Ψάχνοντας τα ίχνη των SIGNAL
Friday

20Dec

Ψάχνοντας τα ίχνη των SIGNAL

Δημοσιεύθηκε από:

20/12/2019

Κατηγορία: Rocktime Groups

4707
Η αποχώρηση του Mark Free από τους King Kobra το 1986, ύστερα από μία σχετικά πετυχημένη συνεργασία, τον ανάγκασε να δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα που ονομάστηκε SIGNAL.
Η αποχώρηση του Mark Free από τους King Kobra το 1986, ύστερα από μία σχετικά πετυχημένη συνεργασία, τον ανάγκασε να δημιουργήσει το δικό του συγκρότημα που ονομάστηκε SIGNAL. Το 1987 έκανε την πρώτη του επαφή με τον μπασίστα Eric Scott (Idle Tears, Alice Cooper) και τον ντράμερ Jan Uvena (είχε συνεργαστεί με τους Alcatrazz και Alice Cooper). Προβληματίστηκαν όμως αρκετά στην εύρεση ενός καλού κιθαρίστα. Αρχικά βρήκαν τον Μike Slammer (Streets, City Boy και μετέπειτα Steelhouse Lane, Seventh Key), όπου όμως βοήθησε μόνο στις πρώτες ηχογραφήσεις γιατί κατέληξαν τελικά στον κιθαρίστα Danny Jacob ( είχε περιοδεύσει με την Sheena Easton). Το θετικό για τους SIGNAL ήταν ότι η προηγούμενη δισκογραφική πορεία του Mark Free με τους King Kobra, άνοιξε τον δρόμο στο καινούργιο του σχήμα να υπογράψουν άμεσα συμβόλαιο με την ΕΜΙ! Δυσκολεύτηκαν όμως στο κομμάτι της παραγωγής μιας και ήθελαν τον Danny Kotchmarr αλλά οι υποχρεώσεις του με τον Don Henley δεν τον άφησαν να συνεργαστούν και κατέληξαν στον Kevin Elson (Journey, Europe).

Προηγουμένως όμως ο Mark Free, έγραφε τραγούδια για ένα soundtrack της Metal Blade αλλά και για τους SIGNAL και αφού η ΕΜΙ είδε ότι καθυστερούσαν την κυκλοφορία του παρθενικού τους δίσκου, κατάφεραν ύστερα από πιέσεις και μικροπροβλήματα  το 1989 να κυκλοφορήσουν το κλασσικό “LOUD AND CLEAR”.
Το συγκεκριμένο άλμπουμ  αποτελεί μία από τις σημαντικότερες κυκλοφορίες του λεγόμενου melodic/aor ήχου. Η υπέροχη φωνή του Mark Free (όπου μετά έκανε αλλαγή φύλλου και μετονομάστηκε σε Marcie Free) με φοβερά τραγούδια όπως τα “Arms Of A Stranger”, “Does It Feel Like Love”, “Liar”, “Go”, “Wake Up You Little Fool”  δημιούργησε μία ευχάριστη έκπληξη στους οπαδούς του συγκεκριμένου ήχου αφού αποτελείτο από ένα μίγμα από Survivor, Journey, Giant και Asia.Ο δίσκος περιέχει υπέροχα μελωδικά διαμάντια ποτισμένα με  ουράνιες ερμηνείες συνοδευμένα με δυνατές κιθαριστικές εκτελέσεις. Στη συνέχεια ακολούθησε μία σειρά συναυλιών και στα πλήκτρα συμπληρώθηκε το κενό με  τον οργανίστα Tom Coster Jr, γιο του μεγάλου κιθαρίστα Carlos Santana ενώ πολύ αργότερα, το 2000, κυκλοφόρησε το “Signal Live” από εκείνη τη περίοδο.
Συνθετικά στο “LOUD AND CLEAR” βοήθησαν και οι Mark Baker, Bob Halligan Jnr, Van Stephenson, David Roberts και Eddie Schwartz, δυστυχώς όμως παρά την στήριξη που τους παρείχε η ΕΜΙ, η μπάντα δεν κατάφερε λόγω εσωτερικών προβλημάτων να επιβιώσει κυρίως και μετά από λίγο καιρό διαλύθηκε αλλά άφησαν πίσω τους ένα από τους σημαντικότερους aor δίσκους.

Φώτης Μελέτης