Η βραχεία πορεία των VIRGINIA WOLF
Friday

3May

Η βραχεία πορεία των VIRGINIA WOLF

Δημοσιεύθηκε από:

03/05/2019

Κατηγορία: Rocktime Groups

5298
Στα μέση της δεκαετίας του ‘80 στο απόγειο της δόξας της hard, heavy αλλά και της aor σκηνής “έσκασε” στη μουσική βιομηχανία το βρετανικό σχήμα των Virginia Wolf.
Στα μέση της δεκαετίας του ‘80 στο απόγειο της δόξας της hard, heavy αλλά και της aor σκηνής “έσκασε” στη μουσική βιομηχανία το βρετανικό σχήμα των Virginia Wolf με έδρα κυρίως το Worsley- Manchester.
Η ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στην σύντομη  ιστορία των Virginia Wolf είναι η παρουσία στα τύμπανα του Jason Bonham (γιος του θρυλικού ντράμερ των Led Zeppelin).


To 1986 το γκρουπ κυκλοφορεί το ομότιτλο παρθενικό του δίσκο που κινείται σε κλασσικά aor/melodic μονοπάτια με τον ήχο τους να είναι πιο κοντά στους Foreigner και το κομμάτι Livin' On A Knife Edge” να θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα τραγούδια του είδους.
Επίσης από τον ίδιο δίσκο ξεχωρίζουν τα “Only Love”, “Goodbye Don't Mean Forever”, “Waiting for your love”, “Are We Playing with Fire” καιFor all we know” (που συμμετέχει ο Spike Edney στα keyboards- θεωρείται το πέμπτο μέλος των Queen) κάνοντας το συγκεκριμένο άλμπουμ κλασσικό και απαραίτητο για κάθε σοβαρή δισκοθήκη. Την παραγωγή του album ανέλαβε οι  Roger Taylor (Queen) και David Richards όπου με την βοήθεια τους, η μπάντα κατόρθωσε  να περιοδεύσει στην Αμερική ανοίγοντας συναυλίες του σούπερ-γκρουπ εκείνης της εποχής, τους βραχύβιους The Firm, όπου  “φίρμες” ήταν οι  Jimmy Page (Led Zeppelin) και o Paul Rogers ( Free, Bad Company).
Το 1987 ακολούθησε το Push” που ηχογραφήθηκε στο Berkeley, CA στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, σε παραγωγή του Kevin Elson (Journey, Europe, Lynyrd Skynyrd), μιας και ο “μέντοράς” τους, Roger Taylor, δε μπορούσε να τους βοηθήσει καθότι απασχολημένος.
O δίσκος είχε πιο αμερικανικό χρώμα αλλά δεν κατάφερε να κάνει ιδιαίτερη αίσθηση με αποτέλεσμα να μη υπάρχει εμπορική απήχηση και μετά από τρία αποχαιρετιστήρια live show έβαλαν τέλος στην πορεία τους.
Από το δεύτερο και τελευταίο δίσκο, του συγκροτήματος ξεχώρισαν τα “Standing on the edge of time”, “Tables Have Turned”, “Let It Go” και “The Strangest Thing (It's Called Love)”.
Εκτός από τον Jason Bonham  στο συγκρότημα συμμετείχε ο σπουδαίος ερμηνευτής Chris Ousey (μετέπειτα Heartland, Snakecharmer) και ο κιθαρίστας Nick Bold, οι οποίοι αποτελούσαν και το συνθετικό δίδυμο του γκρουπ, καθώς και ο Jo Burt (μπάσο) με διαδρομή σε  Black Sabbath και Freddie Mercury! Και τα δύο άλμπουμ των Virginia Wolf επανεκδόθηκαν το 2010 από την Rock Candy Records με το “Push” να περιέχει δύο bonus κομμάτια.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
1986 - Virginia Wolf
1987 - “Push”
 
ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ


// Old Time Rock

// Live Favorites