Γενέθλια για τον Rick Allen των Def Leppard
Κυριακή

1Νοέ

Γενέθλια για τον Rick Allen των Def Leppard

Δημοσιεύθηκε από:

01/11/2020

Κατηγορία: Νέα

438
Γεννημένος την 1η Νοεμβρίου του 1963 στο Dronfield του Derbyshire της Αγγλίας έγινε μέλος των Def Leppard το 1978, έπειτα από αγγελία στην οποία απάντησε η μητέρα του για λογαριασμό του, όταν εκείνος ήταν μόλις 15 ετών.
Το 1979  άφησε οριστικά το σχολείο, προκειμένου να συγκεντρωθεί στην καριέρα με το συγκρότημα και η πρώτη του αξιόλογη εμπειρία ήταν στο Hammersmith Odeon ήταν στα 16α γενέθλιά του, όπου οι Leppard άνοιξαν τη συναυλία για τους AC/DC.
Στις 31 Δεκεμβρίου του 1984, συνέβη ένα γεγονός, το οποίο άλλαξε για πάντα τη ζωή και την καριέρα του.
Οδηγώντας μια Corvette C4  με συνοδηγό την τότε συντροφό του Miriam Barendsen λίγα μίλια μακριά από το Sheffield προσπάθησε να προσπεράσει με μεγάλη ταχύτητα ένα άλλο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο της και να συγκρουστεί με έναν πέτρινο τοίχο.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε ένα  χωράφι και ο Allen πετάχτηκε με δύναμη έξω , με αποτέλεσμα να αποκολληθεί το αριστερό του χέρι.
H σύντροφός του είχε τραυματιστεί στον λαιμό και στη σπονδυλική στήλη. 
Μια γυναίκα που έμενε κοντά έσπευσε να βοηθήσει και έβαλε το ακρωτηριασμένο μέλος σε πάγο. Οι γιατροί προσπάθησαν να επανακολλήσουν το χέρι του  αλλά λόγω μόλυνσης η οποία είχε προχωρήσει αναγκάστηκαν να ακυρώσουν. Παρά το γεγονός αυτό ο Rick συνέχισε να παίζει ντραμς με το ένα χέρι, βοηθούμενος από ένα ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρονικό drums set, και το 1986 οι Def Leppard επέστρεψαν στις live εμφανίσεις στο Monsters of Rock Festival στο Donnington ύστερα από απουσία δύο ετών.
Από τότε και μέχρι σήμερα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος του θρυλικού βρετανικού συγκροτήματος ζώντας μεγάλες στιγμές και απολαμβάνοντας σπουδαίες επιτυχίες στο μουσικό στερέωμα.
Ο ίδιος έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:
''Δεν θα άλλαζα αυτό που μου συνέβη με την απώλεια του χεριού μου.Το ανθρώπινο πνεύμα είναι πολύ ισχυρό''.
 
Επιμέλεια: Δημήτρης Πολίτης

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs