Συνεχίζεται η καμπάνια των System of a Down για την ενίσχυση των πληγέντων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ
Παρά το γεγονός της συνθηκολόγησης των Αρμενίων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και την αναταραχή που έχει προκληθεί, η καμπάνια δωρεών που ξεκίνησε το διάσημο αμερικανικό συγκρότημα των System of a Down, για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο ντράμερ John Dolmayan επικοινώνησε με τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ζητώντας να παραμερίσουν τις όποιες διαφορές τους, καθώς η κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι κάτι μεγαλύτερο από τους System of a Down. Έτσι ο κιθαρίστας Daron Malakian έγραψε δυο νέα τραγούδια «για να ενισχύσει το ηθικό των πολεμιστών τους και των Αρμένιων σε όλο τον κόσμο». Μετά από 15 χρόνια χωρίς δημιουργική δραστηριότητα, το συγκρότημα τα ηχογράφησε σε παραγωγή του Malakian, και τα ανέβασε στο bandcamp με το ακόλουθο συνοδευτικό κείμενο:
«Εμείς ως System Of A Down μόλις κυκλοφορήσαμε νέα μουσική για πρώτη φορά μέσα σε 15 χρόνια. Ο χρόνος για να γίνει αυτό είναι τώρα, καθώς μαζί, οι τέσσερίς μας έχουμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό να πούμε ως ενοποιημένη φωνή. Αυτά τα δύο τραγούδια, "Protect The Land" και "Genocidal Humanoidz" και τα δύο μιλούν για έναν τρομερό και σοβαρό πόλεμο που διαπράττεται στις πολιτιστικές πατρίδες μας του Artsakh και της Αρμενίας.
Είμαστε υπερήφανοι που μοιραζόμαστε αυτά τα τραγούδια μαζί σας και ελπίζουμε να σας αρέσει να τα ακούτε. Επιπλέον, σας ενθαρρύνουμε να διαβάσετε για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προέλευσή τους και μόλις το κάνετε, ελπίζουμε να εμπνευστείτε να μιλήσετε για τις φρικτές αδικίες και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που συμβαίνουν εκεί τώρα. Το πιο σημαντικό και πιο επείγον, σας παρακαλούμε ταπεινά να κάνετε δωρεά, ποσά μικρά ή μεγάλα για να βοηθήσετε όσους επηρεάζονται δυσμενώς από τους συνεχώς αυξανόμενους απολογισμούς εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Με τη σειρά σας, θα λάβετε λήψεις αυτών των δύο νέων τραγουδιών και την αίσθηση ότι κάνετε πραγματικά τη διαφορά. Αυτά τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ζωτικής και αναγκαίας βοήθειας και βασικών προμηθειών για όσους επηρεάζονται από αυτές τις φρικτές πράξεις.
Στις 27 Σεπτεμβρίου, οι συνδυασμένες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας (μαζί με τρομοκράτες του Isis από τη Συρία) επιτέθηκαν στη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την οποία εμείς ως Αρμένιοι αποκαλούμε Artsakh. Για τον περασμένο μήνα, νέοι και ηλικιωμένοι πολίτες ξυπνούσαν μέρα και νύχτα από τις τρομακτικές θεάσεις και τους ήχους από επιθέσεις με πυραύλους, πτώσεις βομβών, βλημάτων, drones και τρομοκρατικών επιθέσεων.
Έπρεπε να βρουν άσυλο σε πρόχειρα καταφύγια, προσπαθώντας να αποφύγουν τη ρίψη των παράνομων βομβών διασποράς που έπεφταν βροχή στους δρόμους και τα σπίτια τους, τα νοσοκομεία και τους χώρους λατρείας. Αυτοί που τους επιτίθονταν έβαλαν φωτιά  κι έκαψαν τα δάση τους και είδη άγριων ζώων απειλούμενων με εξαφάνιση, χρησιμοποιώντας λευκό φωσφόρο, ένα άλλο απαγορευμένο όπλο.
Και γιατί;
Επειδή πριν από 30 χρόνια το 1988, οι Αρμένιοι του Ναγκόρνο-Καραμπάχ (που τότε ήταν αυτόνομη περιφέρεια εντός της ΕΣΣΔ), κουράστηκαν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και αποφάσισαν να κηρύξουν τη νόμιμη ανεξαρτησία τους από τη Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν, της οποίας τα σύνορα κάλυπταν τελείως τα δικά τους. Αυτό οδήγησε τελικά σε έναν πόλεμο αυτοδιάθεσης από τους Αρμένιους στο Καραμπάχ εναντίον του Αζερμπαϊτζάν που κατέληξε σε κατάπαυση του πυρός το 1994, με τους Αρμένιους να διατηρούν τον έλεγχο των προγονικών εδαφών τους και την ανεξαρτησία τους μέχρι σήμερα. Οι άνθρωποι μας έχουν ζήσει εδώ για χιλιετίες και για τις περισσότερες οικογένειες εκεί, είναι η μόνη πατρίδα που γνώρισαν ποτέ οι πατέρες και οι μητέρες τους. Απλώς θέλουν να ζουν με ειρήνη όπως έχουν κάνει για αιώνες.
Τα τωρινά διεφθαρμένα καθεστώτα του Αλίεφ στο Αζερμπαϊτζάν και του Ερντογάν στην Τουρκία τώρα θέλουν όχι μόνο να διεκδικήσουν αυτά τα εδάφη ως δικά τους, αλλά διαπράττουν με ατιμωρησία γενοκτονίες απέναντι στην ανθρωπότητα και την άγρια ​​ζωή για να επιτύχουν την αποστολή τους.
Βασίζονται στο ότι ο κόσμος είναι πολύ απασχολημένος με τον COVID, τις εκλογές και τις αστικές αναταραχές για να φωνάξει για τις φρικαλεότητες τους. Έχουν την ταμειακή δυνατότητα, τους πόρους και έχουν προσλάβει πολύ μεγάλες εταιρείες δημοσίων σχέσεων για να διαστρέψουν την αλήθεια και να αποκρύψουν τον βάρβαρο στόχο τους για γενοκτονία. Δεν είναι η ώρα να κλείσετε τα μάτια.
Υπάρχει άμεση ανάγκη οι πολίτες του κόσμου να παροτρύνουν τις αντίστοιχες κυβερνήσεις τους να μην καταδικάσουν μόνο τις ενέργειες αυτών των ανέντιμων δικτατόρων, αλλά και να επιμείνουν στους παγκόσμιους ηγέτες να ενεργήσουν επειγόντως για να φέρουν ειρήνη στην περιοχή και να αναγνωρίσουν δικαίως το Artsakh ως ανεξάρτητο έθνος, όπως είναι.
Αντιλαμβανόμαστε ότι σε πολλούς από εσάς, αρέσουν πιο βολικοί τρόποι ν’ ακούτε μουσική, οπότε παρακαλούμε, θεωρήστε την ευκαιρία να κατεβάσετε αυτά τα τραγούδια ως πράξη φιλανθρωπίας πάνω από όλα. Σκεφτείτε την τιμή καταλόγου για τις λήψεις ως ελάχιστη δωρεά, και εάν έχετε τη δυνατότητα και μπορείτε να κάνετε πιο γενναιόδωρη τη δωρεά σας, κάθε μέλος των System Of A Down θα είναι ακόμη πιο ευγνώμων για την καλοσύνη σας. Τα δικαιώματα της μπάντας από αυτήν την πρωτοβουλία θα δωρηθούν στο Armenia Fund, έναν φιλανθρωπικό οργανισμό με έδρα τις ΗΠΑ, ο οποίος συμβάλλει στην παροχή προμηθειών που απαιτούνται για βασική επιβίωση, σε άτομα που έχουν ανάγκη στο Artsakh και την Αρμενία.
Η μουσική και οι στίχοι μιλούν από μόνα τους. Χρειαζόμαστε να μιλήσετε για το Artsakh.
Ειρήνη,
Daron, Shavo, John και Serj»
Η διεύθυνση του bandcamp των System of a Down όπου μπορείτε να κατεβάσετε τα δυο τραγούδια είναι η https://systemofadown.bandcamp.com και η τιμή του άλμπουμ/ελάχιστη δωρεά είναι δύο δολάρια.

Επιμέλεια: Μαρία Δημητριάδου

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs