Ο Brant Bjork live στην Αθήνα
Τρίτη

2Σεπ

Ο Brant Bjork live στην Αθήνα

Δημοσιεύθηκε από:

02/09/2014

Κατηγορία: Συναυλίες

3750
Η Evacuate prods και το Αn club υπερήφανα παρουσιάζoυν τον ζωντανό θρύλο του stoner rock, Brant Bjork (x-Kυuss, x-Fu-Manchu) μαζί με τους αδελφούς του (Low Desert Punk Band)
όπου για άλλη μια φορά θα μας ταξιδέψει στον δικό του ερημικό και groovy κόσμο
την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στο Αn club!!

Προπώληση εισιτηρίων 17 ευρώ (ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ) στα:

• The Lab t-shirts Athens (Θεμιστοκλέους 86, Εξάρχεια)
https://www.facebook.com/labrecords]
• Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια) 
http://rhythmrecords.gr/]

Ταμείο 22 ευρώ


Μαζί του, οι δικοί μας Semen of the Sun, (οι οποίοι είχαν ανοίξει τη συναυλία του Βjork το 2008), πρόκειται για ένα το Αθηναϊκό τρίο, δοσμένο με πάθος στον ήχο του Alternative, Grunge…


 
 
Brant Bjork 

Ο guru της ερήμου, ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των '90s, τόσο σε συνθετικό όσο και σε δημιουργικό επίπεδο, απολαμβάνει της αναγνώρισης και του σεβασμού χωρίς να έχει διλήμματα του τύπου "κιθαρίστας ή ντράμερ".

Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ξεκίνησε τη μουσική του σταδιοδρομία, ως drummer σε ένα από τα πιο επιδραστικά συγκροτήματα της τελευταίας 20ετίας …των θρύλων Kyuss. Στην συνέχεια αποφάσισε να αφήσει τη μπάντα, ώσπου στην πορεία «συνάντησε» τους Fu Manchu και αργότερα τους Che
Ακολουθώντας πάντα τον δρόμο της καρδιάς του, ο Brant Bjork κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τον τίτλο “ Jalamanta” (1999) δείχνοντας σε όλους ότι η μουσική του δεν είχε όρια και δεν μπορούσε εύκολα να κλειστεί σε καλούπια. Με ένα jam feelin’ να αιωρείται σε κάθε δίσκο του, κατάφερε να δημιουργήσει μουσική που μιλάει απευθείας στην ψυχή του ακροατή. Η έκφραση συναισθημάτων είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από κάθε εξόρμηση του Brant Bjork. Τα “ Brant Bjork and the Operators ”, “ Keep Your Cool ”, “Somera Sol ” ή το “ Punk Rock Guilt ” είναι δίσκοι γεμάτοι με μουσική που δεν ακολουθεί τις προσταγές της εκάστοτε μόδας και που σαν μοναδικό σκοπό έχει το groove. 

 
Ο BRANT BJORK μαζί με την μπάντα του Low Desert Punk Band χτυπούν τους δρόμους για μια έντονη ευρωπαϊκή περιοδεία που θα ταρακουνήσει για τα καλα! 
Οι ημερομηνίες ξεκινούν 2 Οκτ στη Βιέννη, με τελευταία στάση την Αθήνα! 

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι BRANT BJORK υπέγραψε με την Napalm Records και αυτή τη στιγμή εργάζεται πάνω σε ένα νέο άλμπουμ το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο. 
Στην περιοδεία του αυτή ο BB θα μας παρουσιάσει τραγούδια του από το επερχόμενο δίσκο αλλά και μερικά "Low Desert Punk" classics. 

Γνωστός για το έργο του ως ιδρυτικό μέλος των Kyuss και πιο πρόσφατα για το έργο του με τον John Garcia σε VISTA CHINO, ο BRANT BJORK είχε αρκετά γεμάτη καριέρα ως ιδρυτής των δισκογραφικών εταιρειών (El Camino και Duna Records). Εκτός από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί πως έχει λειτουργήσει επίσης ως παγκοσμίου φήμης παραγωγός και έχει συνεργαστεί με πολλούς καταπληκτικούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένου τους LAB (που χαρακτηρίζουν τα πρώην μέλη Bl'ast), Fatso Τζέτσον, Fu Manchu και της εκ νέου συνένωσης με τον Nick Oliveri στους Mondo Generator.

Η επίσκεψη του ΒΒ στη χώρα μας σίγουρα αποτελεί ένα ξεχωριστό γεγονός, το οποίο αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη μας ότι για άλλη μια φορά ο κύριος Bjork θα έχει στις αποσκευές του τον εντέκατο κατά σειρά προσωπικό του άλμπουμ και μια μπάντα η οποία μπορεί να rock-άρει όπως λίγοι συνάδελφοι τους επί σκηνής!