Ο Bruce Springsteen ''απειλεί'' οτι θα μετακομίσει στην Αυστραλία αν...
Δευτέρα

19Οκτ

Ο Bruce Springsteen ''απειλεί'' οτι θα μετακομίσει στην Αυστραλία αν κερδίσει ο Trump τις εκλογές
Το ''αφεντικό'' της ροκ ο Springsteen, o οποίος μάλιστα θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ στις 23 Οκτωβρίου με τον τίτλο "Letter to You", είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στον Donald Trump, ήδη κατα την πρώτη θητεία του στον Λευκό Οίκο.Είχε φτάσει στο σημείο να τον αποκαλέσει''βαθιά προβληματικό άτομο'' και είχε τονίσει για τον σημερινό Πρόεδρο  επίσης ότι ''δεν εχει την παραμικρή ιδέα του τί σημαίνει να είσαι Αμερικανός''.
Τον είχε κατηγορήσει βαρύτατα για τους χειρισμούς του στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωναιού σε μια εκπομπή στον E Street Radio τον περασμένο Ιούνιο ,απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο σε εκείνον:
''Με όλο τον σεβασμό κύριε, δείξτε ότι νοιάζεστε για τους συμπατριώτες σας και την πατρίδα σας. Φορέστε μια αναθεματισμένη μάσκα''.
Και η απόλυτη κορύφωση έρχεται με μια πρόσφατη συνεντευξή του στη Daily Telegraph  όπου δήλωσε ρητά ότι σε περίπτωση που επανεκλεγεί ο σημερινός πρόεδρος, ο ίδιος θα επιβιβαστεί στο αμέσως επόμενο αεροπλάνο για Αυστραλία.
Η στάση του Bruce Springsteen έρχεται να προστεθεί στην ήδη σφοδρή αντίθεση προς τον Trump  και άλλων βετεράνων σταρ της rock και pop σκηνής.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε τον drummer των Motley Crue τον ελληνικής καταγωγής Tomy Lee ο οποίος σε παρόμοια συχνότητα δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα Big Issue ,οτι αν και εφόσον επανεκλεγεί ο σημερινός ένοικος του Λευκού Οίκου, ο ίδιος θα μετακομίσει μόνιμα στην Ελλάδα!
Mεγάλο θέμα έχει ανακήψει και με τραγούδια διάσημων καλλιτεχνών που χρησιμοποιεί ο Trump στην προεκλογική του εκστρατεία , χωρίς την αδειά τους.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα οι Phil Collins καθώς και ο John Fogerty των Creedence Clearwater, οι οποίοι απαιτούν να απαγορευτεί η χρήση των τραγουδιών τους.
Πιο συγκεκριμμένα ο Fogerty, έλαβε νομικά μέτρα(cease and desist order) ενάντια στη χρήση του τραγουδιού ''Fortunate Son''.
Στα ίδια μέτρα κατέφυγε ο Phil Collins και οι εκπρόσωποί του οσον αφορά το  διάσημο τραγούδι του ''In the Air Tonight''.

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs