Τα "πάθη" και οι "υποσχέσεις" των White Sister
Thursday

3Aug

Τα "πάθη" και οι "υποσχέσεις" των White Sister

Δημοσιεύθηκε από:

03/08/2023

Κατηγορία: Rocktime Groups

5520
Στις αρχές της δεκαετίας του ‘80 η παρέα των White Sister αποτελείτο από τους Dennis Churchill-Dries (μπάσο, φωνητικά), Rick Chadock (κιθάρα), Garri Brandon (πλήκτρα, φωνητικά) και τον ντράμερ Gus Moratinos που αντικαθιστάται στη συνέχεια από τον Richard Wright.
Το αρχικό τους, όνομα ήταν Tyrant και ξεκίνησαν να δίνουν μερικά live shows σε πόλεις της Καλιφόρνια όπου άνοιγαν τις συναυλίες των Xciter (το πρώιμο σχήμα των George Lynch και Mick Brown πριν συνεργαστούν με τους Dokken).
Ο πολύ καλός συνδυασμός hard rock και aor, οι πομπώδεις μελωδίες που παρέπεμπαν κάτι μεταξύ Journey και Angel καθώς και τα δυνατά φωνητικά των Dennis Churchill-Dries και Garri Brandon, τράβηξαν την προσοχή του Gregg Giuffria (Angel, Giuffria, μετέπειτα House of Lords) που τους βοήθησε στην παραγωγή και την συγγραφή των συνθέσεων ενώ πέτυχαν να κλείσουν δισκογραφικό συμβόλαιο με την αμερικανική ΕΜΙ.
Το 1984 ήταν έτοιμος ο πρώτος δίσκος τους που τιτλοφορείται με το όνομα τους και εκεί υπάρχουν εξαιρετικά τραγούδια, όπως οι μικροί ύμνοι “Can't Say No” και “Straight From the Heart”, το εκπληκτικό “Promises” με ένα φοβερό keyboard solo, τα πανέμορφο “Don't Say That Your Mine” και “Love Don't Make It Right” καθώς και το “Whips” που είναι σύνθεση των Ricky Phillips (Babys, Styx, Bad English), Fergie Frederiksen (Toto) και Punky Meadows (Angel) όταν όλοι αυτοί για ένα φεγγάρι έπαιζαν μαζί στους Angel.Συνολικά το ομότιτλο άλμπουμ των WHITE SISTER πήγε πολύ καλά σε όλα τα επίπεδα και το συγκρότημα ανέβασε τον πήχη με το πρώτο του βήμα και η συνέχεια αναμενόταν με αγωνία.
Το 1986 λοιπόν κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους και ονομάζεται “Fashion By Passion” και ο τίτλος είναι επηρεασμένος από τη κορύφωση που υπήρχε εκείνη την εποχή στο λεγόμενο hair metal ήχο και στυλ στο Los Angeles.
To group τα “σπάει” με την ΕΜΙ και τους αναλαμβάνει η αγγλική FM REVOLVER όπου το κυκλοφορεί με δύο διαφορετικά εξώφυλλα ενώ υπάρχει και πρόβλημα με τον κιμπορντίστα Garri Brandon που επιθυμεί  εκείνος να έχει τον πρώτο ρόλο στα φωνητικά με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη με τον Dennis Churchill-Dries και να αντικατασταθεί o πρώτος από τον David Vincent.
Ο Garri Brandon στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον John Parr και έφτιαξε αργότερα τους Radioux City χωρίς να κυκλοφορήσει κάποιο υλικό ενώ αργότερα σχημάτισε του Fast Machine και περιόδευσε μαζί με τους Foreigner. Το “Fashion By Passion” είναι συγκριτικά αδύναμο με το ντεμπούτο τους και δεν έχει την μαγεία του προηγούμενου δίσκου.  
Ακούγεται βέβαια σε πιο aor ύφος και περιλαμβάνει κι αυτό πολύ καλά κομμάτια όπως η μπαλάντα “Save Me Tonight”, το διασκευασμένο “Ticket To Ride” των Beatles, και τα υπέροχα “Until It Hurts”, “A Place In The Heart”, “Troubleshooter” (εμπνευσμένο το σόλο στο σαξόφωνο) και το “April”.
Τρία τραγούδια από το συγκεκριμένο δίσκο ακούστηκαν σε διαφορετικές κινηματογραφικές ταινίες και συγκεκριμένα το κομμάτι “Save Me Tonight” στη ταινία Fright Night, το τραγούδι “April” στο Killer Party και το κομμάτι “Dancin' On Midnight” που ακούγεται στη ταινία “Halloween 5: The Revenge of Michael Myers”.
Δυστυχώς οι WHITE SISTER παρά τους δύο καλούς δίσκους που είχαν κυκλοφορήσει και τις πολλές δυναμικές live εμφανίσεις δεν κατάφεραν να γίνουν το μεγάλο όνομα.
Αυτό είχε ως  συνέπεια το 1989 το συγκρότημα να διαλυθεί  αν και είχαν ετοιμάσει καινούργια τραγούδια (στο youtube ή σε διάφορα πειρατικά blogs μπορείτε να βρείτε μερικά).
Στη συνέχεια, οι Dennis Churchill-Dries (μπάσο, φωνητικά), Rick Chadock (κιθάρα), Richard Wright (ντραμς) έφτιαξαν τους Tattoo Rodeo που κυκλοφόρησαν δύο ενδιαφέροντες δίσκους. Μία μικρή λεπτομέρεια είναι ότι στα πλήκτρα έχει συμμετάσχει ο Joel Goldsmith γιος του μεγάλου συνθέτη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών Gerry Goldsmith.
To 1998 η Frontiers  κάνει μία απόπειρα να επανασυνδέσει την μπάντα και να κυκλοφορήσει νέο υλικό αλλά τελικά τα σχέδια μένουν στα χαρτιά.
Τον Οκτώβριο του 2008 οι White Sister μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια απραξίας επανασυνδέονται για να εμφανιστούν στο Firefest V που έγινε στο Nottingham της Αγγλίας και αποθεώνονται ενώ η συγκεκριμένη συναυλία κυκλοφορεί την επόμενη χρονιά σε περιορισμένο αριθμό dvd  με τον τίτλο "Straight from the Heart"- (LIVE at Firefest 2008) και εκείνη η επιτυχημένη εμφάνιση, τους οδήγησε να παίξουν ξανά ζωντανά στην Αγγλία στο Firefest VΙ και το 2009.
Δυστυχώς στις συναυλίες που έδωσαν δεν ήταν μαζί τους ο ντράμερ Richard Wright που είχε φύγει από τη ζωή στις 14 Ιουνίου του 2006 σε ηλικία μόλις 44 ετών ενώ αργότερα στις 15 Οκτωβρίου του 2012 υπήρξε άλλη μία θλιβερή απώλεια για τους White Sister αφού πέθανε ο κιθαρίστας Rick Chadock.
Το www.rocktime.gr  θα θυμάται τούτη την μπάντα για τις καλές του μελωδίες και για το  φανταστικό “Promises”.

Φώτηε Μελέτης