Message: Τα φιλαράκια των Bon Jovi
Tuesday

15Sep

Message: Τα φιλαράκια των Bon Jovi

Δημοσιεύθηκε από:

15/09/2015

Κατηγορία: Rocktime Groups

5685
Πόσοι άραγε θαυμαστές των Bon Jovi και ειδικά του κιθαρίστα Richie Sampora γνωρίζουν τους Message. Μάλλον ελάχιστοι αλλά δεν πειράζει το www.rocktime.gr είναι εδώ για να σας πάει αρκετά χρόνια πίσω και να μάθετε όμορφες ροκ ιστορίες από τις περασμένες δεκαετίες από μία σχεδόν άγνωστη μπάντα στην οποία το πνεύμα των Bon Jovi ήταν αρκετά έντονο.
Στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 στο New Jersey, οι "κολλητοί" Richie Sampora και Dean Fasano (μετέπειτα Prophet) παρέα με τους Simon Gannett (organ), Bruce Foster (keyboard), Andy Rubbo (drums) αλλά και το έτερο μέλος αργότερα των Bon Jovi μπασίστα Alec John Such, δημιουργούν τους MESSAGE οι οποίοι συνδυάζουν υπέροχα τις aor μελωδίες με τους hard rock ρυθμούς.
Κυκλοφορούν σχεδόν γρήγορα το παρθενικό τους άλμπουμ αρχικά μόνο σε 1800 κομμάτια λόγω οικονομικών προβλημάτων.
 

Στο δίσκο υπάρχουν μερικά τρομερά τραγούδια όπως τα "Medicine Man", "Stories" και "Where were You" όπου στο πρώτο, τη σύνθεση συνυπογράφουν οι Aldo Nova και Jon Bon Jovi!
Στη παραγωγή συναντάμε τον Andy Wallace ο οποίος αργότερα διέπρεψε με group όπως οι Slayer, Nirvana, The Cult, Faith No More, Foo Fighters, Sepultura και άλλων πολλών ανάλογων σχημάτων ενώ το άλμπουμ αργότερα ζητήθηκε και από ευρωπαίους οπαδούς και πούλησε πάνω από 8.500 χιλιάδες κομμάτια.
Το συγκρότημα στη συνέχεια προσπάθησε να καταπολεμήσει τις οικονομικές δυσχέρειες και κατάφερε να ανοίξει μερικές συναυλίες του Joe Cocker.
Όμως δεν μπόρεσε να ακολουθήσει όλη τη περιοδεία και γύρισαν πίσω στο New Jersey.  Στις συναυλίες που έδιναν στην πόλη τους, μερικές από τις μπάντες που άνοιγαν τα live τους ήταν οι… "Jon Bon Jovi and the Wild Ones" και οι Steel Fortune του κιθαρίστα Dave Sabo των Skid Row. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται λίγο αργότερα η αποχώρηση των R.Sampora και A.J.Such, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του J.Bon Jovi και τον ακολούθησαν στη μεγάλη πορεία (τα υπόλοιπα είναι ιστορία).
Οι Message χωρίς τον κιθαρίστα τους δεν είχαν τα κουράγια να συνεχίσουν και ο ηγέτης του γκρουπ D.Fasano διαλύει το συγκρότημα και συνεχίζει προσωρινά την καριέρα του στους Prophet με τους οποίους κυκλοφόρησε το 1985 ένα εκπληκτικό δίσκο. 
Στο υπόλοιπο χρονικό διάστημα ξανασυναντάμε τον D.Fasano να συμμετέχει στα προσωπικά άλμπουμ του R.Sampora, του J.B.Jovi, των πλατινένιων Trixter, Phantom's Opera και Adrian Dodz όπου φαίνεται έντονα το τεράστιο συνθετικό του χάρισμα.
Το 1995 o D.Fasano αποφασίζει να ξαναδημιουργήσει τους Message, αυτή τη φορά με νέα μέλη ενώ προηγείται η επανακυκλοφορία του ντεμπούτου τους (ξανακυκλοφόρησε το 2000 με τον τίτλο "Lessons") με τέσσερα bonus τραγούδια (ακούστε το εκπληκτικό "Living in the Night").
Τα καινούργια μέλη των Message ήταν λοιπόν οι: ο Mike Walsh (κιθάρα, πλήκτρα) από τους Departure, o Tom DeRossi (κιθάρα), o Jeff Thompsen (μπάσο) και ο Steve D’Acurtis (κιθάρα, μπάσο) καθώς και άλλοι μουσικοί.
Το 1998 ηχογραφούν το εξαιρετικό "Fine Line" που κυκλοφορεί το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς και συνεχίζει σε ακόμη πιο μελωδικούς ρυθμούς:


Ειδικά με το κομμάτι "Wild One" να θυμίζει λίγο από το "Livin On Prayer" ενώ στις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις βοηθούν οι Jon Bon Jovi, Aldo Nova, Al Greenwood (Foreigner/SPYS), και ο Dave Rosenthal (Departure, Red Dawn, Deep Purple).
Την παραγωγή αυτή τη φορά έχει αναλάβει ο Kenny Kaos, μηχανικός ήχου ο Steve DeAcutis Messageκαι στη μίξη ο Paul Dean (Loverboy) ενώ το χεράκι του έβαλε και ο Aldo Nova.
Το 2000 ακολουθεί άλλο ένα μικρό aor δισκογραφικό διαμάντι από τους Message που ονομάζεται "Outside Looking In" και είναι το τρίτο πόνημα του συγκροτήματος. Αυτή τη φορά το συνθετικό ταλέντο του D.Fasano παντρεύεται με εκείνο του Chris Ousey (Heartland) ενώ άλλη μία guest εμφάνιση είναι του κημπορντίστα Dave Chapman από τους Change of Heart.
Το γκρουπ συμπληρώνουν οι Tim Hewitt (μπάσο) και ο Aaron Anderson (Trooper) στα ντραμς.
Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Dean Fasano το συγκρότημα δεν είχε την αναγνώριση που έπρεπε με αποτέλεσμα να παγώσουν την δράση τους. Το 2006 ο D.Fasano αποφασίζει να κυκλοφορήσει το "Message Live" που περιλαμβάνει τις εμφανίσεις που έκαναν οι Message το 1982 από την περιοδεία με τον Joe Cocker με το αρχικό line up (δηλαδή τους R.Sampora και A.J.Such) και περιέχει ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι, το "Just One Step Away".
Δυστυχώς το Δεκέμβριο του 2009 σε ηλικία μόλις 54 ετών, ο σπουδαίος συνθέτης, τραγουδιστής και δημιουργός Dean Fasano πεθαίνει και αφήνει ένα μεγάλο κενό στην aor κοινότητα.
 
ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
1995 - Message
1998 - "Fine Line"
2000 - "Outside Looking In"
2006 - "Message Live"

Φώτης Μελέτης