Σε δημοπρασία δύο κιθάρες από τη θρυλική συλλογή του Eddie Van Halen
Πέμπτη

22Οκτ

Σε δημοπρασία δύο κιθάρες από τη θρυλική συλλογή του Eddie Van Halen
Δύο από τις ηλεκτρικές κιθάρες του θα πωληθούν σε δημοπρασία, μετά τον πρόσφατο θάνατο του θρύλου της ροκ από καρκίνο.
Οι κιθάρες του εκλιπόντος καλλιτέχνη, κιθαρίστα, συνιδρυτή του ροκ συγκροτήματος Van Halen, προσαρμοσμένες, διακοσμημένες και συναρμολογημένες από τον ίδιο τον
Eddie Van Halen, θα πωληθούν σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions με θέμα τη μουσική.
 
Η πρώτη κιθάρα είναι διακοσμημένη με κομψές μαύρες γραμμές και χειρόγραφη υπογραφή του Βαν Άλεν. Πρόκειται για κιθάρα της σειράς EVH Charvel Art 2004. Εκτός από την υπογραφή του καλλιτέχνη, διακρίνονται τα αρχικά του «VH 04» και πιο δίπλα αναγράφεται «San Antonio Texas/9-28-04» αναφορά σε συναυλία του καλλιτέχνη.
Συνεργασία μεταξύ του
Eddie Van Halen και του Ματ Μπρακ, τεχνικού μουσικών οργάνων, η δεύτερη κιθάρα έχει λευκές και μαύρες ρίγες πάνω σε κόκκινη βάση και έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της Frankenstrat.
 
Φέρει ειδικό σημείωμα από τον E.Van Halen προς τον στενό φίλο του, Μπράιαν Κας στον οποίο χάρισε την κιθάρα το 1991, αφού έπαιξε σε συναυλία στο Centenary Oyster House στο Σρίβπορτ στη Λουιζιάνα.
Τα δύο μουσικά όργανα αναμένεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να πωληθούν μεταξύ 40.000 - 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία Julien’s Auctions’ Icons & Idols: Rock and Roll, στις 4 - 6 Δεκεμβρίου.

Αναδημοσίευση από το
www.efsyn.gr

// Live Favorites

// Rocktime Songs