Όταν ο Steve Perry παρά λίγο να γίνει η φωνή των Van Halen
Τρίτη

20Οκτ

Όταν ο Steve Perry παρά λίγο να γίνει η φωνή των Van Halen

Δημοσιεύθηκε από:

20/10/2020

Κατηγορία: Νέα

585
Ο Steve Perry (Journey) θυμάται μία παλιά αλλά όμορφη ιστορία με αφορμή το θάνατο του θρυλικού κιθαρίστα.
O Steve Perry αποκάλυψε πρόσφατα ότι o Eddie Van Halen τον είχε προσκαλέσει να εργαστούν απο κοινού το 1985, έχοντας ίσως την ιδέα στην πίσω πλευρά του μυαλού του να του προτείνει τη θέση του frontmann των Van Halen, λίγο μετά την αποχώρηση του David Lee Roth από τη διάσημη μπάντα.
Ηταν μάλιστα η εποχή που και ο ίδιος ο Perry σκεφτόταν σοβαρά να αφήσει τους Journey.
Mιλώντας στο περιοδικό Rolling Stone, ανέφερε οτι ήταν μια εποχή που έμενε στη Bay Area και προβληματιζόταν για το μέλλον και την καριέρα του. Τότε ήταν που ο Eddie πρότεινε να έχουν καποιου είδους συνεργασία. Ο Perry ένιωσε μεγάλη τιμή καθώς θεωρούσε οτι o Eddie ήταν φυσικό ταλέντο και ταίριαζαν άψογα μουσικά.
Ενώ όμως ήταν βέβαιος οτι οι δυό τους θα δημιουργούσαν εκπληκτική μουσική, δεν αισθανόταν άνετα με την ιδέα, οτι θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του Roth.
O Perry είχε μεν αξεπέραστη φωνή όμως ο David Lee Roth ήταν ο απόλυτος showman με μοναδική ενέργεια και εντυπωσιακή σκηνική παρουσία.
Όταν έμαθε ο Perry το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Eddie van Halen, αμέσως ανακάλεσε στη μνήμη του την κοινή τους περιοδεία πίσω στο 1978, την "Infinity Tour", όπου οι Van Halen άνοιγαν τις συναυλίες για τους Journey.
Δήλωσε οτι είναι πεπεισμένος οτι η μπάντα του ωφελήθηκε και πήρε πολλά από τους Van Halen, χάρη σε εκείνη την τουρνέ που διήρκεσε 8 μήνες.
Τόνισε ιδιαιτέρως ότι εκεινα τα χρόνια οι μπάντες που ανοιγαν τις συναυλίες για τους headliners έβαζαν τα δυνατά τους προκειμένου να κλέψουν τις εντυπώσεις από εκείνους, γεγονός το οποίο οδηγούσε σε έναν ευγενή ανταγωνισμό.
Κατα τα λεγόμενα του, ''το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει οτι οι Van Halen επηρέασαν θετικά, όχι μόνο τους Journey, αλλά συνέβαλαν στο να γίνουν και πολλά άλλα συγκροτήματα καλύτερα.''
Μόνο να φανταστούμε πάντως  μπορούμε πώς θα ήταν η ιστορία της ροκ μουσικής, αν τη θέση του τραγουδιστή των Halen είχε πάρει τελικώς ο Steve Perry και όχι ο Sammy Hagar.

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs