένα mini tour με το αρχικό lineup που αποτελείται από τους παλιούς γνώριμους Boris Sujdovic, James Baker, Peter Simpson, Glenn Armstrong και Chris Flynn .
Οι Dubrovniks θα θυμίσουν στο ελληνικό κοινό γιατί η ιδιαίτερη σχέση τους κρατάει τόσα χρόνια, παίζοντας αγαπημένα classics και αληθινό ροκ – και γιατί όχι, θα θυμίσει και εκείνη τη θρυλική βραδιά του 1992, στο κατάμεστο Ρόδον.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ - GAGARIN

THE DUBROVNIKS

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ (early bird-για περιορισμένο χρονικό διάστημα), 19 (προπώληση), 22 (ταμείο)
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), viva.gr, τηλεφωνικά στο 11876 και από όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots

15 Ιουνίου, Δευτέρα
Principal Club Theater
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ